Mats Hermansens spesialer

Burde de blitt?

MARCA legger idag frem en statistikk på de trenerne med best vinnprosent for Madrid i La Liga noensinne. Zidane ender på 66,4%, men når ikke opp til topps. Real Madrid har alltid vært utålmodige med mennene på sidelinjen, men burde disse få blitt? Her er de 5 trenerne med best statistikk noensinne.

5. Juande Ramos

Juande Ramos er ikke blant de mest profilerte trenerne i verden, men han fikk en halv sesong for Madrid. I desember 2008 ble Bernd Schuster sparket og Ramos ble ansatt. Ramos sin statistikk er preget av hans korte karriere i Madrid og ble avsluttet når Madrid tapte  5 av de siste ligakampene denne sesongen. Han tapte også to ganger mot Barcelona, 0-2 og 6-2.  De ble også slått kraftig av Liverpool i Champions League, 0-5 sammenlagt. Ramos ville aldri overlevd lenge, men endte allikevel på en vinnprosent i ligaen på 70,8%. Intet stort savn uansett.

4. Radomir Antic

I mars 1991 ble Antic ansatt etter at klubblegenden Alfredo Di Stéfano ble sparket. Antic var også tredje trener denne sesongen, etter at John Toschack ble erstattet av Di Stéfano.  Antic var i tillegg trener til to fremtidige Real trenere, Schuster og Lopetegui. 90/91-sesongen var en katastrofe og Madrid endte uten trofeer, 15 poeng bak Barcelona i ligaen. Antic klarte allikevel «å redde» Madrid sin plass denne sesongen. Antic avsluttet sesongen med 8 seire og en uavgjort. Sesongen etter startet bra. Han signerte også selveste Luis Enrique til klubben, som senere skulle spille for og trene Barcelona. 91/92-sesongen startet med 12 seire og en uavgjort. Han tapte sine første kamper denne sesongen mot Atletico og Valencia i januar, men vant sin siste kamp mot Osasuna. Antic ble så sparket for å hente inn Leo Beenhakker. Antic forlot laget med en komfortabel plass videre i Europa og 1.plass med 7 poengs margin i ligaen. Beenhakker kastet bort marginen i ligaen og tapte gullet mot Barcelona i siste kamp. Det ble også tap i semifinalen i Europa mot Torino. Hvorfor ble Antic sparket spør du? Det er ikke godt å si, men det var absolutt en feil. Antic endte på en vinnprosent i ligaen på 73,3%.

3. Ancelotti

Ancelotti trenger jeg ikke å si mye om. At det var en tabbe å sparke han er det ingen som tviler på, men det førte oss tross alt til Zidane sin ansettelse halveis i sesongen etter. Ancelotti vant Champions League og Copa del Rey i sin første sesong, men endte trofeeløs sesongen etter. Det var ikke godt nok for Perez, som erstattet han med Benitez. Dette er kanskje den dummeste avgjørelsen som har blitt tatt fra styret og komplett uforståelig. Ancelotti kan skimte med en prosent på 75% i ligaen.

2. Mourinho

Ulikt alle de andre på denne listen, ble Mourinho aldri sparket fra sin posisjon. Mange syntes det var like greit, andre mente det var synd. Mourinho var, i kjent stil, i klinsj med flere av spillerne og ikke hvem som helst. Casillas, Ramos, Pepe og Ronaldo var alle spillere som ikke taklet «The Special One». Mourinho gjorde allikevel suksess i Madrid med 3 strake semifinaler i Champions Leauge, vant ligaen med 100 poeng i 11/12-sesongen og Copa del Rey i 10/11-sesongen. Madrid under Mourinho scorte mange mål og konkurrerte alltid om alle trofeer. Mourinho er en av de beste trenerne i verden og kunne absolutt ført Madrid til mer suksess, men han hadde ikke de største stjernene med seg. Vinnprosenten i ligaen endte på 76,3%.

1. Manuel Pellegrini

Pellegrini er overraskende nok på 1.plass i denne statistikken, men det er fortjent. Pellegrini gjorde en god jobb som Madrid trener, men måtte gi tronen videre til Mourinho. Pellegrini fortjente absolutt en sjanse til. Han fikk en sesong i Madrid og endte på 96 poeng i Ligaen, 3 poeng bak Barcelona. I Champions League gikk det verre og dette er noe av grunnen til oppsigelsen. Madrid røk i åttendedelsfinalen 2-1 mot Lyon. Pellegrini er den med best vinnprosent for Madrid i ligaen og endte på 81,6%.

Legg inn en kommentar