Kamprapporter

Barcelona 1-2 Real Madrid

Det var Real Madrid som scoret kampens første mål etter en kanonkule av David Alaba i første omgang. Begge lag forsøkte å score etter dette, men vi måtte helt inn i overtiden før Lucas Vázquez sklidde inn 0-2, og Sergio Agüero reduserte til 1-2 helt på tampen.

Estadio Camp Nou, Barcelona
LaLiga Santander, runde 10
Søndag 24.oktober, kl:16.15

0-1 David Alaba (32′) – Assist: Rodrygo Goes
0-2 Lucas Vázquez (90+3′)
1-2 Sergio Agüero (90+7′) – Assist: Sergiño Dest

Perioden før landslagspausen var tung for Real Madrid med to tap på rad, men i deres første kamp etter hvilen så smadret de Shakhtar Donetsk hele 0-5. Det gjorde at håpet ble tent om et målrikt El Clásico for Los Blancos, og spesielt med tanke på erkerivalens svingende form så langt denne sesongen. Riktignok vant også motstanderne sin siste kamp før stormøtet, men på ingen måte like overbevisende da de sikret sine første poeng i Champions League denne sesongen med 1-0 over Dynamo Kiev. For første gang på mange år skulle lagene ut i dyst uten verken Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo, og det var spenning rundt hvem som skulle trekke det lengste strået denne gang.

Real Madrid: Courtois – Lucas, Militão, Alaba, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Rodrygo (Valverde 72′, Carvajal 90+2′), Benzema, Vinícius Júnior (Asensio 88′)

Barcelona: ter Stegen – Mingueza (Coutinho 46′), Pique, Garcia, Alba – de Jong (Roberto 77′) , Busquets, Gavi (de Jong 85′) – Dest, Fati (Agüero 74′), Depay

DE UTVALGTE: Carlo Ancelotti kopierte startelleveren fra oppgjøret mot Shakthar Donetsk da Real Madrid gjestet Camp Nou.

Kanonkule!

Det var vertene som åpnet oppgjøret best, og kontrollerte kampen de første ti minuttene, men Real Madrid forsvarte seg godt og hindret farligheter. Gjestene kom seg mer inn i oppgjøret etter dette, og det var Los Blancos som skapte kampens første sjanse. Tjue minutter ut i oppgjøret ropte både Vinícius Júnior og Karim Benzema på straffespark da den unge brassen holdt lekestue med Mingueza før han gikk ned i feltet etter kontakt på hoften. Dommeren valgte å la spillet gå videre, men kunne like gjerne vært straffespark. Noen få minutter senere var samme mann frempå igjen, hvor han fintet vekk en rekke Barcelona-spillere før han avsluttet, men forsøket ble blokkert.

Vertene stupte i angrep rett etter dette, hvor Depay fant Fati i feltet som videre dyttet til Dest, og backen fikk helt upresset skyte fra 10 meter, men sendte utrolig nok kula en halvmeter over mål. Like etter halvtimen fikk vi omsider kampens første scoringen, og det var gjestene som bet fra seg først. Alaba brøt ballen ved 16-meteren, sendte til Vinícius Júnior som videre fant Rodrygo før Alaba som tok det tunge løpet fremover fikk ballen tilbake, og hamret ballen i mål vakkert til 0-1. Like før hvilen skulle Barcelona få sin sjanse til å svare da Fati mottok ballen i feltet, gjorde en finte og avsluttet, men målscorer Alaba var plassert på rett sted til rett tid og hindret scoring. Dermed gikk lagene inn i hvilen på 0-1.

BANG: David Alaba ble den første spilleren siden 2013 til å score i sin El Clásico-debut da han hamret Los Blancos i ledelsen.

4 på rad

Liknende som i første omgang så var det vertene som åpnet sterkest også i den andre, og skapte den første sjansen. Fem minutter ut i omgangen mottok Fati ballen i feltet, og unggutten klemte til med venstre fot, men Courtois hadde kontroll og holdt forsøket. En time ut i oppgjøret vartet gjestene fra hovedstaden opp med fest-fotball, og en rekke flotte kombinasjoner før Modric sendte mot Benzema med en lobb bakover i feltet, men dessverre traff Benzema kula urent, og ter Stegen reddet.

Om lag ti minutter senere så sendte Mendy et innlegg mot Benzema, og franskmannen traff kula, men sendte avslutningen i eget bein, før Valverde satte «returen» i knallhardt i nettveggen. Kort tid etter dette var Barcelona frempå, hvor en lang ball ble spilt i bakrom mot Fati før Dest til slutt mottok ballen, trakk seg innover i banen, og sendte en halvmeter over med venstre fot. Fem minutter før full tid fikk Agüero sin første sjanse i El Clásico da et innlegg traff pannebrasken hans på bakerste stolpe, men også det endte over.

Tre minutter på overtid var det kraftig trykk fra Barcelona hvor blant annet Pique gikk ned i feltet, men dommeren lot spillet gå videre og Real Madrid stupte fremover. Lucas spilte frem Asensio som dro seg fremover, og klemte til, hvor ter Stegen var nødt til å gi en retur. Den returen fulgte Lucas Vázquez opp, og han slo Garcia i duellen når han sklei inn 0-2. Syv minutter på overtid skulle omsider vertene få et trøstemål da Dest kom seg forbi Mendy, og fant Agüero i feltet som utnyttet at Alaba sklei, og reduserte til 1-2. Det ble også sluttresultatet, og Real Madrid står nå med fire seiere på rad i El Clásico.

AVGJORDE: Lucas Vázquez kriget inn den avgjørende scoringen på overtid.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (7): Får ikke veldig mange skudd på seg dette oppgjøret da forsvaret gjør en god jobb med å blokkere avslutninger, men er konstant på, og holder hodet kaldt. Er tidlig ute på baller i bakrom, trygg på dødballer som slås inn i feltet, og får ballen unna før det blir farlig. Ser ut til å få en skade i kneet mot slutten, men jobber seg gjennom det, og fullfører oppgjøret.

Lucas Vázquez (8): Alltid pålitelige Lucas leverer en strålende prestasjon når det gjelder som mest. Har stort sett full kontroll defensivt, uansett om det er Fati eller Depay som utfordrer han. I tillegg så stormer han opp langs siden enten det er for å delta i angrepet, eller det for å presse vertene. Kjemper også inn kampens andre mål for Real Madrid når han slår Garcia i duellen, og sklir inn 0-2.

Eder Militão (7): Spiller ingen svak kamp i kveld, men settes litt i skyggen av makker Alaba, Står godt imot, slår unna, bryter baller og er tøff i duellene. I tillegg er han relativt god med ballen i beina, hvor han fordeler til riktig spiller til riktig tid, og holder hodet kaldt gjennom hele oppgjøret. Begynner å få god kontroll i tospann med Alaba nå.

David Alaba (9 BB): Kampens gigant, uansett lag. Spiller helt enormt defensivt, og gjør omtrent ingen feil i oppgjøret, med unntak av at han er uheldig og sklir på målet til Agüero. Bryter baller, starter kombinasjoner, og spiller med en helt enorm ro gjennom hele oppgjøret. Blokkerer også en rekke avslutninger, og gjør noen svært viktige brudd når det gjelder som mest. Scorer også kampens første mål, og det gjør han på vakkert vis med brudd, løp og et knallhardt skudd.

Ferland Mendy (7): Har full kontroll gjennom hele oppgjøret på Dest, og Coutinho, med unntak av en liten glipp på målet syv minutter på overtid. Virker trygg med ballen i beina, og finner ofte gode løsninger, men bruker også litt lang tid ved enkelte anledninger. Offensivt kan han bidra litt oftere, for han gjør det egentlig greit de gangene han er med.

Luka Modric (7): Spiller en ganske god kamp på midten, hvor han flyter både fremover og tilbake, og fra høyre til venstre. Dette gjør det vanskelig å presse han når han hele tiden varierer på hvor han har utgangspunkt, og han driver tidvis godt mellom linjene til Barcelona. Involverer seg i enkelte kombinasjoner offensivt, og har blant annet en vanvittig pasning tilbake til Benzema i feltet, dog uten suksess.

Carlos Casemiro (6): Sliter tidvis i denne kampen, hvor han ikke kommer i gang helt bra. Gjør en del feilpasninger, og mister ballen unødvendig ved flere anledninger. Dog så spiller han seg opp utover i kampen, hvor han har flere gode brudd, spesielt mellom midtbanen og egen 16-meter.

Toni Kroos (7): Ganske anonym i perioder av denne kampen, men gjør en særdeles god jobb fra skyggene. Slår crossere, slår gjennom ledd, og dirigerer egentlig store deler av spillet til Real Madrid. Jobber også ganske godt defensivt denne kampen, hvor han gjør opp for manglende hurtighet med god posisjonering.

Rodrygo Goes (6): Er ikke involvert så ofte, men de gangene han involverer seg så gjør han det relativt godt. Slår blant annet den målgivende pasningen på scoringen til Alaba. Kan til fordel være enda mer på, og utfordre enda mer direkte mot sin forsvarer både for å skape rom for andre, men også for å komme til egne muligheter.

Karim Benzema (6): Går av banen uten målpoeng, men gjør egentlig en ganske god kamp uansett. Er viktig i fasen hvor Real Madrid starter presset, hvor han løper konstant uansett hvor ballfører er. Involverer seg også en del i oppbyggingen av spillet hvor han ofte spiller ut til Vinícius Júnior, og løper direkte inn for å binde opp midtstopperne. Skulle kanskje fått med seg en scoring, men går også litt for ofte i offside.

Vinícius Júnior (7): Skaper konstant uro for Mingueza på siden, og har egentlig full kontroll i duellen gjennom hele kampen. Skaper sjanser, skaper straffe-situasjoner, og virker til å virkelig nyte det å spille fotball for tiden. Stort smil om munnen, blør for drakta, og går i duellene med Barcelona-spillerne. Gjør det som skal til for å sikre tre poeng, og løper bokstavelig talt på seg kramper mot slutten av kampen.

Innbytterne:

Federico Valverde (5): Jobber knallhardt den tiden han er på banen, men får seg en skikkelig trykk i en duell med Pique, og må etterhvert tas av banen igjen.

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men involverer seg positivt i forkant av 0-2-scoringen.

Dani Carvajal (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.