Spesialer

Disse har spilt mest for Real Madrid det siste tiåret

AS har kommet med en liste over hvilke Real Madrid-spillere som har spilt mest de siste 10 åra.

AS sin liste baserer seg altså på flest minutter spilt for Real Madrid de siste ti årene. Ti år tilbake i tid vil si at det er i fra denne tid i 2009 til dagen i dag i 2019 at AS har sett på hvem som har spilt flest minutter. De eneste spillerne som fortsatt er i Real Madrid i dag fra 2009 er Sergio Ramos, Marcelo og Karim Benzema, og ikke overraskende kommer disse spillerne høyt på lista.

10 Iker Casillas (13 224 min)

Den legendariske målvakten debuterte for Los Blancos helt tilbake i 1999. Totalt spilte Casillas for Real Madrid i 16 år, og spilte 725 kamper. Fra sesongen 09/10 til 11/12 var Casillas det ubestridte førstevalget i mål. De to neste sesongene var han ikke lenger alltid å se i startelleveren, mens den siste sesongen igjen var han førstevalget.  San Iker forlot Madrid i 2015. Casillas spilte likevel nok minutter til å havne på en 10. plass på denne listen.

9 Dani Carvajal (13 298 min)

Høyrebacken har vært en del av A-stallen til Madrid siden 2013. Carvajal spilte seg ganske raskt til en fast plass på laget i Real Madrid, selv om han hadde konkurranse fra Arbeloa. Senere har også Danilo og Odriozola kommet inn som konkurrenter på høyrebackplassen, men Carvajal har alltid bevist at han er førstevalget. Spanjolen har slitt med noen skader her og der, men har stort sett spilt opp mot 40 kamper hver sesong.

8 Toni Kroos (13 611)

Tyskeren ankom Madrid i 2014, etter flere år i Bayern München. I alle årene han har spilt i Madrid har han egentlig vært fast på laget, noe man også ser igjen på antall spilte minutter. Rundet nylig 250 kamper for Los Blancos.

7 Raphael Varane (15 004 min)

Franskmannen var bare 18 år gammel da han ble hentet til Real Madrid i 2011. Tidlig viste han at han var et stort talent, og fikk spille kamper selv om han var veldig ung. Han var ikke direkte fast på laget de første sesongene, men fikk etter hvert mer og mer spilletid. Til tross for sterke konkurrenter på stopperplass de årene han har vært i Madrid, er han i dag fast på laget og en av de første Zidane velger å ta med seg i krigen.

6 Pepe (15 011 min)

Den hardtspillende portugiseren var i flere år en bauta i Madrid-forsvaret. Han ble kjøpt fra Porto i 2007, og var i Madrid i ti år. Selv om han til tider har slitt litt med skader og har hatt suspensjoner som har gjort at han må stå over kamper, har han spilt mange minutter for Los Blancos. Forlot Madrid i 2017, og vil for alltid bli husket som en ekte kriger som blødde for drakta.

5 Luka Modric (15 608 min)

Kroaten, som i fjor ble kåret til verdens beste fotballspiller, ankom Real Madrid i 2012. Det tok ikke veldig lang tid før Modric fant sin plass på banen for Los Blancos, og han har vært en av de viktigste spillerne for Madrid de siste årene. Er kanskje ikke lik fast på laget lenger, men kommer til å spille mye denne sesongen også.

4 Karim Benzema (21 487 min)

Franskmannen har kanskje blitt den viktigste spilleren for Real Madrid siden Ronaldo forlot klubben i 2018. Spiller neste hver eneste kamp, og er sjeldent skadet. Har vært i Madrid siden 2009, og kommer til å få mange minutter med spilletid denne sesongen også.

3 Marcelo (22 699 min)

Den lekne brasilianeren er inne i sin 14. sesong som Real Madrid-spiller, noe som gjør at han naturligvis kommer høyt på denne listen. Spilte ikke veldig mye den første halvsesongen han var i Madrid, men har etter hvert utviklet seg til å bli en veldig viktig mann for Los Blancos.  Har stort sett vært fast på venstrebacken de siste årene, selv om han en periode hadde sterk konkurranse av Coentrao. Er blitt en eldre mann nå, noe som gjør at kanskje ikke kommer til å spille like mye, men det er alltid en fryd å se Marcelo spille fotball.

2 Cristiano Ronaldo ( 24 504 min)

Mannen som har scoret flest mål for Real Madrid gjennom tidene, spilte selvsagt veldig mye også. Frem til de siste årene i Madrid spilte han så og si alt av kamper, men fant etter hvert ut at det kunne være smart å hvile av og til. Forlot Madrid etter sin femte Champions League-pokal i 2018, og vil nok for alltid bli husket som kanskje den største stjernen i Real Madrid sin historie.

1 Sergio Ramos (25 172 min)

Ikke overraskende troner denne mannen på topp av denne listen. Ankom Madrid i 2005 som en ung mann, og er nå blitt 33 år gammel og kaptein for Los Blancos. En levende legende, som har alltid har lyst å spille kamper med Real Madrid-emblemet på hjertet. Han var fast på laget nesten med en gang han ble hentet fra Sevilla, og er kanskje den spilleren man merker mest er borte når han ikke spiller.

Legg inn en kommentar