Kamprapporter

Alavés 1-4 Real Madrid

Casemiro sendte Real Madrid i ledelsen etter et kvarter på Estadio Mendizorrotza lørdag kveld, og like før hvilen økte Benzema og Hazard ledelsen til 0-3. Tidligere Real Madrid-spiller Joselu reduserte like før timen til 1-3, og ti minutter senere så fastsatte Benzema resultatet til 1-4.

1-4 Karim Benzema (70′) – Assist: Luka Modric

Varsellampene har virkelig lyst den siste tiden for Real Madrid hvor det har blitt poengdeling mot Elche og Osasuna i LaLiga Santander. I tillegg til dette så tapte de i semifinalen mot Athletic Club i Supercopa de España, og røk ut av Copa del Rey mot Segunda B-laget Alcoyano i 16.delsfinalen. Enkelte krever hodet til Zidane, og mener han må erstattes, men styret i Real Madrid har gått ut og sagt at franskmannen sitter trygt. Lørdag kveld stod en ny motstander for tur i den spanske ligaen da Los Blancos tok turen til Vitoria og nærmere bestemt Estadio Mendizorrotza for å møte Alavés til dyst.

Real Madrid: Courtois – Lucas, Varane, Militão, Mendy – Modric (Isco 77′), Casemiro, Kroos – Asensio (Odriozola 77′), Benzema, Hazard (Vinícius Júnior 63′)

Alavés: Pacheco – Navarro (Sainz 46′), Laguardia, Lejeune, Duarte – Martín, Battaglia (Manu 46′), Pina (Pons 72′), Rioja (Pérez 46′) – Joselu (Deyverson 78′), Édgar

Tre mål før pause

Det var vertene som hadde ballen mest i åpningsminuttene, hvor tidligere Real Madrid-spiller Joselu kom til kampens første avslutning da han headet ballen over etter tre minutter. Ti minutter ut i omgangen hadde Real Madrid frispark like ved dødlinja, og tyske Toni Kroos fant Militão i feltet, men headingen endte utenfor. Et par minutter senere testet Modric lykken fra langt hold, men forsøket endte en meter over. Nesten umiddelbart etter dette fikk Martin muligheten til å score da et innlegg gikk gjennom feltet, og rett til han, men avslutningen sklei av foten og endte utenfor. Nå gikk ting fort, for kun noen sekunder senere var Benzema helt alene gjennom etter en pasning fra Modric, men Pacheco reddet både den første og den andre avslutningen til franskmannen.

ÅPNET BALLET: Casemiro steg til værs og headet Real Madrid i føringen et kvarter ut i oppgjøret.

Et kvarter ut i oppgjøret svingte Toni Kroos er perfekt hjørnespark inn mot Casemiro i feltet, og brassen ruvet høyest hvor han stanget ballen i hjørnet til 0-1. Ved halvspilt omgang fikk Benzema en stor sjanse da Modric spilte han frem, og franskmannen tok ned ballen på kassa før han klemte til på volley, men Pacheco reddet før flagget ble heiset av linjedommeren. Noen minutter senere kombinerte Lucas og Hazard på siden, hvor sistnevnte fikk tilbake ballen i feltet, og sendte den en meter utenfor fra kloss hold med venstre fot.

KLEMTE TIL: Et kremmerhus fra Karim Benzema sendte Real Madrid opp til 0-2 like før hvilen.

Snaut fem minutter før hvilen så bygget Real Madrid opp fra langt bak i banen, hvor Hazard flikket en ball fra Lucas videre til Benzema. Franskmannen brukte et touch på å legge ballen til rette før han klemte kula knallhardt i nettaket til 0-2. Noen minutter senere forsøkte vertene å angripe på ny, og igjen satte Joselu hodet til et innlegg, men igjen endte også avslutningen utenfor. På overtid av den første omgangen sendte Kroos en fantastisk ball i bakrom med venstre fot mot Hazard som hadde løpt seg fri, og belgieren var iskald alene med Pacheco. Endelig satt den for belgieren som virkelig har slitt så langt denne sesongen, og Real Madrid gikk til pause på 0-3.

EDENS HAGE: Den belgiske kantspilleren tegnet seg endelig på scoringslisten like før pause mot Alavés.

Benzema-dobbel

Det var vertene som kom til den første sjansen i andre omgang, da et frispark endte opp hos Joselu på bakerste stolpe, men avslutning ble slått til corner av Courtois. Noen minutter senere kom vertene på en overgang med mange mann, men tross overtallet så tok innbytter Sainz en avslutning fra langt hold som endte rett i klypene til den belgiske sisteskansen. Like før timen skulle omsider vertene få sin scoring, og det var innbytter Lucas Pérez som skrudde et frispark inn på hodet til Joselu som vakkert headet inn 1-3. Scoret altså mot gamleklubben nok en gang, Joselu.

Om lag fem minutter etter reduseringen til Alavés så rullet Real Madrid opp på ny, hvor Modric kom til avslutning, og selv om skuddet fikk en stuss så reddet Pacheco. Tjue minutter før full tid så kom vertene til en ny sjanse da en lang ball havnet hos Edgar, og spissen klemte til, men Courtois reddet. Real Madrid angrep umiddelbart, hvor Modric sendte en flott ball til Benzema på venstre side. Franskmannen dro seg innover i banen, og klemte kula i det lengste hjørnet til 1-4. Vertene klarte ikke å svare, selv om innbytter Lucas Pérez kom til et par avslutninger før slutt som begge endte utenfor, og dermed endte det 1-4 på Mendizorrotza lørdag kveld.

FLOTT UTFØRT: Karim Benzema ble spilt opp på siden, og dro seg innover i banen før han sendte kula i lengste hjørne til 1-4.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (5): Får ikke veldig mye å bryne seg på i oppgjøret da de fleste avslutningene ender utenfor mål. Når de første kommer på mål så har han relativt god kontroll, selv om han gir et par unødvendige returer på et par skudd. Kan ikke klandres for scoringen, og spiller en jevn kamp.

Lucas Vázquez (5): Spiller en kamp helt på det jevne. Har grei kontroll defensivt, og kommer som vanlig på en rekke løp offensivt, dog uten at det bidrar nevneverdig. Har en flott kombinasjon med Hazard som leder til en stor sjanse etter smarte bevegelser av Lucas.

Eder Militão (6): Ingen svak kamp av brassen som ser ut til å trives greit i tospann med Varane. Er en bauta i duellspillet, spesielt når ballene kommer i lufta. Taper omtrent ikke en eneste duell, og viser tidvis frem en ro og trygghet med ball i beina, selv om han ved enkelte anledninger gjør det litt for avansert.

Raphaël Varane (6): Virker tryggere enn han har gjort tidligere i tospann med Militão, og spiller en god kamp defensivt. Treffer relativt godt med pasningene, virker rolig og er som vanlig ekstremt hurtig når baller spilles inn bak. Virker til å kommunisere godt med laget, og gjør en positiv opptreden.

Ferland Mendy (6): Er delaktig en del på den venstre siden, og har egentlig et par innlegg som kunne blitt gode. Dog så treffer han ikke Benzema de gangene han legger inn, og det blir litt for ofte bak sin landsmann. Jobber utrettelig, og får en del juling i dette oppgjøret som blant annet skaffer et par frispark i gode posisjoner. Defensivt er han bunnsolid.

Luka Modric (7): Spiller en solid første omgang, hvor han involverer seg masse. Driver tempoet opp, og løper ekstremt mye hvor han kombinerer flott med en rekke spillere. De gangene Kroos ikke får slått de avgjørende pasningene så er Modric der for å gjøre det. Blir litt overivrig i den andre omgangen, hvor han forsøker litt mer enn han får til, men samtidig så får han med seg en målgivende pasning på scoringen til Benzema hvor han vender spillet flott.

Carlos Casemiro (7): Ikke veldig mye involvert i det offensive, men scorer kampens første mål, hvilket er hans fjerde for sesongen. Står solid i duellen før han enkelt header ballen i hjørnet til 0-1. Etter dette blir han liggende relativt dypt i banen, hvor han balanserer midten godt. Skaper en god forbindelse mellom forsvaret og resten av laget.

Toni Kroos (8 BB): Den tyske maestro leverer en briljant kamp, hvor han styrer fra start til slutt. Er delaktig stort sett hver gang Real Madrid angriper, og samtidig er han flink til å balansere defensivt sammen med midtbanen. Trygg og god med ballen i beina, og får en målgivende pasning på scoringen til Casemiro etter en flott corner. På målet til Hazard får han også med seg en målgivende pasning etter en magisk pasning i bakrom, og alt i alt så var han banens beste i kveld.

Marco Asensio (4): Spiller egentlig en ganske nøytral kamp, og klarer ikke helt involvere seg i oppgjøret som helhet, eller angrepene isolert. Blir som oftest et spill-punkt, og han er ledig ved flere anledninger, men personlig så tilfører han lite. Veldig lite aggressiv, og blir en kamp under par for spanjolen.

Karim Benzema (8): Franskmannen var tilbake på jobb i kveld, Gjør en rekke gode involveringer både kollektivt i forkant av scoringer, og personlig med sine mål. Scorer det andre i kampen på flott vis hvor han legger ballen til rette og hamrer den i nettaket. I andre omgang scorer han sitt andre etter et flott løp hvor han curler ballen i lengste hjørne. Godt å se franskmannen tilbake i form, og forhåpentligvis fortsetter det slik!

Eden Hazard (7): Muligens en av belgieren sine beste kamper i Real Madrid? Delaktig i spillet, flyter fra side til side, og kombinerer tidvis godt med flere medspillere. Har blant annet en flott kombinasjon med Lucas som leder til en stor sjanse. Er nest sist på scoringen til Benzema i første omgang, og får kort tid senere sin egen scoring med et særdeles godt timet løp inn bak forsvaret. Solid kamp.

Innbytterne:

Vinícius Júnior (4): Sliter litt for tiden den unge brassen. Forsøker noen driblinger, og forsøker involvere seg i spillet, men klarer det ikke helt. Sliter med å skape kombinasjoner, og blir tidvis litt for fastkjørt i driblingene sine.

Isco Alarcón (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Álvaro Odriozola (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Hva er dine tanker etter kampen mot Alavés?