Tyskland 2-2 Ungarn
Allianz Arena, München
Gruppe F, tredje kamp
Onsdag 23. juni, kl.21:00

Da alt skulle avgjøres i dødens gruppe, var nesten alle muligheter tilstede. Bare Frankrike var sikret avansement, men selv de kunne havne på hvilken som helst av de tre øverste plassene i gruppen. Tyskland, Portugal, og Ungarn hadde alle muligheten til å ta seg videre, men faren for å ryke ut var også tilstede. Alt sto på spill da gruppe F serverte fotballverdenen mesterskapets hittil mest innholdsrike aften, eksemplifisert av at Portugal la på første, andre, tredje, -og fjerdeplass i løpet av 90 minutter.

Det så det lenge ut som Toni Kroos og hans Tyskland var ferdige i årets EM. Allerede etter 11 minutter satte Ungarns kaptein Adam Szalai ballen i mål, og tyskerne presset på, men slet med å finne utligningen. Ikke før i det 66. minutt ble Kai Havertz redningen, etter en tabbe fra Ungarns keeper. Dessverre for Tyskland gikk ungarerne rett i angrep fra avspark, og satte inn 1-2, med noe hjelp fra Manuel Neuer. Med 2-2 i kampen mellom Frankrike og Portugal, var Tyskland på vei mot en ny fiasko. Likevel fikk de omsider igjen for presset sitt da Leon Goretzka nærmest presset ballen gjennom flere ungarere i det 86. minutt, og sikret 2-2 og avansement.

Toni Kroos spilte hele kampen for landet sitt og leverte en typisk Kroos-prestasjon. Sikker med ball, fire nøkkelpasninger, og sammen med Joshua Kimmich den beste spilleren på den tyske midtbanen. I Tysklands spillestil er Kroos essensiell. Nå venter England i et knalltøft oppgjør i første utslagsrunde, der Tyskland-legenden Michael Ballack er klar på at tyskerne er favoritter, men Kroos og hans lagkamerater må i alle fall levere en betydelig bedre kamp enn mot Ungarn hvis de skal videre.