Intervjuer

Ancelotti: – Det er vanskelig å nå slutten av denne konkurransen, men det er målet

Carlo Ancelotti møtte pressen før den viktige kampen mot Inter Milan i Champions League

28Tirsdag kveld tar Real Madrid imot Inter Milan på Santiago Bernabéu for å avslutte gruppespillet av årets Champions League, og avklare hvem av lagene som blir nummer én og nummer to i  gruppen. Mandag ettermiddag møtte Carlo Ancelotti pressen på Valdebebas før den viktige kampen mot de italienske gigantene.

Ancelotti er glad for at Real Madrid-laget er inne i en god periode, og trekker frem to forutsetninger for at et lag kan prestere:

– Kvalitet og engasjement er viktige ting, og det har vi. Den gode formen vi er i nå  koker ned til disse elementene. Noen ganger er kvalitet enestående sammenlignet med engasjement, og noen ganger er det omvendt, sa Ancelotti, og fortsatte:

– Det er historien og tradisjonen til denne klubben, som fortsatt er den beste klubben i verden og har vunnet flere titler – spesielt i Europa, takket være denne typen krav. Hvis du spiller for Real Madrid må du tenke som dette. Det er sant at vi feiret og nøt La Décima, men sa oss ikke fornøyde med det, og fortsatte videre fordi det er det denne klubben og fansen krever av deg.

Artikkelen fortsetter under bildet

Iker Casillas
DEN TIENDE: Iker Casillas løfter Real Madrids tiende Champions League-trofé, La Décima, etter at Atlético Madrid ble slått i finalen i Lisboa i 2014.

– Vi spiller om en viktig førsteplass

Gitt anledningen at sluttspillet i Champions League nærmer seg, mimret Ancelotti tilbake til da han vant La Décima med klubben tilbake i 2014. Likevel mener han det er for tidlig å tenke på å vinne turneringen for 14. gang allerede nå:

– Foreløpig tenker jeg ikke på det. Jeg planlegger å fortsette dette gode løpet og forberede oss til kamper og strategi. Vi ser frem til morgendagens kamp fordi det er på Bernabéu mot et sterkt lag som spiller bra. Det er en Champions League-kamp og vi ønsker å vinne den. Det er vanskelig å nå slutten av denne konkurransen, men det er målet. Men skal du vinne Champions League må du først nå finalen.

Han er også klar på viktigheten av kampen, og hvordan det kan bli avgjørende å få et godt resultat og stikke av med gruppeseieren. Samtidig trakk han frem noen elementer ved kampen som gjør at han er spent før det braker løs:

– Det er et høyprofilert kamp for oss av de grunnene jeg sa før. Vi spiller mot et lag som spiller veldig bra, og så spiller vi om førsteplassen, det er viktig. For det tredje spiller vi hjemme med fansen vår. Dette er tre viktige elementer ved kampen som jeg tror blir interessant.

– Vil du vinne må du spille mot de beste lagene i verden

Don Carlo fikk spørsmål om han mener Real Madrid er favoritter til å stikke av med pokalen ved slutten av sesongen,:

– Jeg kan ikke si om vi er favoritter eller ikke. Jeg kan fortelle deg at vi vil konkurrere godt mot alle disse lagene takket være kvaliteten vi har. Det er alt, så må vi vente og se, for hvis du vil vinne denne konkurransen må du spille mot de beste lagene i verden. Hvis målet ditt er å gå hele veien i denne konkurransen, spiller det ingen rolle om du møter et sterkt lag eller ikke i 1/8-dels eller kvartfinalene, du må konkurrere godt. Jeg vet ikke om vi kommer til å vinne eller ikke, men vi skal konkurrere godt.

Italieneren snakket om sammenligningen nå med sist gang han satt i sjefsstolen i Real Madrid, og da resultatene ikke gikk hele veien inn. Til slutt endte de som kjent med at Zinedine Zidane tok over rollen som trener:

– Det er ikke lett å sammenligne fordi hvert år har sin egen unike historie. Det er sant at det andre året mitt i Real Madrid ikke var vellykket, men vi kom nærme fordi vi kom til en semifinale i Champions League, og kom innenfor ett eller to poeng av å vinne ligaen. Det avgjørende var en periode mellom januar og februar da det ikke gikk bra, og en del av det var på grunn av skaden til Luka Modrić, som ikke var i stand til å spille mye. Hvert år er forskjellig, og du kan ikke sammenligne dem.

Roser midtbanebautaene

Til slutt snakket Ancelotti om midtstopperparret til Real Madrid, som har fått masse ros etter å ha tatt over den vanskelige rollen med å erstatte prominente profiler i Sergio Ramos og Raphael Varane. Italieneren kom med velfortjent ros til bautaene som har styrt Los Blancos forsvar i starten av sesongen:

– Han (Militão) er mer posisjonsfokusert. Han har forbedret seg mye taktisk. Han har topp individuelle kvaliteter, han er veldig sterk i luften, veldig sterk i en-mot-en, og han har forbedret samarbeidet med Alaba samt hvordan han spiller med de andre i forsvaret.

– Alaba har kommet godt i gang fordi han er en intelligent spiller. Han har tilpasset seg veldig godt, han ønsket å være en del av dette laget og han gjør det veldig bra. Siden han er en veldig intelligent spiller, kombinerer han godt med de andre i forsvaret.

ROSES: David Alaba og Eder Milião høster ros fra treneren etter knallsterke kamper i høst.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.