Cádiz 0-3 Real Madrid

Det var som forventet Real Madrid som tok initiativet fra start onsdag kveld, hvor ti fantastiske minutter sikret hele tre scoring. Først gikk Vinícius Júnior ned i feltet, og Benzema satte straffesparket i mål. Deretter spilte Benzema opp Odriozola som stanget ballen i nettet til 0-2, før Benzema igjen scoret, også han med hodet, til 0-3.

Estadio Ramón de Carranza, Cádiz
LaLiga Santander, runde 31
Onsdag 21.april, kl:22.00

0-1 Karim Benzema (30′) – [Straffespark]
0-2 Álvaro Odriozola (33′) – Assist: Karim Benzema
0-3 Karim Benzema (40′) – Assist: Carlos Casemiro

Det har vært fullt kaos i fotballverden siden Florentino Pérez tok til talerstolen søndag kveld, og annonserte European Superleague. Mye har blitt sagt, reaksjonene har vært sterke, og det har haglet med trusler fra de respektive forbundene og UEFA. Muligens er ligaen allerede skrinlagt, og når støvet har lagt seg så blir det ikke så ille som mange skulle ha det til. Uansett hva som har skjedd de tre siste dagene så var onsdag kveld duket for en ny runde i LaLiga Santander, hvor Real Madrid reiste til sørkysten for å spille mot nyopprykkede Cádiz.

Real Madrid: Courtois – Odriozola (Carvajal 61′), Militão, Varane (Isco 61′), Nacho, Marcelo (Gutierrez 74′) – Casemiro, Blanco – Rodrygo, Benzema (Mariano 74′), Vinícius Júnior (Asensio 61′)

Cádiz: Ledesma – Carcelen (Akapo 46′), Fali, Mauro, Espino (Alejo 65′) – Jonsson, Mari (Cala 46′), Izquerdo – Sánchez (Saponjic 46′), Negredo (Lozano 46′), Sobrino

Ti perfekte minutter

Det var gjestene fra hovedstaden som tok initiativet fra start onsdag kveld, hvor unge Blanco klemte ballen via en motspiller og til corner etter kun to minutter. Et lite minutt senere var det omsider vertene sin tur til å angripe hvor tidligere Real Madrid-spiller Negredo kranglet med seg ballen før Jonsson plukket opp, og sendte den langt utenfor. Ti minutter ut i omgangen kom første avslutning på mål, hvor Izquerdo ladet foten fra 16-meteren, men Courtois hadde full kontroll og reddet. Kun få minutter senere svingte Marcelo et frispark inn som Militão fikk hodet på, men brassen klarte ikke å styre headingen på mål.

NUMMER 20: Karim Benzema var iskald da han fikk sjansen fra krittmerket etter halvtimen, og sendte Real Madrid opp i føringen til 0-1.

Like før halvtimen satte gjestene omsider på turboen, hvor Vinícius Júnior mottok ballen i feltet og gikk ned etter å ha blitt stemplet. Spillet gikk videre noen sekunder før Lahoz tok en titt på tv-skjermen, og dømte et korrekt straffespark. Karim Benzema var mannen som gjorde seg klar, og selv om målvakt Ledesma gikk riktig vei så var skuddet for hardt, hvilket gjorde at det stod 0-1. Kun tre minutter senere gjorde Nacho en flott prestasjon da han gjenvant ballen ved 16-meteren til Cádiz, og fant Benzema som dro seg ned langs siden og sendte ballen mot bakerste stolpe. Der ventet Álvaro Odriozola, og backen headet iskaldt mellom beina på Ledesma til 0-2.

DOBLET: Álvaro Odriozola doblet ledelsen da han stanget et innlegg fra Benzema i mål til 0-2.

Få minutter senere var gjestene farlig frempå igjen da Benzema headet et innlegg på tvers mot Casemiro som saksesparket ballen like over fra kloss hold, med press. Fem minutter før hvilen var Real Madrid på full fart fremover igjen, hvor Casemiro sendte ballen inn i boksen, og Vinícius Júnior snappet opp før ballen gikk tilbake til Casemiro. Brassen slo et perfekt innlegg mot Benzema, og franskmannen var iskald da han headet ballen i mål til 0-3. Los Blancos fikk en sjanse til før pause da Marcelo svingte inn et frispark som Casemiro brystet videre mot Militão, men forsvareren fulgte ikke helt med, og det stod derfor 0-3 til pause.

NUMMER 21: Karim Benzema scorer sitt andre mål i oppgjøret, og mål nummer 21 totalt i LaLiga Santander mot Cádiz onsdag kveld.

Ny unggutt med debut

Vertene gjorde hele fire endringer i hvilen etter en forferdelig avslutning på første omgang, og skapte umiddelbart en sjanse da Saponjic forsøkte seg på en svak brasse et minutt ut i omgangen, men Courtois holdt forsøket enkelt. Fem minutter senere så var Benzema frempå med et frispark, men franskmannen sendte det en liten meter over. Kun to minutter senere hadde vertene hjørnespark, og Cala satte hodet til ballen, men forsøket endte til side for mål. Da klokka passerte timen gjorde Zidane tre bytter, hvor en av spillerne som entret banen var unggutten Miguel Gutierrez som fikk sin debut for Los Blancos.

DEBUT: En ny unggutt fikk sin debut onsdag kveld, da venstreback Miguel Gutierrez fikk sjansen.

Like etter timen kombinerte Marcelo og Benzema flott, hvor Marcelo til slutt fikk med seg ballen inn i feltet og forsøkte legge på tvers, men han brukte litt for lang tid og Ledesma blokkerte. Et kvarter før full tid ble Mariano spilt i bakrom, hvor angriperen dro seg forbi Ledesma og hadde kun et åpent mål foran seg, men han bommet. Kort tid senere ble angrepet vinket av for offside, og målet hadde ikke blitt stående om han traff mellom stengene.

Snaut fem minutter før full tid kom Real Madrid frem på siden, hvor ballen ble sendt inn mot Rodrygo på 16-meteren, og han vendt mot høyre før han sendte forsøket en liten meter utenfor lengste stolpe. På overtid svingte Isco inn et flott frispark fra siden, og Militão fikk en skotupp på ballen, men han klarte ikke å styre den i mål. Cádiz fikk en siste sjanse hvor Akapo dro seg fremover i banen, og slapp til Sobrino som klemte til, men Courtois reddet, og det endte med tre nye poeng.

Thibaut Courtois (5): Får særdeles få skudd på seg i denne kampen, og muligens får han roet seg litt etter flere intense kamper den siste tiden. Tar det som kommer hans vei, er trygg i feltarbeidet og har som vanlig full kontroll.

Álvaro Odriozola (8): Selv om det har virket helt fjernt å gi Odriozola en karakter av dette slaget de siste gangene han har vært på banen, så leverte han varene i kveld. Stormet opp langs siden som en virvelvind, skapte kombinasjoner, og var alt i alt veldig delaktig i det offensive spillet. I tillegg så får han med seg en scoring da han iskaldt header ballen mellom beina på Ledesma til 0-2. Har heller ingen store utfordringer defensivt.

Eder Militão (6): Spiller trygt og godt nok en gang, hvilket han har gjort alle kampene han har fått tilliten den siste tiden. Bryter baller før farlighetene oppstår, er god i luftrommet, og involverer seg noe mer offensivt enn vi har sett ved tidligere anledninger. Nære å få seg et par sjanser, men er akkurat litt for sent ute og får ikke nok kraft i forsøkene.

Raphaël Varane (6): Godt å ha franskmannen tilbake, og gjør vell omtrent ingen andre feil enn å pådra seg et gult kort. Spiller særdeles trygt som den sentrale av de tre stopperne defensivt, og styrer forsvaret sitt godt. Viser at Zidane kan stole på han både i en tre-backslinje og et vanlig firer-forsvar. Blir spennende å se hvem som starter neste uke mot Chelsea.

Nacho Fernández (7): Spiller nok en god kamp, og viser seg frem på ny. Spesielt viser han seg frem med gjenvinninger offensivt i banen, og er helt sentral i forkant av scoring nummer to, hvor han vinner ballen tilbake og får den til Benzema. Defensivt har han full kontroll, og settes omtrent ikke på prøve.

Marcelo Vieira (6): Virker friskere enn ved tidligere anledninger, og blir ikke like ofte straffet defensivt når man spiller med tre/fem bak. Slipper seg løs i kombinasjonsspillet ved enkelte anledninger, og muligens kunne man sett enda mer av det. Har et par gode innlegg, et godt frispark, og er nære med å skape en stor sjanse i kombinasjoner med Benzema, men det blir bare nesten.

Carlos Casemiro (7): Midtbanespilleren sonet karantene forrige kamp grunnet det røde kortet han pådro seg mot Barcelona. Var tilbake i kveld, og herjet på midten sammen med unggutten Blanco. Vant omtrent alle dueller, og slapp seg i tillegg mer fri offensivt enn han bruker å gjøre. Er involvert i forkant av scoring nummer tre, hvor han spiller den målgivende pasningen. Kommer til et par sjanser selv, men klarer ikke score.

Antonio Blanco (7): Unggutten får sjansen fra start etter å ha vist frem gode takter den tiden han var på banen forrige kamp. Er spesielt god i fasen hvor baller skal gjenvinnes, og i fasen hvor han tetter eller fyller rom slik at det blir vanskelig for vertene å skape noe rundt han. Leverer en god prestasjon, og legger inn søknad om å få være med i troppen fremover.

Rodrygo Goes (6): Virket særdeles skuffet forrige kamp da han ble byttet ut, og viser at han virkelig vil i kveldens kamp, men får de ikke helt til å klaffe. Viser frem hurtigheten ved en anledning, og hindres kun ved ulovlige midler. Har også en avslutning som er verdt å nevne som ender en liten meter til side for mål. Ingen stor kamp, men hever seg noe.

Karim Benzema (9 BB): Franskmannen leverer en god kamp onsdag kveld, hvor han noterer seg for scoring nummer 20 og 21 i LaLiga Santander denne sesongen. Tar straffesparket som sender Real Madrid i føringen, og selv om Ledesma går riktig vei så ender skuddet i mål. På scoring nummer to spiller han den målgivende pasningen til Odriozola, og på scoring nummer tre så header han ballen i mål. Er også delaktig i kombinasjoner, og var banens beste spiller.

Vinícius Júnior (6): Er ikke veldig delaktig i angrepsspillet, men går på en rekke gode løp som trekker i forsvaret og skaper rom for medspillerne. I tillegg til dette så det den brasilianske unggutten som skaffer straffesparket som sender Real Madrid i føringen. Blir byttet ut et kvarter før full tid, og får litt hvile.

Dani Carvajal (4): Endelig er Carvajal tilbake, og det når Real Madrid trenger han som mest etter at vikaren på back ble skadet mot Barcelona. Virker ganske rusten, og slår noen svake pasninger, men kommer seg mer inn i det, og muligens var de 30 minuttene alt han trengte for å komme tilbake igjen.

Isco Alarcón (6): Kommer inn og involverer seg masse. Inviterer til kombinasjoner, fordeler ballen, og jobber knallhardt begge veier. Virker å ha funnet mer glede på fotballbanen den siste tiden for prestasjonene er noe bedre enn tidligere i sesongen. Kan få en viktig rolle mot slutten av sesongen.

Marco Asensio (5): Tilfører ikke veldig mye den tiden han er på banen, og skaper omtrent ingenting. Har et par pasninger inn i farlig område, men det blir ikke mye ut av det. Kan til fordel viser seg frem enda litt mer, og ta litt større plass på banen.

Miguel Gutierrez (5): Unggutten får sin debut for Real Madrid, og har et relativt merkelig innhopp. Lykkes omtrent ikke med noe som helst til å begynne med, verken pasninger eller driblinger, men merkelig nok så får han ballen med seg eller får spilt den fra seg, selv om den er innom flere motspillere på veien. Jobber hardt, og det er gledelig å se spillere fra akademiet få sjansen.

Mariano Díaz (3): Er ekstremt ego den tiden han er på banen, og når det ikke leder til spesielt mye så er ikke det positivt. Stjeler baller fra lagkamerater, bommer på den ene sjansen han får, selv om han var i offside, og skyter fra langt hold uten grunn. Er helt ute av form, og det man blir nesten irritert av å se han spille for tiden..