Cantera Nyheter

Castilla-spillere fikk LaLiga-debuter

To UEFA Youth League-vinnere fikk sine LaLiga-debuter i andre omgang da Real Madrid spilte uavgjort mot Real Sociedad.

Real Madrid maktet ikke å få ballen i mål mot Real Sociedad i går, men det skjedde allikevel flere spennende ting i andre omgang på Anoeta. På grunn av store skadeproblemer på kantene for Real Madrid, så Zidane seg nødt til å ta med ungguttene Marvin Park og Sergio Arribas i kamptroppen til serieåpningen. Det kan virke som at dette var mindre en nødvendighet enn et gjennomtenkt valg fra franskmannens side.

Marvin
DEBUT: Marvin Park fikk sin LaLiga-debut i serieåpningen mot Real Sociedad.

Begge ungguttene fikk nemlig sine offisielle førstelagsdebuter for Real Madrid i løpet av andre omgang. Marvin Park ble byttet inn for Rodrygo Goes med tjue minutter igjen av kampen, og han fikk dermed en del minutter til å vise seg frem. 20-åringen gjorde ingen dårlig figur, men det var tydelig at han ikke helt hadde erfaring fra dette nivået. Han fikk en god mulighet til å score da Vinícius fant ham i boksen med en god pasning, men Marvin kom aldri til avslutning. Marvin Park kom til Real Madrid sitt akademi i 2016 og har siden den tid gått igjennom alle tre Juvenil-lagene. Nå er den spanskfødte angrepsspilleren en del av Real Madrid Castilla.

Også Sergio Arribas kom inn til sin offisielle Real Madrid-debut og første opptreden i LaLiga, men 18-åringen fikk ikke mer enn et par minutter på banen. Real Madrid spilte en treningskamp mot Getafe på Estadio Alfredo di Stéfano forrige uke, og da hadde visst den spanske midtbanespilleren kommet på scoringslisten. Selv om det ikke ble mange minuttene på Arribas i gårsdagens kamp, er det allikevel tydelig at Zidane har blitt imponert over akademispilleren. Arribas har vært en del av Real Madrid sitt akademi siden 2012, og han har spilt på en rekke aldersbestemte lag siden det. Det vil bli spennende å se om det blir flere muligheter for Sergio Arribas i fremtiden.

Både Arribas og Marvin var en del av Real Madrid-laget som vant UEFA Youth League i slutten av august. Laget, som var ledet av spisslegenden Raúl, vant turneringen etter å ha imponert stort og levert flere overbevisende seire. Begge LaLiga-debutantene startet i finalen mot Benfica 25. august, og de var begge delaktige i å sikre Real Madrid sin første Youth League-seier i klubbens historie. Faktisk var det Arribas og Marvin som kombinerte og fremprovoserte selvmålet som sendte Real Madrid opp i 2-0.

MESTERE: Real Madrid vant UEFA Youth League for første gang i Nyon.

Mange hadde nok sett for seg at det var Antonio Blanco, midtbanespilleren som har imponert stort for Castilla, som skulle være første akademispiller til å få sin debut denne sesongen, men unggutten ble ikke tatt ut i gårsdagens kamptropp. Den unge midtbanespilleren er en av få spillere i samme posisjon, og som samtidig er gode nok, til å erstatte Casemiro fra tid til annen, og det har gått rykter om at Blanco hovedsakelig skulle bli en del av førstelagstroppen denne sesongen. Nå var det Marvin og Arribas som fikk LaLiga-debutene sine først, men det blir spennende å se om Blanco også får det innen kort tid.

Legg inn en kommentar