Nyheter

Alt du trenger å vite før Supercup-finalen

Alle forberedelser er nå over, og i morgen begynner alvoret for fullt. Her kommer alt du trenger å vite før Supercup-finalen mot Eintracht Frankfurt.

Real Madrid – Eintracht Frankfurt
Olympiastadion, Helsinki
Europeiske Supercup,
 finale
Onsdag 10. august, kl: 21.00
TV2 Sport 2

I morgen starter endelig Real Madrid sin sesong for fullt, og helt fra første stund skal laget kjempe om et trofé. Den europeiske supercupfinalen spilles hvert år mellom vinneren av Champions League og Europa League, og i år står dermed finalen mellom Real Madrid og Eintracht Frankfurt på Olympiastadion i Helsinki. I denne artikkelen kommer alt du trenger å vite før morgendagens Supercup-finale.

Elleveren fra Champions League-finalen?

Real Madrid har hentet inn to store stjerner denne sommeren, og laget har flere unge spillere som banker på døra med tanke på en startplass. Likevel tyder det aller meste på at Carlo Ancelotti kommer til å gå for den samme startelleveren som startet Champions League-finalen mot Liverpool i slutten av mai. Rapportene tyder på at Ancelotti ser på Supercup-finalen som en forlengelse av forrige sesong, og at laget som vant Champions League i fjor derfor fortjener å starte kampen.

Det virker for så vidt som et fornuftig og rettferdig valg fra Ancelotti sin side å stille med samme startellever som i finalen i Paris. Likevel kan man spørre seg om Real Madrid faktisk stiller med sitt beste lag i det som er en europeisk finale. Det er nok særlig Toni Rüdiger som på mange måter ville styrket Real Madrid med sitt nærvær i midtforsvaret. Tyskeren er rask, sterk og ekstremt god i luften; kvaliteter Ancelottis mannskap manglet store dere av forrige sesong. På en annen side kan man si at Militão og Alaba kjenner hverandre veldig godt etter å ha spilt en hel sesong sammen, noe som også er verdifullt i finaler hvor mye står på spill.

Saken fortsetter under bildet

STARTELLEVEREN?: Det meste tyder på at Carlo Ancelotti velger startelleveren fra Champions League-finalen mot Eintracht Frankfurt i morgen.

Det vil altså bli interessant å se hvor mye spilletid det blir på Real Madrids nyervervelser i morgendagens finale. Aurélien Tchouaméni har imponert i pre-season, men det virker svært usannsynlig at han vil få en startplass mot Frankfurt. Det er nok likevel gode sjanser for at både Tchouaméni og Rüdiger vil få en sjanse fra benken etter hvert.

Det er også verdt å diskutere hvorvidt det beste alternativet på høyrekant i en kamp som dette vil være Fede Valverde. Den omrokerte midtbanespilleren fungerte svært godt på høyresiden mot de beste lagene i verden i fjor, hvor man var langt mer avhengig av å forsvare seg godt og kompakt.

Mot Frankfurt forventer man nok heller at Real Madrid skal være det førende laget, som skal forsøke å bryte ned en dyp eller mellomdyp blokk. Rodrygo har bevist at han har det som skal til for å avgjøre store og avgjørende kamper i europeiske turneringer, så det er mulig at en litt mer offensiv tilnærming til matchen kan gi han muligheten foran Valverde. Men som sagt, det aller meste tyder på at det blir startelleveren fra Champions League-finalen som starter mot Frankfurt i morgen.

Hva kan vi forvente fra Eintracht Frankfurt?

Real Madrids motstander i Supercup-finalen er altså vinneren av Europa League, som i fjor var Eintracht Frankfurt. Det tyske laget hadde, på lik linje med Real Madrid, en svært tøff vei til finalen. Frankfurt slo ut Barcelona, Real Betis og West Ham på vei til finalen, mens Rangers ble slått på straffesparkkonkurranse i Sevilla.

Eintracht Frankfurt er kjent for sine svært lidenskapelige supportere, og de fleste husker nok da Frankfurt-fansen gjorde Camp Nou om til «hjemmebane» i kvartfinalen av Europa League i fjor. Frankfurt kommer trolig til å finne stor støtte fra tribunen også i Supercup-finalen i Helsinki i morgen.

Real Madrid har faktisk møtt Eintracht Frankfurt i en europeisk finale tidligere. I 1960 møttes de to lagene til Europacup-finale (dagens Champions League) i Glasgow, i en kamp som blir ansett som en av tidenes beste fotballkamper. Real Madrid vant 7-3 etter tre scoringer av Alfredo Di Stéfano og fire mål av Puskás. Det var 127 000 tilskuere på tribunen, og kampen ble vist på TV til jul i Skottland i mange år. Det er altså ingen tvil om at er en sterk historie mellom disse to lagene, til tross for at det er over 60 år siden de møtte hverandre sist.

I dag stiller Eintracht Frankfurt vanligvis opp i en slags 3-4-3-formasjon, men svært offensive vingbacker. I sommer har de hentet inn Mario Götze, og den tidligere storspilleren har tatt en av kantrollene i laget. Han er likevel langt mer aktiv i rom sentralt i banen, noe som kan gi rom for backen på venstresiden. Rafael Borré er en spiller Real Madrid må følge ekstra godt med på. Den colombianske spissen scoret i både kvart, semi og finale for Frankfurt i fjor, så det er ingen tvil om at han vet hvor målet står. Kostic har vært Frankfurts beste spiller i flere år, men serberen ble i dag klar for Juventus og spiller dermed ikke finalen.

Eintracht Frankfurt har allerede startet sesongen i den tyske ligaen, men åpningskampen ble langt i fra noen fest for hjemmefansen på Deutsche Bank Park. Frankfurt lå under med hele 0-5 til pause mot Bayern München, og kampen endte til slutt med 1-6-tap.

Legg inn en kommentar