Kamprapporter

Chelsea 2-0 Real Madrid (3-1)

Det var Chelsea som var det beste laget fra start til slutt onsdag kveld, hvor målkontoen ble åpnet etter en snau halvtime av Timo Werner. Fem minutter før full tid pyntet Mason Mount på resultatet til 2-0, og dermed var det Chelsea som avanserte til finalen i Champions League med 3-1 sammenlagt.

Chelsea 2-0 Real Madrid (3-1)
Stanford Bridge, London
Champions League, semifinale (2/2)
Onsdag 5.mai, kl:21.00

1-0 Timo Werner (27′)
2-0 Mason Mount (85′) – Assist: Christian Pulisic

Los Blancos har gjort det de skal i forhold til å posisjonere seg godt mot slutten av en sesong, nok en gang. I den hjemlige ligaen ligger de på andreplass, to poeng bak byrival Atlético Madrid, med like mange poeng som Barcelona. De er avhengige av at byrivalen avgir poeng, samtidig som at Real Madrid vinner sine gjenværende kamper. I Champions League har de tatt seg hele veien til semifinalen, hvor Chelsea står på motsatt banehalvdel, og onsdag kveld var det duket for returoppgjøret. Det første møtet endte 1-1, og det var altså laget fra London som hadde det beste utgangspunktet, hvor gjestene Real Madrid måtte score mål.

Real Madrid: Courtois – Militão, Ramos, Nacho – Vinícius Júnior (Valverde 63′), Modric, Casemiro (Rodrygo 76′), Kroos, Mendy (Asensio 63′) – Benzema, Hazard (Mariano 89′)

Chelsea: Mendy – Christensen, Silva, Rüdiger – Azpilicueta (James 88′), Kanté, Jorginho, Chilwell – Havertz (Giroud 90+4′), Werner (Pulisic 68′), Mount (Ziyech 89′)

DE ELLEVE UTVALGTE: Zinedine Zidane valgte følgende elleve spillere fra start i en meget rar 3-5-2-formasjon.

Annullering, scoring og solide redninger

Det var gjestene fra hovedstaden som hadde kampen første avslutning på mål, hvor Toni Kroos testet lykken fra 25 meter, men forsøket gikk rett i klypene på Mendy. Et par minutter senere stormet Chelsea-midtstopper Rüdiger fremover i banen, og klemte til fra langt hold. Forsvareren fikk god kraft i skuddet, og Courtois var nødt til å bokse unna. Vertene fanget hurtig opp ballen igjen, og på den venstre siden kom Mount seg forbi Militão før han sendte knallhardt inn i boksen, men Courtois parerte på ny. Et drøyt kvarter ut i oppgjøret testet en ny Real Madrid-midtbanespiller lykken da Modric klemte til fra tjue meter, men igjen reddet Mendy lett.

BOKSET UNNA: Thibaut Courtois måtte i aksjon tidlig, og her bokser han unna et knallhardt skudd fra Rüdiger.

Det gikk ikke mer enn et minutt før vertene stormet fremover, hvor Mount mottok ballen på den venstre siden, og fant Werner i boksen. Den tyske angriperen sendte ballen i mål, men scoringen ble annullert kort tid senere for offside. Like etter halvspilt omgang så det nesten ut til at Benzema skulle skape en scoring ut av ingenting da han mottok ballen på 16-meteren, vendte rundt og klemte ballen mot lengste hjørne, men Mendy reddet mesterlig.

Et par minutter før halvtimen ble passert så utnyttet Werner og Kanté en svak involvering fra Ramos, hvor de etter et brudd kom tre mot en. Kanté spilte frem Havertz som på frekt vis lobbet over Courtois, og i tverrliggeren, hvor Werner fulgte opp og headet returen i åpent mål. Svakt forsvarsspill av både Ramos som taper duellen i forkant, og Militão som er ball-watching når Werner header inn returen. Ti minutter før hvilen fikk Real Madrid en stor sjanse da Modric dro seg fri på siden, og sendte ballen inn mot Benzema som headet mot mål, men igjen vartet Mendy opp med en flott redning. Dermed stod det 1-0 til pause.

Snipp, snapp, snute

Det var vertene som åpnet med å ta initiativet i kampen også i den andre omgangen, hvor Azpilicueta sendte et perfekt innlegg mot Havertz i boksen etter to minutter. Den høyreiste tyskeren ruvet høyest i feltet, og stanget ballen via tverrliggeren og over. Fem minutter ut i omgangen sendte vertene et frispark inn i boksen, hvor Thiago Silva knuste all motstand, men headingen endte over mål. Kort tid etter dette kombinerte vertene på ny, hvor Werner spilte gjennom Mason Mount, og en kombinasjon av at vinkelen ble skrå og at Courtois kom ut gjorde at han sendte kula over mål.

En time ut i oppgjøret ble tyske Kai Havertz spilt helt alene gjennom mot Courtois, og angriperen forsøkte et lavt skudd, men en fantastisk beinparade hindret scoring. Snaut fem minutter senere kom gjestene til deres første halv-sjanse i andre omgang da Hazard ladet foten fra skrått hold, men Mendy reddet og det endte til slutt med hjørnespark. Vertene kontret umiddelbart fremover etter hjørnesparket hvor de kom tre mot to, hvor Werner spilte frem Kante som avsluttet, men en fantastisk blokkering av Valverde hindret farligheter.

MESTERLIG: Thibaut Courtois stod en meget solid kamp, og her reddet han skuddet til Kai Havertz like før timen var spilt.

Et kvarter før full tid ruvet Thiago Silva høyest på et hjørnespark, og utrolig nok så headet forsvars-generalen utenfor lengste stolpe uten press. Fem minutter før full tid skulle omsider vertene sette spikeren i kista for dette oppgjøret, og Real Madrid sin drøm om en plass i finalen. Kanté snappet opp en ball, og fant Pulisic på siden av feltet. Amerikaneren gjorde en finte, og ventet ut forsvaret før han fant Mount i feltet som enkelt satte inn 2-0. Igjen svakt forsvarsspill av Real Madrid, og det resulterte i at Chelsea avanserte til finalen med 3-1 etter to oppgjøret.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (8 BB): Viser nok en gang at han er en av, om ikke verdens beste målvakt. Har flere helt avgjørende redninger, og holder Real Madrid inne i kampen i lang tid. Står imot når verten kommer en mot en med han, og redder avslutninger fra både kloss og langt hold. Er i tillegg aggressiv på flere innlegg, hvor han plukker de ned før de når farlige områder. Spiller alt i alt en meget god kamp, og vi kan takke belgieren for at resultatet ikke ble styggere.

Eder Militão (3): Spiller tidvis svært rufsete, og må ta på seg deler av skylden for begge målene. På den første scoringen så jobber han ikke hjemover for å plukke opp Werner som får stå helt fri og heade ballen i mål. På den andre så taper han duellen i feltet mot Mount. Ingen god kamp, og etter en rekke gode prestasjoner så kom den ene svake kampen, dessverre.

Sergio Ramos (2): Skulle aldri spilt dagens kamp, hvor han viser gjentatte ganger at han ikke er i kampform. Blir kastet rett inn i kamp etter ukesvis på sidelinjen. Taper duellen i forkant av scoringen, bommer med posisjoneringen gjentatte ganger, og spiller alt i alt en meget svak kamp. Muligens var dette hans siste kamp i Champions League for Real Madrid, kun tiden vil vise.

Nacho Fernández (3): Litt liknende situasjon som med Militão. Han har spilt en rekke gode kamper den siste tiden, hvor han tidvis har dominert. I kveld var situasjonen annerledes, og Nacho bommet både med posisjonering og i duellspillet. Blir alt i alt ingen god kamp, og selv om han jobber alt han kan til enhver tid så holder det ikke.

Vinícíus Júnior (3): Blir brukt i en veldig uvanlig rolle, nemlig som høyre vingback. Dette får ikke frem noen av unggutten sine gode egenskaper, og selv om han defensivt var plassert lang nede i banen så involverte han seg oftere offensivt enn f.eks Hazard. Vinícius Júnior blir et offer for Zidane sitt feilgrep i form av formasjon og valg av spillere.

Luka Modric (2): Den kroatiske midtbanespilleren virker sliten, og får til svært lite i kveldens kamp mot Chelsea. Dominerer ikke på midten slik han bruker, og selv om han tidvis har et par gode kombinasjoner og et godt skudd så blir det alt for lett for motstanderne å bryte ned Real Madrid, og ikke minst angripe gjennom midten.

Carlos Casemiro (4): Den eneste av de på midten som viser prov på en godkjent opptreden. Jobber knallhardt, bryter baller og involverer seg i begge ender av spillet. Spesielt i begynnelsen av kampen er han viktig i oppbyggingen av spillet. Mister det litt mer utover i oppgjøret, og det ender til slutt med at han blir tatt av når Real Madrid jakter scoring.

Toni Kroos (2): Heller ingen god kamp for den tyske midtbanegeneralen. Blir løpende mye i mellom uten å skape noe som helst. Skaper noen kombinasjoner, og har et skudd på mål, men utenom dette så er det omtrent ikke noe tyskeren er involvert i som er positivt. Meget svak opptreden.

Ferland Mendy (3): Gjør ingen store feil, men involverer seg heller ikke nevneverdig i spillet. Verken offensivt eller defensivt klarer han å sette sitt preg på oppgjøret, hvilket gjør at Zidane bytter han ut når Real Madrid jakter scoring.

Karim Benzema (4): Franskmannen er vell den eneste som er i nærheten av å skape noe som helst fremover i banen. Har et flott skudd som Mendy gjør en enda bedre redning på. I tillegg har han en god heading som testet Chelsea sin burvokter. Spiller en grei kamp, men får alt for lite hjelp, og muligens hadde han fått flere baller å jobbe med dersom Real Madrid stilte opp i 4-3-3.

Eden Hazard (2): Nok en meget meget svak prestasjon av belgieren. Tilfører ekstremt lite til laget annet enn å trekke ned tempoet, og spille støtte-pasninger. Virker ikke interessert, virket ikke glad, og nivået på prestasjonene hans i Real Madrid så langt er alt for svake.

Innbytterne: 

Federico Valverde (5): Kommer inn som et friskt pust, og tilfører umiddelbart mer løpskraft. Har i tillegg en meget viktig blokkering på skuddet til Kanté. Burde muligens startet oppgjøret som høyre ving-back om det var ønsket formasjon.

Marco Asensio (2): Tilfører absolutt ingenting den tiden han er på banen, og det nærmeste han kommer et bidrag er et skudd fra 30+ meter. Med formen Bale har vist prov på i Tottenham den siste tiden så burde det virkelig brenne under føttene på Asensio nå.

Rodrygo Goes (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Mariano Díaz (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.