Kamprapporter

Real Madrid 2-1 Sevilla

Det var gjestene som åpnet ballet etter at Rafa Mir headet Sevilla i ledelsen etter tolv minutter. En halvtime ut i oppgjøret utliknet Karim Benzema da han sendte en retur fra skuddet til Eder Militão i mål til 1-1. Noen få minutter før slutt tok Vinícius Júnior saken i egne hender, og hamret inn 2-1, hvilket gjorde så Real Madrid sikret tre nye poeng.

Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 15
Søndag 28.november, kl:21.00

0-1 Rafa Mír (12′) – Assist: Marcos Acuña
1-1 Karim Benzema (32′)
2-1 Vinícius Júnior (86′) – Assist: Eder Militão

Det har vært en god periode for Real Madrid etter landslagspausen hvor de har spilt to kamper, vunnet to kamper, og står med hele 7-1 i målforskjell. Både Granada og Sheriff Tiraspol har fått smake Los Blancos sin vrede, men søndag kveld var det omsider en motstander av et helt annet kaliber som stod for tur. Laget under Real Madrid på tabellen ventet, nemlig Sevilla som er ledet av tidligere Real Madrid-trener Julen Lopetegui. Sesongens to store giganter i LaLiga Santander skulle kjempe om poengene på Estadio Santiago Bernabéu, og storstuen var klar for storkamp.

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Lucas 90+4′), Militão, Alaba, Mendy – Modric (Camavinga 73′), Casemiro, Kroos – Asensio (Valverde 73′), Benzema, Vinícius Júnior (Nacho 90+1′)

Sevilla: Bounou – Montiel (El Haddadi 90′), Koundé, Carlos, Acuña – Jordan (Óscar 81′), Fernando, Rakitic (Delaney 71′) – Ocampos (Idrissi 90+1′), Mir, Gomez (Torres 81′)

STARTELLEVER: Følgende elleve spillere spilte fra start i toppoppgjøret mot Sevilla søndag kveld.

Tidlig bakpå – Benzema svarer

Det var en kamp som bølget frem og tilbake fra første spark på ballen søndag kveld, og snaut ti minutter ut i omgangen fikk vi kampens første sjanse. Vertene bygget opp på den venstre siden før spillet ble vendt mot Carvajal, og backen fant Vinícius Júnior i boksen, men avslutningen endte et stykke utenfor. Noen få minutter senere kom Sevilla til deres første ordentlige sjanse, da Acuña svingte inn et hjørnespark mot høyreiste Rafa Mir som kom seg vekk fra markeringen sin, og stanget ballen i det lengste hjørnet til 0-1. Flott heading av spanjolen.

Målscoreren var frempå kun et lite minutt etter scoringen, hvor han driblet rundt innenfor 16-meteren før han sendte kula mot mål, men forsøket ble reddet på streken. Sevilla fanget omsider opp ballen på ny, og igjen fikk Rafa Mir sjansen, men denne gang reddet Courtois mesterlig. Noen minutter før halvtimen kom vertene fremover igjen, hvor både Asensio, Casemiro og Vinícius Júnior stod klar til å skyte, men avslutningen til sistnevnte endte rett på Bounou. Da klokka passerte tretti minutter førte Ocampos med seg ballen fremover i banen, og argentineren klemte til fra tjue meter – rett i metallet over hodet til Courtois.

Et par minutter etter skremmeskuddet til Ocampos forsøkte Militão lykken fra om lag 35 meter, og Bounou gjorde en fryktelig svak involvering hvor han slo ballen i stolpen, og ble helt utspilt før Benzema snappet opp ballen, og utliknet til 1-1. Bra av Benzema som lukter muligheten, men samtidig fryktelig svakt av sisteskansen til Sevilla. I siste ordinære minutt av omgangen kranglet Mendy med seg ballen før han sendte til Asensio som sendte like over fra 16-meteren. På overtid av omgangen fikk Ocampos sjansen med hodet etter et innlegg, men denne gang endte headingen rett i klypene på Courtois, og det stod 1-1 til pause.

UTLIKNET: Karim Benzema var som vanlig der på returen, og satte inn 1-1-målet.

Vinícius Júnior med enorm scoring

Det var gjestene fra Andalucia som var hissigst i begynnelsen av den andre omgangen, hvor Papu Gómez kom til en avslutning etter to minutter, men Courtois reddet forsøket. De neste ti minuttene bølget det frem og tilbake uten noen spesiell sjanser før Asensio tok med seg ballen fremover like før timen, og sendte mot mål, men skuddet endte like utenfor krysset. Tjue minutter før full tid startet vertene en kontring hvor ting gikk utrolig hurtig fremover, og Vinícius Júnior fikk til slutt ballen i boksen, men avslutningen sklei av foten og endte utenfor.

Drøyt fem minutter før full tid sendte Kroos en smart ball inn i boksen mot Alaba på et frispark, og forsvareren fra Østerrike klemte til på volley, men igjen endte det like over for Real Madrid. Tre minutter før slutt skulle omsider Vinícius Júnior ta saken i egne hender, og fremviste et øyeblikks magi. En lang ball fra Eder Militão ble tatt ned på brystet av brassen før han stormet sidelengs mot mål, og til slutt hamret ballen i det lengste hjørnet på vakkert vis til 2-1. Et lite minutt senere gikk brassen ned i feltet i duell med Diego Carlos, men dommeren lot spillet gå videre. På overtid fikk gjestene muligheten til å utlikne da de dyttet opp samtlige spillere, og et hjørnespark endte opp hos Delaney på bakerste stolpe, men en enorm redning av Courtois hindret scoring. Dermed endte det 2-1 til Real Madrid.

KANONKULE: Vinícius Júnior gjorde alt på egenhånd da han tok ballen ned på brystet, og hamret inn 2-1.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (8 BB): Den belgiske sisteskansen står en enorm kamp søndag kveld, og skal ha en del av æren for at det ender med tre poeng. Kan ikke hindre målet til Sevilla, da det er en enorm heading av Mir, men utenom dette er han på alt. Avslutninger havner rett i fanget grunnet god posisjonering, og i tillegg til dette har han to meget gode redninger først på Mir like etter 0-1, og i tillegg like før slutt på headingen til Delaney. Når han i tillegg er trygg som banken med ballen i beina, så får han fortjent Banens Beste i kveld.

Dani Carvajal (4): Sliter litt med å demme opp på siden sin, og klarer ikke helt å velge riktig spiller i enkelte situasjoner. Virker som om han blir litt forvirret når Sevilla sine angripere bytter posisjoner. I tillegg til dette klarer han ikke å involvere seg spesielt mye offensivt, hvor han ikke finner noen kombinasjoner eller bidrar spesielt mye.

Eder Militão (8): Spiller en veldig god kamp i midtforsvaret hvor han vinner dueller, stanger unna, og takler godt. Har ganske god kontroll uansett hvilken situasjon som utspiller seg. Muligens er det han som misser markeringen på 0-1, men gjør opp for det ved å være involvert i 1-1, og 2-1. På Real Madrid sin første scoring har han et godt skudd hvor Benzema scorer på returen, og på 2-1-scoringen slår han pasningen til Vinícius Júnior. Meget god kamp av Militão.

David Alaba (6): Gjør heller ingen svak kamp, og viser seg tidvis frem offensivt samtidig som han spiller solid bakover. Defensivt er det spesielt tryggheten hans, og evnen til å finne riktig mann med ballen i beina som skinner gjennom. Offensivt følger han på ved enkelte kombinasjoner, og kommer i tillegg til en avslutning som ender like over.

Ferland Mendy (6): Har ganske god kontroll på Ocampos i store deler av oppgjøret, hvor høyrekanten som briljerte forrige sesong blir tatt helt ut av kampen. Offensivt er han til stede som støttespiller, og får i tillegg med seg noen gode involveringer. Har et par gode innlegg, og en god pasning til Asensio.

Luka Modric (5): Blir tidvis litt anonym i denne kampen, og i den andre omgangen virker det som om kreftene tar litt slutt. Involverer seg en god del i den første omgangen med noen kombinasjoner på den høyre siden, men det leder dog ikke til spesielt mye. Hadde hatt godt av å starte på benken den kommende midtuke-kampen.

Carlos Casemiro (4): Sliter litt med å bidra slik vi er vandt til å se brassen gjøre. Får ikke til like mange brudd som vanlig, og blir litt uforsiktig med ballen ved enkelte anledninger. Det flyter ikke like godt når ballen går innom Casemiro, og gjør i tillegg noen dårlige vurderinger i løpet av oppgjøret.

Toni Kroos (6): Holder den solide formen gående. Ikke like markant dette oppgjøret som de foregående, men er utrolig trygg med ballen, og bommer ikke med en pasning den første halvtimen. Slår et par gode dødballer også, blant annet en som ender hos Alaba i feltet. Kan til fordel involvere seg enda oftere på siste halvdel for der har han vært god den siste tiden.

Marco Asensio (5): Det blir som det ofte blir med Asensio, tidvis bra og tidvis helt usynlig. Har et par avslutninger, og et par gode kombinasjoner, men også perioder hvor han ikke syns i tv-skjermen. Har en meget god avslutning i andre omgang hvor han utnytter plassen foran seg, og sender kula like utenfor.

Karim Benzema (5): Beveger seg godt, og gjør som alltid en meget viktig jobb for Real Madrid i angrepet, men blir tidvis litt lite involvert. Flyter litt ut av sektoren han burde være i, og blir derfor litt overflødig. Når det er sagt så noterer han seg for et mål igjen, hvor han lukter en retur, og er sikker som banken når han får sjansen.

Vinícius Júnior (6): Forsøker å involvere seg, forsøker å skape kombinasjoner, og forsøker noen avslutninger. Tidvis passes han veldig godt på, og slipper ikke til så mye, men viser også hvilke kvaliteter han besitter ved enkelte anledninger. Har enormt tempo, gode drible-ferdigheter, og sikrer tre poeng for Los Blancos søndag kveld. Tar ned ballen på brystet, beveger seg sidelengs før han hamrer inn 2-1. Vakker scoring av brassen som virkelig begynner å bli komplett.

Innbytterne:

Federico Valverde (5): Kommer inn som høyre kantspiller for å tilføre friske bein, løpskraft og samtidig stabilitet. Gjør det han skal gjøre, nemlig jobbe knallhardt, og løpe mye. Klarer dog ikke å involvere seg spesielt mye i det offensive spillet, men godt å se han tilbake på banen igjen.

Eduardo Camavinga (6): Et friskt pust når han entrer banen, og involverer seg en god del. Følger på inn i boksen, går hardt til i duellene på midten, og tilfører en god del kreativitet. Viser frem sitt unge pågangsmot, og gjør alt i alt et meget godt innhopp.

Nacho Fernández (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Lucas Vázquez (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.