Shakhtar Donetsk 2-0 Real Madrid

Real Madrid var det beste laget i store deler av oppgjøret, men skapte svært lite tirsdag kveld. Dette straffet seg i andre omgang, hvor Shakhtar scoret to ganger etter kontringer og til dels svakt forsvarsspill. Dermed er veien videre i Champions League noe mer komplisert enn ønsket.

Olimpiysky National Sports Complex, Kiev
Champions League, gruppespill (5/6)
Tirsdag 1.desember, kl:18.55

1-0 Dentinho (56′)
2-0 Manor Solomon (83′) – Assist: Maycon

Los Blancos spilte en fryktelig kamp i helgen hvor de gikk av banen med tap etter oppgjøret mot Alavés. Omtrent ingenting stemte det oppgjøret, men tross tap så var motivasjonen høy i forkant av oppgjøret mot Shakhtar hvor de kunne ta et steg mot utslagsrundene. Forrige gang lagene møttes til dyst var sesongens første i turneringen, hvor laget fra Ukraina gikk av Alfredo Di Stéfano med 2-3-seier og tre poeng. Det var derfor viktig med seier for Real Madrid tirsdag kveld slik at de ikke havnet bakpå med tanke på innbyrdes målforskjell.

Real Madrid: Courtois – Lucas, Varane, Nacho, Mendy – Ødegaard (Isco 77′), Kroos, Modric – Rodrygo (Vinícius Júnior 77′), Benzema (Mariano 77′), Asensio

Shakhtar Donetsk: Trubin – Dodo, Vitao, Bondar, Matvienko – Kovalenko (Fernando 85′), Stepanenko – Tete, Marlos (Maycon 74′), Taison (Solomon 74′) – Moraes (Dentinho 25′, Patrick 85′)

Real Madrid nærmest

Det var gjestene fra Madrid som åpnet best i kalde Kiev tirsdag kveld, hvor de kom til en sjanse etter snaue fire minutter. De var flott kombinasjoner mellom spillerne før Benzema mottok ballen i feltet, tok en finte og fant Asensio som sendte kula i stolpen. Nære, men ikke nære nok. Fem minutter senere sendte Modric en ball gjennom mot Benzema og franskmannen klemte til, men forsøket endte rett på Trubin. Perioden etter dette var preget av en skade på Moraes, og at ingen av lagene skapte noe nevneverdig.

AKTIV: Marco Asensio var solid i den første omgangen hvor han var mye involvert og skapte et par sjanser.

Like før halvtimen sendte Ødegaard et hjørnespark inn, hvor Nacho steg til værs, men headingen endte rett på Trubin. Noen sekunder senere var gjestene frempå igjen, hvor Ødegaard og Asensio kombinerte flott, og sistnevnte kom til avslutning, men Trubin gjorde en god redning og dyttet til corner. Et par minutter før hvilen var Ødegaard fremme på den venstre siden, og han fant Benzema i feltet med et innlegg, men franskmannen sendte kula himmelhøyt over på volley. Lagene gikk inn i hvilen på 0-0.

Feil straffes knallhardt

Gjestene fra Spania begynte den andre omgangen best med å skape en sjanse etter snaut fem minutter da Benzema sendte ballen mot mål, men dog rett på Trubin. Et par minutter senere kombinerte Los Blancos godt, og Benzema hadde ballen på siden av feltet hvor han fant Nacho i boksen, men headingen endte over. Vertene satte hurtig i gang etter dette, og Taison dro seg fremover i banen, hele veien inn i feltet, hvor han klemte til, men Courtois reddet.

Ti minutter ut i omgangen hadde Real Madrid et hjørnespark som var dårlig slått, og vertene snappet ballen hvor de satte på turboen. Mange spillere ble med fremover, og en pasning inn i feltet ble dyttet litt merkelig tilbake av Mendy forbi makker Varane, og til Dentinho som enkelt satte ballen i mål til 1-0. Svakt av Los Blancos. Et par minutter senere hadde gjestene frispark på siden, og Kroos svingte perfekt inn mot Varane som headet ballen mot mål med bakhodet, men Trubin plukket ballen.

DÅRLIG VÆR: Det regnet tungt og tidvis sluddet i Kiev tirsdag kveld.

Med tjue minutter igjen å spille så hadde vertene et par halvsjanser på kort tid, begge signert av Tete. Først mottok kantspilleren ballen i feltet, fintet skudd og ble til slutt blokkert etter en god takling fra Varane. Kort tid senere ladet han skuddfoten igjen, men denne gang plukket Courtois skuddforsøket. Et kvarter før full tid sendte Kroos et kort hjørnespark til Mendy, og franskmannen dro seg innover i banen og klemte til, men igjen, rett på Trubin.

Snaut ti minutter før full tid satte vertene på turboen igjen, og kontret fremover hvor innbytter Solomon førte den med seg lenge før han klemte ballen forbi Courtois til 2-0. Fryktelig returløp av Real Madrid, og to i sekken var et faktum. Flere sjanser ble det ikke, og Real Madrid har nå satt seg selv i særdeles vanskelig posisjon, hvor de kan være avhengig av hjelp fra Inter i siste runde..

Thibaut Courtois (5): Veldig lite involvert dette oppgjøret da Shakhtar omtrent ikke har avslutninger på mål. Har en god redning, og er der han skal være på skudd utenfra. Kan ikke klandres for noen av scoringene.

Lucas Vázquez (3): Er mye med fremover, men utretter særdeles lite dette oppgjøret. Innleggene er dårlig plassert, og han bommer ofte på den spilleren som faktisk burde fått innlegget. Defensivt er han litt ute av det på begge scoringene. Den første markerer han ingen spillere, og på den andre velger han feil. Blir verken fugl eller fisk, hvor han bare følger og ikke presser. Ingen stor kamp.

Raphaël Varane (3): Har ikke veldig mye å gjøre denne kvelden. Følger Taison greit på hans løp i andre omgang. Surrer litt på den første scoringen, men skal muligens unnskyldes litt grunnet den rare spretten ballen får? På scoring nummer to blir han satt litt sjakk matt av bevegelsene til Lucas, og rekker ikke hjelpe til. Ingen god kamp, og må vise seg som en leder i forsvaret.

Nacho Fernández (4): Gjør egentlig ikke noen nevneverdige feil i dette oppgjøret, men er tidvis litt ute av posisjon når Shakhtar kontrer og trekkes litt for dette. Ikke involvert negativt i noen av scoringene. Har et par gode løp i boks hvor han kommer seg til et par headinger, dog så ender ingen av de på mål.

Ferland Mendy (3): Ingen god kamp av backen som var uvanlig surrete i kveld. Får til absolutt ingenting fremover, verken innlegg eller kombinasjoner sitter. Har et skudd på mål – rett på Trubin. Defensivt så er han veldig involvert i den første scoringen med en merkelig touch eller klarering. Må ta store deler av den på sin kappe.

Luka Modric (4): Spiller en godkjent første omgang, hvor han kjemper hardt og styrer tempoet i spillet. Forsøker å involvere seg med noen kombinasjoner, og har en pasning inn bak mot Benzema. I andre omgang blir han noe mer anonym, og det han prøver på lykkes sjeldent. Ingen stor kamp.

Toni Kroos (5 BB): Spiller ingen enorm kamp, selv om han får BB av oss i kveld. Gjør jobben som ballfordeler på midten godt i den første omgangen, hvor han strør om seg med pasninger. Flere på tvers, og med høy klasse. Faller noe i den andre omgangen han også, og henger ikke med på kontringene som leder til mål, men det gjør heller ikke mange andre.

Rodrygo Goes (3): Forsøker å involvere seg i begynnelsen av oppgjøret, men får hardt medfart etter en rekke taklinger. Klarer aldri helt å melde seg på etter dette, og burde vært tatt ut lenge før i dette oppgjøret. Veldig anonym.

Martin Ødegaard (4): Er egentlig ganske god i den første omgangen, hvor han skaper flere solide kombinasjoner med spesielt Asensio hvor en av de blir en stor sjanse. Har også noen gode dødballer, og gjør seg på ingen måte bort. Blir dog veldig anonym i den andre omgangen, hvor han ikke får til stort.

Marco Asensio (4): Aktiv i den første omgangen hvor han skaper et par gode sjanser. Et skudd ender i stolpen, og et reddes av Trubin. Har flere gode løp hvor han tar med seg ball, men blir litt for egoistisk og slipper ballen for sent. I den andre omgangen blir han som mange andre anonym, og får ikke til noe nevneverdig.

Karim Benzema (2): Er absolutt ikke i form. Burde muligens ikke spilt denne kampen for herregud så svak han var. Skuddene går rett på, og kun rett på Trubin. Er aldri en trussel, selv når han burde være det. Roter bort ballen, møter på midtbanen og gjør det svært vanskelig når han bortimot aldri strekker forsvaret. Må opp mange hakk!

Isco Alarcón (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Bemerker seg ikke nevneverdig den tiden han er på banen.

Vinícius Júnior (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Forsøker å involvere seg, men får veldig lite ut av det han gjør.

Mariano Díaz (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Har en heading, eller ikke noe nevneverdig.