Spillervurderinger: Espanyol (H)

Real Madrid smadret Espanyol på Estadio Santiago Bernabéu lørdag ettermiddag, hvor måltavla til slutt viste 4-0. Det er derfor helt irrelevant hva som skjer i resten av runde 34 i LaLiga Santander for Real Madrid har vunnet sin LaLiga-tittel nummer 35!

4-0 Karim Benzema (81′) – Assist: Vinícius Júnior

Det var gjestene fra Katalonia som åpnet med å skape kampens første sjanser før Real Madrid hurtig tok over. En drøy halvtime ut i oppgjøret kom også kampens første mål da de to brasilianske spillerne på venstre flanke kombinerte før Rodrygo Goes sendte ballen i det lengste hjørnet til 1-0. Ti minutter senere var målscoreren frempå igjen da han fikk tak i ballen etter hardt press fra Mariano, og han avanserte fremover før han sendte den i kort-hjørnet til 2-0.

Real Madrid fortsatte å dominere kampen også i den andre omgang, og det gikk ikke mer enn ti minutter før kula lå i mål på ny. Eduardo Camavinga førte med seg ballen fremover før han slapp perfekt til Asensio som alene med tidligere Real Madrid-målvakt López satte ballen høyt i det lengste hjørnet til 3-0. Tjue minutter før slutt lå ballen i mål igjen da Benzema fant Isco som sendte kula i mål, men grunnet at Rodrygo som forstyrret López var i offside så ble scoringen annullert. Snaut ti minutter før slutt kom omsider den fjerde scoringen da Vinícius Júnior kom frem på siden, og fant sin partner Benzema i feltet som enkelt satte inn punktum med 4-0.

Thibaut Courtois (5): Relativt rolig dag på jobben, selv om Espanyol står med seks avslutninger på mål. Flere av de kommer fra langt hold, og uten å utfordre sisteskansen nevneverdig. Har et eller to skudd han må slå unna, og det gjør han slik han skal. Holder buret rent, og er som vanlig solid de gangene han må brukes for å vri spillet.

Lucas Vázquez (5): Gjør en helt ok jobb defensivt, selv om han tidvis sliter med å få has på RdT når han glir ut mot siden. Har noen gode involveringer offensivt, blant annet mot slutten av kampen hvor han får en skudd-mulighet fra kloss hold, men setter forsøket like utenfor lengste stolpe.

Carlos Casemiro (5): Tilbake fra skade, og i en noe uvant posisjon som midtstopper. Løser sakene relativt greit, og er den som sikrer av de to sentralt. Det er ikke sånn at gjestene ikke kommer til noen sjanser, men Casemiro er ofte den som rydder opp, og går i duellene for å gjenvinne ballen. Har en god involveringer offensivt hvor han stusser til Mariano som header i stolpen.

Jesús Vallejo (5): Første kamp fra start på ekstremt lang tid i den konge-hvite trøyen. Løser sakene sine helt ok, og jobber godt sammen med Casemiro. Støter høyt i banen, og tidvis blir dette for høyt, men har også noen gode brudd, og noen flotte pasninger. Helt ok kamp fra midtstopperen.

Marcelo Vieira (5): Henger ikke helt med defensivt til enhver tid, men løser sakene sine helt ok. Offensivt er han dog bedre, hvor han involverer seg tidvis, og kombinerer med Rodrygo. Har blant annet den målgivende pasningen på den første scoringen, hvor brassene kombinerer flott.

Luka Modric (6): Jobber knallhardt på midten – som vanlig. Styrer eller dikterer tempoet i kampen, dog uten å markere seg like ofte som vi vet han kan. Har en flott pasning gjennom til Mariano tidlig i oppgjøret, men angriperen setter sjansen utenfor. Ellers god med ballen i beina, og får heldigvis hvile de siste 30 minuttene.

Eduardo Camavina (7): Spiller fra start i dypet, og løser det tidvis meget godt. Jobber hardt, går i dueller, og bryter en rekke baller. Har også perioder hvor han er litt for sent ute, eller timer feil, men løser stort sett oppgaven godt. Offensivt involverer han seg ved å vri spillet fra side til side, spille forbi ledd, og ikke minst spille den målgivende pasningen til Asensio.

Dani Ceballos (8): Midtbanespilleren får sjansen igjen, og nok en gang gjør han en god prestasjon. Fordeler baller, jobber knallhardt, går i dueller, og gjør generelt sett en meget god prestasjon. Spesielt god på å gjenvinne ball, enten det er i form av press eller i form av taklinger. Pasningene hans er også særdeles gode, hvor han spiller forbi ledd, eller til korrekt medspiller ved gjentatte anledninger. Viser at han har mye av det som trengs for å spille i Real Madrid.

Marco Asensio (6): Blir tidvis litt anonym da mye av spillet foregår på den venstre siden, men gjør absolutt ingen svak kamp av den grunn. Tar løp i bakrom, skaper kombinasjoner, flyter innover i banen, og jobber hardt defensivt. Får med seg en scoring, hvor han får ballen alene med López, og iskaldt setter den i hjørnet.

Mariano Díaz (5): Får en god del sjanser, og burde gjort mer ut av flere av de. Har en tidlig skudd-mulighet hvor han bruker alt for lang tid, og en heading i stolpen hvor han burde scoret. Gjør alt i alt en grei kamp, og kommer til flere sjanser, men må omgjøre sjanser til mål om han ønsker flere muligheter fra Ancelotti.

Rodrygo Goes (8 BB): Den unge brassen stråler fra start på venstrekanten, og leverer en ny god kamp. Scorer både kampens første, og kampens andre mål. Først setter han ballen i det lengste hjørnet, og deretter setter han ballen i det korte hjørnet. Viser at han både har målteft, gode driblinger, og ikke minst evnen til å skape kombinasjoner med resten av angrepet. Banens beste i kampen mot Espanyol.

Toni Kroos (5): Kommer inn etter timen, og leverer en godkjent opptreden. Markerer seg ikke nevneverdig, men spiller på det trygge og gode, og gjør seg absolutt ikke bort. Greit at han får litt hvile i forkant av returoppgjøret mot Manchester City.

Isco Alarcón (6): Kommer inn etter timen, og tilfører ting ganske hurtig. Scorer blant annet et mål tjue minutter før slutt, hvor han spiller frem Benzema, og senere får ballen tilbake hvor han scorer. Dog så blir scoringen annullert for offside på Rodrygo. Gjør et godt innhopp, og muligens et av hans siste for Real Madrid.

Karim Benzema (7): Kommer inn for Mariano, og påvirker spillet positivt med en gang. Involverer seg både som tilrettelegger, og målscorer. Først spiller han opp Isco på den annullerte scoringen, og deretter får han målet sitt selv når han er iskald i boksen ti minutter før slutt. Viktig at han holder det gående i forkant av oppgjøret mot Manchester City.

Mario Gila (5): Kommer inn, og får de siste 15 minuttene mot Espanyol. Får sin debut for Real Madrid, og gjør seg absolutt ikke bort. Viser at han kan dekke opp dersom det er behov for å hvile spillere.

Vinícius Júnior (6): Får bare et kvarter på banen, men gjør absolutt et godt innhopp den lille tiden. Setter fart på angrepene, utfordrer motspillere, og får med seg en målgivende pasning. Viser at samspillet med Benzema er slik det skal være.