Kamprapporter

Manchester City 1-1 Real Madrid (3-4): Spillervurderinger

Real Madrid gikk videre til semifinale av Champions League på mest dramatisk vis da Manchester City ble beseiret på straffesparkkonkurranse.

Manchester City 1-1 Real Madrid (3-4)
Etihad Stadium, Manchester
Champions League, kvartfinale
Onsdag 17. april, 21:00

0-1 Rodrygo Goes (12′)
1-1 Kevin De Bruyne (76′)

Etter et spektakulært første oppgjør på Santiago Bernabéu som til slutt endte 3-3 var forventingene skyhøye før returoppgjøret i kveld. Real Madrid har aldri vunnet på Etihad, så Manchester City var nok ganske tydelig favoritter før kampen. Men i en kvartfinale i Champions League kan omtrent alt skje, og i kveld gjorde det virkelig det!

Bare etter drøye ti minutter tok Real Madrid en litt overraskende seier på Etihad Stadium. Bellingham gjorde en strålende jobb med å ta med ballen og drible av et par spillere, før han vant Vinícius i bakrom. Brasilianeren fant sin landsmann Rodrygo i boks, som etter to forsøk satte ballen i mål.

Etter scoringen tok Manchester City fullstendig over kampen, og Real Madrid ble tvunget til å forsvare seg gjennom store deler av oppgjøret. Dette klarte de mesterlig, særlig etter enorme prestasjoner av både Rüdiger, Carvajal og Lunin, men med et kvarter igjen på klokka måtte selv de se seg slått. De Bruyne plukket opp ballen i Real Madrids sekstenmeter før han banket ballen i nettaket over Lunin. Kampen fortsatte stort sett i samme spor, også helt ut i ekstraomgangene. Etter 120 minutter på Etihad skulle det hele avgjøres på straffer.

City skjøt først og scoret ved Álvarez. Modric, som vanligvis er så sikker fra straffemerket, bommet på sin straffe. Dermed hadde City et stort overtak etter de første straffene. Men så startet Lunin-showet. Først reddet han en småarrogant straffe fra Bernardo Silva, før han også tok skuddet fra Kovacic. Real Madrid scoret på sine ved Bellingham og Lucas Vázquez. Foden og Ederson scoret så for City, og Nacho satte sin straffe iskaldt. Til slutt var det Rüdiger som fikk æren av å avgjøre konkurransen og sende Real Madrid til semifinalen. Tyskeren banket straffen via stolpen og i mål, og feiringen var i gang på Etihad!

Spillervurderinger:

Andriy Lunin (9 BB): Real Madrid måtte forsvare seg i store deler av kampen i går, og da var man helt avhengig av en bunnsolid keeper i bakre rekker. Det hadde de i Andriy Lunin. Han hadde åtte redninger i kampen og mange klarering fra dødballer. På toppen av det hele reddet han to straffer i straffesparkkonkurransen. En enorm kamp fra en stor spiller!

Saken fortsetter under bildet

STRAFFEHELT: Andriy Lunin reddet to straffer og var helt avgjørende da Real Madrid tok seg til semifinale.

Dani Carvajal (8): Carvajal var offer for stor kritikk etter 4-0-tapet i fjor, men for en revansj han leverte i kveld. Og egentlig hele sesongen! Han fikk en tøff oppgave med å forsvare seg mot Grealish, men han klarte seg bra mot en av verdens beste kantspillere. Enorme lederevner. Stor kamp!

Nacho Fernández (6): Nacho har slitt denne sesongen, men dukker ofte opp når det trengs som mest. I går slet han i duellene mot Haaland og gjorde noen feil med ball, men alt i alt en godkjent kamp fra han. Det var viktig i går!

Antonio Rüdiger (8): Hva skal man si om Antonio Rüdiger? Han har nærmest måtte forsvare seg alene denne sesongen, og i går var han nok en gang helt en enorm. Fem blokkeringer, fire klareringer og to gjenvinninger mot på papiret det beste laget i verden. Det føltes så riktig og velfortjent at han også fikk muligheten til å ta den avgjørende straffen. Er han nå verdens beste midtstopper?

Ferland Mendy (7): Nok en god kamp av Ferland Mendy! I går var det stort sett Foden han måtte forsvare seg mot, og det er ingen enkel oppgave. Han hadde likevel full kontroll. I tillegg var han solid med ball.

Fede Valverde (8): Fede Valverde ble kåret til UEFAs banens beste i går, og han er heller ikke langt unna i vår vurdering. Han var overalt og taklet, skapte målsjanser og jagde Manchester Citys midtbanespillere. Han har blitt en av verdens beste midtbanespillere og er helt uvurderlig i dette Real Madrid-laget.

Toni Kroos (7): Det å ha Toni Kroos i kamper som dette virker som en juksekode. Han var nærmest urørlig og så viktig for at Real Madrid ikke ble fullstendig kvelt på egen banehalvdel i første omgang. I tillegg gjorde han mye viktig defensivt arbeid. Stor kamp!

Eduardo Camavinga (7): Camavinga fikk mye ansvar i går som midtbaneankeret, men det så ut som at han hadde gjort dette hundre ganger tidligere. Med unntak av det par pasningsfeil etter høyt City-press var han trygg med ballen i beina. I tillegg var han helt enorm i forsvar. Strålende kamp!

Jude Bellingham (7): Bellingham fikk en anelse kritikk etter det første oppgjøret i Madrid, men i går viste han nok en gang hvilken klassespiller han er. I forkant av 0-1-scoringen leverte han et forarbeid som selv Zidane hadde vært stolt over, og han jobbet også beinhardt gjennom hele kampen. En svært god kamp fra Real Madrids midtbanestjerne.

Vinícius Jr. (6): Det ble mye defensivt arbeid for Vinícius i går, men det gjorde han uten å klage. De få gangene han fikk ballen på overganger tok han som regel riktig valg av å ta med seg ball fremover eller holde den i laget. Han slet mot Walker i løpsduellene, men det gjør samtlige spillere i verden. Strålende forarbeid i forkant av 0-1-scoringen.

Rodrygo Goes (7): Når man trenger han som mest i Champions League, da dukker han opp. Særlig hvis man møter Manchester City. Han prøvde mye i går, men det ble stort sett løping i mellom på egen banehalvdel. Scoringen var svært viktig og ga Real Madrid et godt utgangspunkt i denne kampen.

Innbytterne:

Brahim Díaz (5): Brahim Díaz fikk dårlige arbeidsforhold i går, men han rotet seg også bort litt fort ofte. Når man møter City må man holde på ballen, men i går driblet han seg bort litt for ofte.

Luka Modric (6): Luka Modric ble byttet inn for Kroos etter rundt 80 minutter, og han var trygg med ballen beina. Han ble løpende litt mye i mellom Citys midtbanespillere, men var viktig for å spille av press.

Lucas Vázquez (6): Den selvtilliten Lucas Vázquez har er rett og slett enorm. Han kom i går trolig bare for å skyte straffespark, og han var iskald da han trikset ballen frem til ellevemetersmerket. Imponerende!

1 comment

  1. Wow, for en forsvarskamp av RM!! Kampen minnet meg om Rumble in the jungle – mestertittelkampen i tungvektsboksing mellom Muhammad Ali og George Foreman på 70-tallet. Ali hang på tauene gjennom hele kampen og forsvarte seg mesterlig, mens Foreman førte an og slo løs. Plutselig så eksploderte Ali og knocket Foreman i gulvet. Samme skjedde i går. RM hang i tauene, men knocket ut Manch city gjennom straffespark. Rått!!!
    Lunin var fantastisk i mål. Backfireren med Carvajal, Nacho, Rudiger og Mendy var enorme. Midtbanen med Kroos, Valverde, Camavinga og Bellingham var fenomenale forsvarspillere, og selv Vini jr og Rodrygo bidro sterkt i forsvarsjobben. RM hadde 11 mann i forsvar, og de sto som en vegg med 4 lag. Nesten urettferdig å gi noen av spillerne bedre karakterer enn andre da det var kollektivet som sto fram med en enestående evne og vilje til å kjempe for hverandre. Og så avgjør midtstopperne Nacho og Rudiger straffesparkkonkurransen. Kanon.
    Jeg tror at RM møter PSG i finalen, og blir CL-mestere 2023/2024. Men man kan ikke undervurdere Bayern Munchen selv om de er et svakere lag enn Manch city.

Legg inn en kommentar