Real Madrid 2-2 Sevilla

Real Madrid scoret kampens første mål, men fikk scoringen annullert. Ved halvspilt første omgang satte omsider Fernando ballen i mål til 0-1. I andre omgang utliknet Asensio til 1-1, før en meget kontroversiell hendelse tok bort et straffespark fra vertene, og gjestene mottok det. Rakitic var iskald, men på overtid gikk et skudd fra Kroos via Hazard og i mål til 2-2.

2-2 Eden Hazard (90+4′) – Assist: Toni Kroos

Returoppgjøret i midtuken mot Chelsea ble ingen stor suksess, hvor Real Madrid var det dårligste laget over to kamper, og fortjent ble sendt ut av Champions League. Det blir derfor ikke noe mer spill i den europeiske turneringen denne sesongen, men det gjenstår fortsatt fire kamper i den spanske ligaen. Lørdag kveld gikk resultatet mellom Barcelona og Atlético Madrid i Real Madrid sin favør da de spilte 0-0, og Los Blancos hadde derfor alle muligheter til å ta over tabelltoppen søndag kveld. Det var omsider ingen lilleputt som kom på besøk til hovedstaden, for søndag kveld ventet Sevilla og tidligere Real Madrid-trener Julen Lopetegui.

Real Madrid: Courtois – Odriozola, Militão, Nacho, Marcelo (Gutierrez 66′) – Modric (Asensio 66′), Casemiro, Kroos – Valverde, Benzema, Vinícius Júnior (Hazard 80′)

Sevilla: Bounou – Navas, Koundé, Carlos, Acuña – Rakitic (Torres 88′), Fernando, Jordan (Gudelj 83′) – Suso (Oscar 83′), Ocampos (De Jong 88′), Gomez (En-Nesyri 57′)

DE ELLEVE UTVALGTE: Zinedine Zidane valgte følgende elleve spillere fra start mot Sevilla søndag kveld.

Annullering og mål imot

Oppgjøret startet som en bølgedal, hvor begge lag hadde ballen uten å skape de helt store sjansene. Drøyt ti minutter ut i oppgjøret så lå omsider ballen i mål da Benzema stanget et innlegg fra Odriozola i mål, men i forkant av innlegget var backen plassert i offside, og scoringen ble annullert. Et kvarter ut i oppgjøret kom Benzema seg forbi, og inn i feltet, hvor han sendte ballen på tvers mot Vinícius Júnior som akkurat ikke nådde frem. Like før halvspilt omgang kom gjestene til deres første sjanse da Suso klemte til fra drøyt tjue meter, men forsøket endte en meter over mål.

En scoring lå omsider i luften på Alfredo Di Stéfano, og da klokken viste 22 minutter så var det gjestene som åpnet ballet. Ballen ble spilt inn i feltet mot Rakitic som headet ned til Fernando, og den defensive midtbanespilleren fintet vekk en motspiller før han satte ballen i målt til 0-1. Real Madrid forsøkte å svare hurtig ved Vinícius Júnior som trakk seg innover i feltet, men forsøket endte rett i klypene til Bounou. Kun et lite minutt senere var det Casemiro som testet lykken, men også hans avslutning endte midt på den marokkanske målvakten.

En halvtime ut i oppgjøret var Vinícius Júnior på farten igjen da han kom seg inn i feltet, og forsøkte curle ballen mot lengste kryss, men forsøket endte en meter utenfor. Et par minutter etter dette testet Benzema lykken, men også hans avslutning reddet Bounou. Fem minutter før hvilen var det Casemiro sin tur til å teste skuddfoten, men forsøket endte til side for mål. Like før pausen fikk gjestene to muligheter, først ved Koundé som headet på mål, men Courtois reddet. Kort tid senere gjorde Acuña en flott finte, og sendte skuddet like utenfor lengste stolpe. Dermed stod det 0-1 til pause.

Super-sub, VAR og overtidsmål

Real Madrid åpnet den andre omgangen sterkest, hvor Modric sendte en kraftfull avslutning på mål med venstre fot etter fem minutter, men Bounou slo unna. En time ut i oppgjøret rullet vertene opp, og Casemiro mottok ballen på tjue meter hvor han sendte kula et par meter til side for mål. Fem minutter etter dette lobbet Modric lekkert over forsvaret til Kroos som videre sendte mot Vinícius Júnior, men unggutten satte avslutningen utenfor. Zidane valgte etter dette å gjøre to endringer, hvor Asensio og Gutierrez entret banen, og det skulle umiddelbart høste suksess. Asensio ble spilt frem på siden, sendte tilbake til Casemiro som videre fant Kroos, og tyskeren slo tilbake mot Asensio som på første touch satte ballen i det korte hjørnet til 1-1.

SUPER-SUB: Marco Asensio scoret med en gang han kom inn fra benken søndag kveld.

Med tjue minutter igjen å spille så kombinerte Benzema og Valverde, hvor sistnevnte sendte kula mot mål, men Bounou reddet. Et par minutter senere så stormet Real Madrid i angrep etter et hjørnespark fra Sevilla, hvor Benzema kom helt alene med Bounou og ble felt. Både VAR og dommer brukte lang tid, hvor dommeren til slutt dømte straffespark til Sevilla for en hands på Militão da i forkant av Bounou sin felling av Benzema. Meget strengt. Rakitic gjorde seg klar, og kroaten var iskald da han sendte ballen motsatt vei av Courtois og i mål til 1-2.

VAR: Karim Benzema ble felt av Bounou, men Sevilla fikk straffespark for en hands i forkant.

På overtid av oppgjøret satte Real Madrid virkelig inn en sluttspurt, og fire minutter på overtid hamret Toni Kroos ballen mot mål, hvor Eden Hazard fikk en fot på ballen, hvilket gjorde at kula endret retning og Bounou var utspilt. Det var igjen spenning i oppgjøret da måltavlen viste 2-2, men Real Madrid kom ikke nærmere enn et skudd fra Casemiro som endte like utenfor. Lagene delte derfor poengene, og selv om begge lag fortsatt er med i tittelkampen så er det utenfor deres kontroll. Atlético Madrid er nødt til å avgi poeng, og Real Madrid er nødt til å fullføre sesongen uten poengtap.

AVGJØRENDE: Toni Kroos i skudd-øyeblikket på den avgjørende scoringen som Hazard fikk en fot på.

Thibaut Courtois (6): Kan ikke klandres for noen av scoringene. Er nære ved å få en hånd på scoringen til Fernando, men på straffesparket er han sjanseløs. Uten om dette så viser han frem god aggresjon, og god forståelse av spillet da han var ute og avverget et par baller i bakrom. Står en ny godkjent kamp, uten å settes nevneverdig på prøve.

Álvaro Odriozola (5): Jobber iherdig gjennom hele oppgjøret, og løper som en virvelvind opp langs siden. Spiller et flott innlegg til Benzema i første omgang som ender i scoring, men den ble annullert korrekt for offside. Defensivt hadde han relativt god kontroll, og gjør seg absolutt ikke bort.

Eder Militão (6): Spiller en relativt god kamp helt bakerst, og har i store deler av oppgjøret full kontroll. Slipper ikke til gjestene alt for ofte, og har relativt god kontroll defensivt. Lager dessverre et straffespark grunnet at ballen treffer armen hans på et hjørnespark. hvilket blir avgjørende for resultatet.

Nacho Fernández (6): Som med hans makker så fortsetter han å levere varene i midtforsvaret. Slipper riktignok inn to mål, men kan ikke påstås å være delaktig i noen av de. Virker til å kommuniserer godt med forsvaret, og løser jobben relativt greit.

Marcelo Vieira (4): Hva backen driver med på scoringen til Fernando er til å klø seg i hodet av. Forlater markeringen av brassen, og løper mot 16-meteren som gjør at Fernando får all verdens tid. Offensivt klarer han heller ikke å bidra nevneverdig, og fortsetter i det svake sporet han hatt hele sesongen.

Luka Modric (4): Spiller ingen god kamp søndag kveld mot Sevilla, hvor han ikke finner rytmen helt. Blir løpende mye mellom, og slår en rekke støttepasninger uten at dette har noen spesiell påvirkning. Har et god skudd på mål, men uten om dette blir det for lite.

Carlos Casemiro (5): Den defensive midtbanespilleren har relativt god kontroll på det defensive da gjestene ikke slipper til spesielt mange ganger. Har også noen skudd mot mål på den offensive enden, men det blir bare nesten. Et par skudd ender like utenfor, og et par skudd stoppes av Bounou. En kamp helt på det jevne.

Toni Kroos (7 BB): Tyskeren er involvert i det meste Real Madrid foretar seg offensivt, og spiller en rekke gode pasninger. Er blant annet helt avgjørende på den første scoringen da han finner Asensio med en flott pasning. Får også med seg en målgivende pasning på scoring nummer to da han skyter ballen via Hazard og i mål til 2-2. Banens gigant for Real Madrid søndag kveld.

Federico Valverde (4): Spiller en noe uvant rolle som høyre kant, og defensivt gjør han jobben godt hvor han støtter Odriozola til enhver tid. Offensivt mangler det omsider noe, hvor innleggene blir for svake, og han generelt sett ikke påvirker spillet.

Karim Benzema (6): Jobber iherdig begge veier søndag kveld, hvor han er viktig i de offensive kombinasjonene. Fordeler ballen med bravur, kommer til et par avslutninger, og scorer et mål, men det blir annullert for offside. I tillegg blir han felt av Bounou hvilket burde ledet til straffespark, men VAR gjorde om dette.

Vinícius Júnior (5): Forsøker en del i den første omgangen, og kommer til et par gode skudd-muligheter. Får han presisjonen til å sitte så blir han skummel fremover. Får muligens ballen litt lite, da han ofte skaper trøbbel for motstanderne når han får den.

Miguel Gutierrez (5): Unggutten får muligheten igjen, og trår omtrent ikke en fot feil. Har full kontroll defensivt, og offensivt bidrar han tidvis med enkelte kombinasjoner. Godt å se han ta greit vare på sjansen.

Marco Asensio (6): Bruker ikke mer enn et minutt på scorer Real Madrid sitt første mål da han umiddelbart stormer i angrep, og er iskald med avslutningen. Etter dette bidrar han ikke stort, men er med i angrep da Benzema blir felt av Bounou.

Eden Hazard (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men får en avgjørende fot på skuddet til Toni Kroos som ender med scoring. Tilfører svært lite utenom dette, men noterer seg i alle fall for et målpoeng.