Intervjuer

– Han er en blanding av midtbanespillerne Real Madrid allerede har

Vi har intervjuet Paul Thomas Clay, mannen som de siste årene har kommentert Ligue 1 og fulgt utviklingen til Eduardo Camavinga meget tett!

Real Madrid satte inn nådestøtet for Kylian Mbappé mot slutten av overgangsvinduet, uten hell. Da var det meget overraskende at hovedstadsklubben på deadline day trakk Eduardo Camavinga opp av hatten og annonserte at de hadde hentet 18-åringen for rundt 30 millioner euro. I den anledning har vi intervjuet Paul Thomas Clay, som i løpet av de siste årene i all hovedsak har kommentert Ligue 1 for Viasport. Han er dermed en av de som har fulgt Camavingas utvikling tettest i løpet av de siste årene.

Hva er din umiddelbare tanke når noen nevner Eduardo Camavinga?

– At han er et supertalent! Har «alt som skal til», og håper at han får det ut over tid på den alle største scenen.

Camavinga brøt igjennom i Stade Rennais bare 16 år gammel. Kan du fortelle litt om hvordan gjennombruddet hans i fransk fotball har vært

– Den våren han debuterte var det i seg selv spektakulært at han fikk såpass med spilletid og tillit i en alder av 16 år. Man lurer alltids på når så unge spillere debuterer om det bare er for at de skal «kjenne litt på nivået» eller om de har noe reellt å bidra med. Camavinga kunne man se var av den siste varianten. Fra høsten 2019 var han fast. Overraskende stabil. Høyt bunnivå, og enormt toppnivå. Trygt mentorert av Steven Nzonzi ved siden av seg, men viste mang en gang i kraft av seg selv at han var mer enn klar for oppgaven. Man kan kanskje si at han surfet på en medgangsbølge den høsten/vinteren, veldig synd at sesongen ble avbrutt av en viss pandemi.

FØRSTE SCORING: Camavinga scoret sitt første mål for det franske landslaget i sin debut fra start.

Hvilken spillertype er det Real Madrid får i Eduardo Camavinga? Hva er hans største styrker og eventuelle svakheter?

– En glimrende toveisspiller. Han er en slags blanding av de midtbanespillerne Real Madrid allerede har+noen til. Han leser spillet godt, er sterk, tar dueller, god takler, er rask og har en enorm aksjonsradius. Moden for alderen, men han er på ingen måte noen utpreget defensiv midtbanespiller. Driver framover med og uten ball, smarte pasningsvalg, god til å time løp. Camavinga er ingen «boksåpner», mer en god kombinasjonsspiller. Veldig lite å utsette på han, men mangler litt erfaring og kanskje litt pondus.

Real Madrid har ikke fått det beste ut av de mange unngguttene de har og har hatt i troppen sin over de siste sesongene. Hva er det som gjør at du tror at nettopp Camavinga skal blomstre i den spanske hovedstaden?

– Han er ydmyk, men ikke beskjeden. Hodet på rett plass, og beina godt planta på jorda. Fokusert og motivert. Jeg vet ikke hvor det gikk galt med tidligere unggutter i Real Madrid, men Camavinga har i alle fall alle forutsetninger for å gjøre det bra. Nytt land, nytt språk, ny kultur, nye lagkamerater og et helt annet fokus fra omverdenen. Det er mange ting som kan bremse en ung spillers utvikling, men jeg har trua!

Hvor lang tid tror du det går før man regner Camavinga som en av bærebjelkene på Real Madrid-midtbanen?

– Han fases vel gradvis inn, men i løpet av et par år bør han være bankers.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.