Liverpool 2-5 Real Madrid: Spillervurderinger

Endelig var det Champions League comeback for Real Madrid igjen og i 8.delsfinalen møtte klubben en gammel kjenning. Og for en kamp det skulle bli!
  • Real Madrid- Liverpool
  • Anfield
  • Champions League, 8.dels finale
  • 21.02, kl 21:00

Champions League er endelig tilbake for Real Madrids del og igjen var det duket for storoppgjør mot Liverpool. Real Madrid har hatt taket på den engelske storheten de siste årene, men det er ingen motstander man skal ta lett på. Madrid stilte opp noe redusert. Kroos og Tchouameni var ute av startelleveren, Kroos kom med i siste liten på benken, mens en noe redusert Benzema var tilbake i troppen. Camavinga fikk fornyet tillitt på midtbanen, en rolle som passer han godt, mens Alaba igjen ble å se som venstre-back. Rodrygo fikk også starte som høyre-kant, mens Valverde var flyttet ned på midten. Liverpool har heller ikke vist kjempeform de siste ukene, men Real Madrid måtte uansett levere sitt beste for å sikre avansementet videre.

Kampen åpner med et brak! Mohamed Salah slår Nunez i gjennom, mellom Carvjal og Militao, 1-0. Militao og Carvajal står støtt som fjell, mens Nunez sniker seg i gjennom. Knappe 10 minutter senere er det Courtois som roter det til. Han får ballen på seg og forsøker å dempe med brystet, men reagerer sent på Salah. Belgieren får regelrett panikk og Salah setter enkelt 2-0. Men Real Madrid holder roen. 7 minutter senere kombinerer Vinicius med Benzema utenfor boks, brasilianeren trekker seg inn sentralt og setter ballen pent forbi Allison. 2-1. Kampen setter seg litt etter dette. Real Madrid har mye ball og virker mer komfortable bakover. Dermed er det Allison som skal til pers. Gomez slår ballen tilbake til Allison, med Vinicius i hælene.  Allison skal i utgangspunktet klarere enkelt, men slår ballen rett i brasilianeren. 2-2 og kampen lever igjen. For en 1.omgang! Liverpool tar over ballbesittelsen resten av omgangen, mens Real Madrid ligger lavt, inkludert Vinicius. 1.omgangen blåses av og pulsen kan roes ned.

Vinicius utligner elegant

Pulsen skal derimot rett opp igjen. Etter knappe 3 minutter ut i 2.omgang setter Militao 3-2 scoringen! Vinicius lager frispark rett utenfor boks og Modric slår enkelt inn på Militao. Brasilianeren stormer frem alene og setter ballen pent forbi Allison. 2.omgangen forsetter der den første slapp og Liverpool har mye av ballen. Real Madrid ligger lavt og pakker de røde godt inn. Skaper også til tider flere gode kontringsmuligheter. Plutselig dukker gullball-vinneren opp, etter en god kombinasjon med Rodrygo, og setter 4-2 scoringen. Real Madrid fortsetter å ligge lavt, før Modric bryter igjennom, slår til Vinicius, som igjen legger videre til Benzema. Benzema setter den andre CL-scoringen sin for sesongen og leverer når det absolutt gjelder. Fantastisk! Liverpool virker mer og mer desperate, mens Real Madrid er like rolige. Los Blancos holder godt på ballen når de først får den og tar fullstendig kontroll over matchen til tider. Real Madrid har sjeldent hatt såpass god kontroll defensivt denne sesongen. Liverpool virker fullstendig sjanseløse og skaper omtrent ingenting i hele 2.omgang. Real Madrid vinner enkelt, men er det noen som er kjent for et comeback, så er det nettopp Liverpool. Real Madrid bør allikevel komme seg videre til kvartfinalen.

Spillervurderinger:

Courtois (5): Direkte skyld i den andre Liverpool-scoringen, men gjør en grei jobb ellers i 1.omgang. Lar ikke tabben påvirke seg i særlig grad. Får lite å gjøre i 2.omgang. Alle kan gjøre feil, til og med verdens beste keeper.

Militao (9): Sover på Nunez scoringen. Gjør opp etterhvert  og avverger 3-2. Blir også tryggere i duellene mot Nunez etterhvert. Starter 2.omgangen med et pang og får stå alene i boks på frispark fra Modric. Setter pent 3-2 scoringen. Har ellers 100% kontroll i forsvarsrollen utover i 2.omgang.

Rudiger (8): Kvikner mer til i 1.omgang og viser ingen nåde mot Liverpool angriperne. Har stålkontroll i 2.omgang. Feilfri kamp fra tyskeren.

Carvajal (7): I likhet med Militao sover han på Nunez scoringen. Skal dog ha noe «cred» for å avverge 3-2 scoringen. Har i likhet med resten av forsvarslinja god kontroll i 2.omgang.

Alaba (4): Kunne fulgt Salah bedre på 1-0 scoringen. Byttes ut etter 27 minutter etter en strekk. Virker lite alvorlig. Hadde heller ikke sin beste dag på jobb…

Modric (8): Får ikke bidratt nevneverdig i 1.omgang, men jobber godt bakover. Fin ball til Militao på 3-2 scoringen. Er arkitekten bak 5-2 målet. Løper som en helt ellers og holder Liverpool unna. Byttes ut etter 86 minutter. Ny, fantastisk kamp fra kroaten!

Camavinga (8): God til å jobbe hjemover igjen og gjenvinner flere baller. Bidrar også godt med baller i bakrom. Blir med en defensiv rolle i dag, men det er ingen som klager. Fantastisk ro fra 20-åringen.

Valverde (7): Bidrar mest defensivt i 1.omgang. God til å jage ball og tvinger Liverpool til jobbe raskt. Skal også få pluss for å være «tredjemann» på ballen i forkant av 2-2 scoringen. Fortsetter å jobbe beinhardt i 2.omgang og viser enorm disiplin. Flyttes opp til høyre-kant etter 80 minutter.

Vini Jr (9 BB): Fantastisk på 2-1 scoringen og like fantastisk på utligningen. Følger Gomez hele veien og får betalt. Skaffer også frisparket som sørger for 3-2. Får i tillegg målpoeng for 5-2 scoringen til Benzema.

Benzema (7): Kombinerer flott med Vinicius på 2-1 scoringen. Er ellers relativt nøytral i 1.omgang. Får dermed endelig en fin opptur igjen like etter pausen. Kombinerer godt med Rodrygo og får til et greit skudd mot mål. Ballen spretter over streken og Benzema scorer dermed sin første CL-scoring for sesongen. Ikke lenge etter setter han elegant 5-2, etter pent arbeid av Modric og Vinicius. Franskmannen trår til når det gjelder! Byttes ut etter 85 minutter.

Rodrygo (7): Bidrar mye defenvist i 1.omgangen, i likhet med resten av laget. Får en god start på 2.omgangen med en fin kombinasjon med Benzema. Får assisten på 4-2 scoringen. Byttes ut etter 80 minutter. Var noe usynlig i dag, men jobbet godt bakover.

Innbyttere:

Nacho (7): Kommer inn for Alaba etter 27 minutter. Gjør en god jobb og kjølner Liverpool noe. Bidrar fint defensivt utover kampen og har god kontroll på Salah. Har også noen offensive løp. Trygg i rollen sin, som vanlig.

Ceballos: Kommer inn etter 80 minutter når Valverde flyttes opp på kant.

Asensio: Kommer inn for Benzema etter 86 minutter.

Kroos: Inn for Modric etter 86 minutter.