David Enerstad Hansens spesialer

En svært viktig spiller

Lørdag kveld leverte Karim Benzema en prestasjon i verdensklasse mot Deportivo Alavés. Franskmannen er definitivt en av Zidanes viktigste spillere.

Karim Benzema var på sitt absolutt beste under lørdagens kamp borte mot Deportivo Alavés. Real Madrid-legenden noterte seg for to særdeles flotte scoringer. Med et enormt skudd limt oppe i venstre kryss, og et soloraid uten sidestykke, spilte Karim Benzema en stor rolle lørdag kveld. Nok en gang viser den rutinerte boks-spilleren at han fungerer eksepsjonelt godt i rollen som «falsk nier».

Selv mener jeg at franskmannen ikke blir satt nok pris på. Jeg mener ikke at han ikke settes pris på blant Los Blancos-supporterne, men at han ikke får den hyllesten han fortjener. Ofte er fokuset større på Eden Hazard og Sergio Ramos, og jeg mener Benzemas leveranser ikke skrytes nok av, noe målpoengene hans understreker.

På 21 kamper, har franskmannen levert hele 19 (!) målpoeng denne sesongen. Statistikken er spesielt imponerende med tanke på Real Madrids dårlige periode tidlig i sesongen, og mangelen på gode prestasjoner fra klubbens kantspillere. Benzema står hittil med fire scoringer på fire kamper i Champions League, noe som taler for seg selv. Tallene til Karim er derfor med på å understreke poenget mitt – Real Madrid er avhengige av Karim Benzema.

Derimot, hvis franskmannen skulle ryke på en langtidsskade, er jeg redd noe drastisk må skje. Med en Luka Jović som herjer i Tyskland, vil «reserve-spiss» Mariano være klubbens eneste spiss-alternativ, om Karim Benzema skulle vært utilgjengelig for spill. Mariano har dessverre aldri overbevist i Madrid, noe som virkelig får frem viktigheten av Karim Benzemas eksepsjonelle spiss-ferdigheter.

Karim Benzema kom med en beroligende beskjed til Los Blancos-fansen etter lørdagens seier.

– Det er fortsatt mye fotball som skal spilles i LaLiga. Vi jobber med oss selv. Vi gir aldri opp.

Hvor viktig mener du Karim Benzema er for hovedstadsklubben?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.