Celta Vigo 1-3 Real Madrid

Brennheite Benzema sendte Real Madrid i føringen tidlig i oppgjøret, og kun ti minutter senere doblet han ledelsen. Like før hvilen reduserte Celta Vigo, og selv om de presset på i andre omgang så var det Los Blancos som fikk smake nettsus igjen med Marco Asensio på overtid.

1-3 Marco Asensio (90+3′) – Assist: Karim Benzema

Los Blancos gjorde jobben i midtuken i Champions League, hvor de sikret avansement til kvartfinalene etter 4-1 sammenlagt mot Atalanta. I tillegg til dette så fikk de en relativt godkjent trekning, hvor Liverpool blir motstander i første steg, og vinneren av Chelsea/Porto dersom man skulle avansere. Innen den tid så skal både landslagspause, og ligafotball gjennomføres, hvor turen denne gang gikk til nordvestkysten av Spania, og nærmere bestemt Vigo for Real Madrid. Celta Vigo stod for tur på Estadio Municipal de Balaidos lørdag ettermiddag, og det var et tøft oppgjør som ventet.

Real Madrid: Courtois – Lucas, Varane, Nacho, Mendy – Modric, Valverde, Casemiro, Kroos (Asensio 70′) – Vinícius Júnior, Benzema

Celta Vigo: Villar – Mallo, Araujo, Murillo (Ferreyra 83′), Martín – Tapia – Mendez, Suarez, Nolito (Solari 71′, Fontan 90+1′) – Aspas, Mina

DE ELLEVE UTVALGTE: Zinedine Zidane valgte følgende elleve spillere fra start til oppgjøret mot Celta Vigo.

Benzema on fire

Det ble en rolig åpning på kampen det første kvarteret om man ser på sjanser skapt, hvor Real Madrid presset Celta Vigo særdeles lave uten helt å komme til de store sjansene. Like før klokka passerte tjue minutter skulle omsider Toni Kroos ta frem et stykke magi da han mottok ballen utenfor boksen, gjorde en finte, og spilte fri Benzema. Ballen gikk mellom tre Celta-forsvarere, og franskmannen hadde en enkelt jobb da han satte ballen i det lengste hjørnet til 0-1.

ISKALD: Da Karim Benzema endte opp med ballen etter en magisk pasning av Kroos så var han iskald alene med Villar.

Noen minutter senere kom vertene til deres første sjanse da Suarez sendte et frispark inn i boksen som Santi Mina headet i nettaket. Like før halvtimen var det gjestene sin tur igjen, hvor Benzema dro seg ned til dødlinja og fant Vinícius Júnior på motsatt side med et innlegg, men den unge brassen brystet ballen over fra kloss hold. Da klokka passerte halvtimen lå ballen omsider i mål på ny, og igjen var det gjestene fra hovedstaden. Modric presset Murillo til å spille ballen til Tapia som igjen ble presset såpass mye av Kroos av Benzema plukket opp ballen, gjorde noen finter og scoret sitt andre for kvelden, 0-2.

DOBBEL: Karim Benzema scoret to mål nok en gang da han satte kula i mål med venstre fot.

Like etter scoringen dro Aspas seg inn i feltet, og fant sin makker Mina med en pasning, men angriperen forsøkte en frekk hæl-flikk som endte et par meter utenfor. Et par minutter senere sendte Aaron Martín ballen inn i feltet mot Mendez, og han satte hodet til ballen, men headingen endte rett i klypene til Courtois. Fem minutter før hvilen fikk omsider vertene den viktige reduseringen da Suarez sendte et frispark, noe klønete laget av Kroos inn i boksen hvor Mina kom seg fri og headet i det lengste hjørnet til 1-2. Svakt av Mendy og Casemiro som begge ødelegger offside-fellen med sine markeringer.

Asensio setter punktum – igjen

Det var vertene som åpnet den andre omgangen best, hvor en kombinasjon mellom Aspas og Mendez etter timen førte til et skudd. Kaptein Aspas headet et oppspill ned til Mendez, og kanten sendte hurtig tilbake til Aspas som klemte til, men Courtois var med notene og reddet forsøket. Noen minutter senere skapte Vinícius Júnior en stor sjanse da han sendte ballen forbi Araujo, og kom seg inn i feltet med stor hurtighet, men pasningen mot Benzema ble blokkert til hjørnespark. Godt initiativ av den unge brassen, men svak posisjonering av Benzema i feltet.

Et kvarter før full tid holdt forsvaret til Celta Vigo på å rote det til på ny, da Araujo mistet ballen rett til Benzema, og franskmannen skjøt hurtig, men Villar reddet forsøket. Burde muligens tatt seg noe bedre tid der. Snaut ti minutter før full tid fikk vertene frispark i god posisjon, og Aspas gjorde klar skuddfoten hvor han sendte kula rett i stolpen. På reprisen så man at Casemiro hadde en berøring med hodet, og vertene fikk korrekt et hjørnespark, men klarte ikke å gjøre noe med det.

Vertene fikk en siste sjanse i kampens siste ordinære spilleminutt da Ferreyra mottok ballen i boksen, men Nacho var god plassert og gjorde en flott blokkering. Gjestene var omsider ikke ferdige for kvelden for på overtid mottok Benzema ballen på siden, og franskmannen stormet fremover før han fant Asensio i feltet, og innbytteren løpte ballen i mål til 1-3. Nok et målpoeng på tampen for spanjolen, og tre nye poeng for Real Madrid.

IGJEN: Marco Asensio løpte et innlegg fra Karim Benzema i mål på overtid, og scorer nok en gang etter 90 minutter.

Thibaut Courtois (6): Står en godkjent kamp, og selv om Celta Vigo tidvis er gode så får han ikke mange skudd mot seg. Har et par redninger, og kan ikke klandres for scoringen. Solid i feltarbeidet, hvor han bryter ved enkelte anledninger, og samtidig trygg med ballen i beina.

Lucas Vázquez (6): Spiller en godkjent kamp på høyreback igjen. Relativt trygg og god defensivt, hvor Nolito omtrent ikke kommer til en eneste sjanse. Offensivt kommer han på noen meget gode løp, og burde muligens blitt brukt ved flere anledninger. Er dog ikke like delaktig i kombinasjonsspillet, og med innlegg som vanlig.

Raphaël Varane (6): Trår omtrent ikke en fot feil i dette oppgjøret. Gjør ikke veldig mye ut av seg, og er ikke forsvareren som sender de vakre pasningene, men han får ballen vekk, og hindrer muligheter for Celta Vigo med viktige brudd. Spiller en god kamp, og virker trygg sammen med Nacho bakerst.

Nacho Fernández (6): Noe mer synlig enn sin makker, men tillater også flere sjanser rundt seg. Har relativt god kontroll på Aspas isolert, selv om han må gi tapt ved enkelte anledninger, og sliter noe mer når Mendez angriper sammen med Aspas. Dog så løser han oppgaven greit, og kan ikke klandres for scoringen.

Ferland Mendy (5): Klarer liksom ikke helt å involvere seg i spillet. Offensivt blir han en som spiller støtte-pasninger, og defensivt blir han tidvis malplasert med tanke på posisjoneringen. Gjør ingen stor feil, og er der når det er behov for det, men kunne gjort hakket mer. Skal også ha trekk for å ødelegge offside-fella på scoringen.

Federico Valverde (4): Spiller en blanding av sentral midtbanespiller og høyre kant, og det var ingen stor suksess. Klarer nesten ikke å involvere seg i spillet, og de få gangene han gjør så spiller han vekk ballen hurtig til siden eller bakover. Har et par gode løp fremover, og kan til fordel bruke hurtigheten enda mer i en slik rolle.

Luka Modric (5): Spiller en blanding av sin vanlige rolle, og en mer fremskutt midtbanespiller. Gjør jobben greit, men påvirker ikke spillet slik vi vet han kan. God i press-fasen i første omgang, og får ballen til å ha god flyt, men i den andre omgangen så forsvinner han mer og mer. Virker kanskje litt sliten utover i kampen, men levert alt i alt på det jevne.

Carlos Casemiro (7): Spiller en godkjent kamp i første omgang, men er ikke veldig mye involvert når Real Madrid dominerer spillet. Skal ha trekk for å ødelegge offside-fella sammen med Mendy. I andre omgang våkner han til liv, og er viktig når Celta Vigo kommer mer inn i kampen. Bryter baller, kriger og nesten sloss med motspillere. Involverer seg også mer offensivt med løp, og kombinasjoner. God kamp.

Toni Kroos (8): Tyskeren åpner kampen med en merkelig feilpasning, men fra der og ut er han bunnsolid. Skaper den første scoringen med en fantastisk pasning, og fremprovoserer det andre målet med kraftig og korrekt press. I tillegg til involveringene på scoringene så er han viktig i delen hvor Real Madrid bygger opp spillet, og med å styre tempoet i kampen.

Karim Benzema (8 BB): Franskmannen er involvert i alle scoringene til gjestene i kveld. Scorer den første på flott vis med et godt skudd, og scorer den andre når han snapper en løs ball, og enkelt setter ballen i nettet. På overtid er han involvert igjen da han finner Asensio i feltet som løper ballen i mål. To scoringer og en målgivende pasning gjør han til banens beste. Kunne scoret et eller to til, men alt i alt gjør han en meget solid kamp.

Vinícius Júnior (6): Viser frem sin enorme hurtighet ved et par anledninger, hvor han stormer fremover og skaper trøbbel. Har en sjanse i andre omgang som han skaper helt på egenhånd med hurtigheten sin, og kunne fått en målgivende om Benzema hadde beveget seg bedre. Gjør alt rett ved flere anledninger helt frem til siste pasning. Begynner å komme i form nå den unge brassen.

Marco Asensio (5): Er nesten helt usynlig den tiden han er på banen, og skaper omtrent ingenting som helst, men ender utrolig nok opp med en scoring på overtid igjen. Er på rett sted til rett tid hvor han bare løper ballen i mål.