Offisielt

Offisielt: Gareth Bale til Tottenham

Etter flere år med spekulasjoner er trolig Gareth Bale sin tid i Real Madrid over. Waliseren slutter seg til Tottenham etter at klubbene ble enige om en låneavtale.

Ryktene rundt en Bale-overgang bort fra den spanske hovedstad har vært vanlig kost de siste årene, men noen reell overgang har aldri materialisert seg ordentlig. Forrige sommer skal waliseren ha vært være en kinesiske klubb, men også da ble han værende i Real Madrid. I lang tid har man trodd at Bale ikke var interessert i en overgang vekk fra Real Madrid, for noen dager siden meldte flere medier at Mourinho og Tottenham Hotspur skulle være interessert å hente waliseren tilbake til sin gamle klubb. For kort tid siden ble låneavtalen bekreftet, og dermed tyder det meste på at Gareth Bale sin tid i Real Madrid er over.

Real Madrid har sluppet følgende pressemelding om overgangen: 

Real Madrid C.F og Tottenham Hotspur har kommet til enigheten om en låneavtale for spilleren Gareth Bale for den kommende sesongen, frem til 30. juni 2021.

Klubben vår ønsker Bale alt det beste, en spiller som er en del av det mest suksessfulle kapittelet i vår historie. 

I følge den anerkjent journalisten Fabrizio Romano, skal klubbene ha blitt enige om en overgang i løpet av torsdagen. På fredag reiste både Gareth Bale og Sergio Reguilón til London for å skrive kontrakt og bli presentert hos Tottenham, og det er absolutt ikke første gang spillere har gått mellom de to klubbene. Bale kom naturligvis fra Tottenham da han ble hentet til Real Madrid i 2013, mens også Luka Modric dro samme vei da han ble hentet i 2012. Nå går altså Bale og Reguilón motsatt vei.

Les også: Offisielt: Sergio Reguilón til Tottenham

Bale ble hentet til Real Madrid sommeren 2013, for en overgangssum som på den tiden var tidenes høyeste. Waliseren ble fort en hit i Madrid, og det er ingen tvil om at han har hatt en svært suksessfull periode i Real Madrid. I løpet av sine syv år i klubben har Bale vunnet fire Champions League-titler, og han ble selv avgjørende for laget sitt i finalene i 2014 og 2018. Mesterliga-finalen i 2018 står nok frem som det største øyeblikket for Bale sin tid i Real Madrid. Han scoret da to mål som innbytter og sikret tittelen, i tillegg til at han leverte ett av de flotteste målene i en Champions League-finale noen gang. I tillegg til Champions League-titlene har Bale også vunnet to ligatitler én Copa del Rey-tittel i klubben.

Gareth Bale
IKONISK: Gareth Bale scorer et av tidenes vakreste scoringer i Champions League-finalen mot Liverpool i 2018.

Nå skal altså Gareth Bale tilbringe den kommende sesongen på utlån i Tottenham Hotspur. Selv om det kun er snakk om en låneavtale for ett år, tyder det aller meste på at waliserens tid i Real Madrid er over. Det har også vært mye spekulasjoner rundt hva avtalen med Tottenham innebærer, men troverdige Sergio Valentín meldte i går at den engelske hovedstadsklubben skal betale hele Bale sine lønninger. Flere troverdige journalister i Madrid har også meldt det samme, men dette er på ingen måte bekreftet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.