Athletic Club 0-1 Real Madrid

Det var et jevnspilt oppgjør på Estadio San Mames søndag ettermiddag, hvor Sergio Ramos nok en gang ble avgjørende med scoring på straffespark. El Capitano var iskald, og sikret tre nye poeng for Real Madrid.

Estadio San Mames, Bilbao
LaLiga Santander, runde 34
Søndag 5.juli, kl:14.00

0-1 Serigo Ramos (72′) [Straffespark]

Los Blancos har vunnet alle sine kamper i LaLiga Santander siden turneringen ble sparket i gang igjen i juni. Selv om det ikke kun har vært overbevisende seiere, så har de scoret det ene nødvendige målet, eller de to nødvendige målene for å sikre seier. Dette har ført til at de hvitkledde har skaffet seg en luke til sin argeste rival Barcelona som har spilt uavgjort i tre av sine fire siste oppgjør. Søndag ventet omsider en tøff motstander for Real Madrid da de reiste til Bilbao for å spille mot Athletic Club på San Mames.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militão, Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Valverde (Kroos 85′) – Asensio (Vinícius Júnior 74′), Benzema (Jovic 90+4′), Rodrygo (Vázquez 74′)

Athletic Club: Simon – Capa, Yeray (Nuñez 21′), Iñigo, Berchiche – Muniain, Lopez (Vesga 63′), García (Tirapu 78′), Cordoba (De Marcos 63′) – Iñaki (Villalibre 78′), R. García

Få avslutninger på mål

Det skulle ikke gå lang tid før gjestene fra hovedstaden skapte en sjanse da Asensio sendte et frispark fra tjue meter mot mål. Simon var på skuddet, men måtte gi en retur og der kom Carvajal som fant Benzema, men headingen gikk rett opp i været. Kort tid senere kom Iñaki til vertene sin første sjanse, men linjedommeren heiset flagget for offside. Noen minutter senere kom vertene til en sjanse etter innlegg hvor Raul García steg til værs, men headingen endte rett på Courtois. Ved halvspilt omgang sendte Asensio et innlegg tvers gjennom feltet mot Rodrygo, og unggutten satte pannebrasken mot ballen, men headingen endte over mål.

Et par minutter senere tok vertene et frispark hurtig, og ballen endte til slutt hos Iñaki som dro seg innover og klemte til, men igjen endte forsøket over. Ti minutter før hvilen ble Iñaki spilt gjennom på ny, hvor angriperen forsøkte å lobbe over Courtois, men ballen endte i nettaket før linjedommeren heiset flagget for offside. I omgangens siste spilleminutt sendte Asensio er perfekt innlegg inn i boksen mot Benzema, hvor franskmannen satte hodet til ballen, men headingen sklei av hodet og endte utenfor.

El Capitano avgjør igjen

Det var gjestene fra Madrid som åpnet best i den andre omgangen, hvor Modric tidlig kom til avslutning fra tjue meter, men forsøket endte rett på Unai Simon. Like etter timen kom Sergio Ramos til avslutning, men forsøket fra kapteinen endte utenfor. Noen minutter senere var det Marco Asensio som testet skuddfoten, men også han sendte forsøket utenfor. Tjue minutter før full tid så gikk Marcelo ned i boksen til Athletic, hvor dommeren lot spillet gå videre, men et minutt senere brøt VAR inn. Dommeren tok en titt på skjermen, og så at Marcelo ble stemplet i situasjonen hvor han gikk ned, hvilket gjorde at straffespark var det korrekte å dømme. Sergio Ramos gjorde seg klar, og El Capitano var iskald fra krittmerket nok en gang. 0-1.

Like før slutt kombinerte Kroos og Benzema, hvor tyskeren sendte franskmannen gjennom, og selv om han fikk avsluttet så hindret en god redning av Unai Simon scoring. Det ble ikke flere sjanser i oppgjøret, men på overtid ble stemningen svært amper, spesielt etter at Muniain kropps-taklet Modric. Dommeren fikk omsider roet gemyttene, og Real Madrid sikret tre nye poeng, hvilket betyr at de minimum har fire poeng luke til Barcelona.

Thibaut Courtois (7): Står solid bakover, hvor han stort sett har full kontroll uansett hva som kommer hans vei. Slipper så vidt en retur på et skudd, men plukker det hurtig opp igjen. Bryter innlegg, er aggressiv i feltet og har god kontroll med beina. Holder igjen buret rent, og har virkelig fått stilnet kritikerne denne sesongen.

Dani Carvajal (6): Er veldig aktiv opp langs siden i den første omgangen, hvor han gjør flere gode løp og forsøker skape noen kombinasjoner. Defensivt har han full kontroll på spillere som Muniain, og gjør det meste rett. Nære å spille Iñaki onside, men står korrekt tidlig i oppgjøret.

Eder Militão (7 BB): Tar opp hansken etter Varane, og spiller en veldig god kamp. Hindrer Iñaki Williams da han kommer seg forbi Ramos tidlig i oppgjøret, og gjør en rekke riktige vurderinger etter dette. God i luftrommet, og solid med ballen i beina. Slår den vekk ved et par anledninger, men utenom dette spiller han solid. Banens beste i dag.

Sergio Ramos (5): Slurver litt i begynnelsen av oppgjøret, hvor han timer pasninger litt svak og ruser opp i motstanderne. Kommer seg omsider utover i oppgjøret, og står solid bakover med Eder. Avgjør nok en kamp fra krittmerket da han scorer et drøyt kvarter før full tid. Har scoret ti ganger i LaLiga denne sesongen!!

Marcelo Vieira (5): Veldig usynlig i begynnelsen av oppgjøret og virker litt tung. Klarer ikke å involvere seg spesielt offensivt, men kommer seg utover i den andre omgangen. Det er brassen som går ned tjue minutter før full tid og skaper det avgjørende straffesparket. Midt på tre kamp av backen.

Luka Modric (5): Den som skaper absolutt mest av spillerne på midtbanen, og den eneste av de som forsøker å involvere seg fremover i banen. Bommer på pasninger her og der, men har også noen gode driblinger fremover i banen, og har en avslutning på mål.

Carlos Casemiro (5): Spiller solid bakover i banen, hvor han bryter baller og takler solid. Pasningene fremover sitter dog ikke helt, spesielt de lengste som blir for lange eller for upresise. Spiller en kamp midt på treet, hvor han verken gjør seg bort eller imponerer nevneverdig.

Federico Valverde (4): Veldig lite nevneverdig opptreden fra unggutten. Involverer seg ikke spesielt mye fremover i banen, og involverer seg ikke spesielt mye i det defensive arbeidet. Blir løpende mye mellom, og klarer ikke sette sitt preg på oppgjøret.

Rodrygo Goes (5): Lite involvert i den første omgangen, selv om han forsøker seg med et par driblinger på siden. Våkner mer til liv i den andre omgangen hvor han både gjør gode driblinger, og skaper en situasjon som kunne ledet til mål og ikke det siste touchet hadde vært for langt.

Karim Benzema (4): Som nevnt tidligere så faller han litt for ofte lavt i banen fordi han ønsker å skape kombinasjoner, og er ikke sentralt i banen når Real Madrid forsøker å bygge opp. Burde scoret mot slutten av oppgjøret da Kroos spilte han gjennom. Ingen stor opptreden fra franskmannen.

Marco Asensio (6): Er aktiv i begynnelsen av oppgjøret, hvor han skaper kombinasjoner og slår noen gode innlegg. Har et par innlegg som kunne ledet til scoring, og hvertfall et som burde ledet til det. Ingen nevneverdige skudd mot mål, men spiller heller ikke på siden hvor han kan trekke innover og fyre av.

Lucas Vázquez (5): Gjør lite bemerkelsesverdig den tiden han er på banen, men har noen gode kombinasjoner på overtid med Jovic. Godt å ha han tilbake, og skadefri igjen.

Vinícius Júnior (5): Aktiv den tiden han er på banen, og har et par gode løp/driv, men det ebber ut i intet. Burde muligens spilt fra start etter tidligere gode prestasjoner, men får igjen tid på banen.

Toni Kroos (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men gjør noen gode kombinasjoner med Benzema like før slutt. Burde stått med en målgivende pasning.

Luka Jovic (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Godt å se han tilbake på banen igjen, skadefri.