Intervjuer

Casemiro: – Vi ønsker å toppe gruppen

I morgen kveld er det duket for en svært viktig kamp for Real Madrid. Los Blancos er for øyeblikket i Milano, og skal gjennomføre en siste treningsøkt på stadion i kveld, før gigantoppgjøret som sendes på TV2 Sport 1 skal gå av stabelen.

I den anledning har Casemiro blitt intervjuet av UEFA. Den brasilianske midtbanespilleren testet positivt for korona for et par uker siden, men har nå endelig testet negativt, og det er gode nyheter at han er til Zidanes rådighet mot Inter.

– Vi vet at det er en vanskelig gruppe. Shakhtar har flere gode brasilianere, Borussia har gjort det veldig bra i Tyskland og Inter er et godt lag med en stor historie og en trener som har klare ideer om spillet.

Hvor viktig var seieren sist mot Inter?

– Vi visste at det ikke ville bli en enkel kamp, men vi var sterke mentalt og hadde fokus på å vinne. Rodrygo sikret seieren med en flott scoring. Det mentale og fokuset vi hadde gjennom hele den kampen var veldig viktig. Vi vet at det er en lang vei igjen, men den seieren var viktig. Vi ønsker å toppe gruppen, det er fremdeles en sjanse for det og det er opp til oss.

Sergio Ramos scoret sitt 100. mål for Real Madrid i den kampen. Hvordan er det å spille med han?

– Sergio er en leder i garderoben og på banen. Det er en ære å ha spilt med han i alle disse årene. Han skriver navnet sitt i klubbens historiebøker. Han gir aldri opp, ønsker alltid å kjempe og vinne. Han driver laget videre, og er en rollemodell for oss. Det er ingen overraskelse for oss å se alt han oppnår, når man ser hvor hardt han jobber. Han er 34 år, men ønsker enda å forbedre seg og lære mer.

Hvordan er det å spille i Champions League?

– Det er spesielt. Uken før en kamp er fullstendig annerledes i denne klubben. Alle kamper er viktige, men før en Champions League-kamp endrer atmosfæren seg. Det er ingen overraskelse at Real Madrid har vunnet så mange trofeer. Vi alle lever og ånder for Champions League. Alle vi lever for å vinne den turneringen.

Hvordan er det å spille bak lukkede dører?

– Det er veldig rart, spesielt siden man savner supporterne så mye. Jeg er sikker på at Real Madrid-supporterne støtter laget hjemmefra. Vi vet at det ikke ser lyst ut med tanke på å få supporterne tilbake på stadion. Det må skje gradvis med tanke på den komplekse situasjonen med COVID-19. Det er trist, men vi skjønner at fotballen må være sånn nå. Vi har tilpasset oss det litt, men hvis vi kunne valgt, ville vi selvsagt hatt supporterne tilbake på stadion. Det er veldig viktig for oss, men vi må passe på oss selv.

Hvordan er forholdet ditt med en trener som Zidane?

– Det er veldig enkelt å prate om Zidane. Som spiller var han alltid mitt forbilde, siden han var en midtbanespiller. Hans kvaliteter er annerledes enn mine, men jeg setter pris på det som var hans spillestil. Som trener innser vi ikke alt det han har gjort for Real Madrid. Veldig få trenere har klart å oppnå det han har, spesielt alle de Champions League-titlene. Vi må ikke glemme at han vant LaLiga og den spanske Supercupen forrige sesong heller. Jeg må nyte disse øyeblikkene med han, og prøve å lære noe hver dag. Hans prestasjoner som trener og spiller vil alltid bli husket og brakt frem når man snakker om Real Madrid.

 

Legg inn en kommentar