Intervjuer

Arteta: – Han har noe spesielt ved seg

Etter låneovergangen fra Real Madrid 30. januar, har Martin Ødegaard spilt 110 minutter fordelt over tre kamper for Arsenal i Premier League. Nordmannen har i første omgang gått på lån, og selv om det i utgangspunktet ikke foreligger noe opsjon på kjøp, legger ikke Mikel Arteta skjul på at han liker det han har sett av drammenseren og at han har kommet godt i gang i London.

– Han er en veldig fin fyr. Han er veldig hardtarbeidende, og er ikke en fyr det er vanskelig å ha med og gjøre.

Arsenals spanske trener er imponert over hvor mye han har tatt tak på banen, til tross for at han bare har spilt tre kamper.

– Han ser litt rolig ut på utsiden, men på banen er han en leder. Måten han snakker med sine lagkamerater, går i press og personligheten han viser i spillet. Det er noe spesielt i ham.

Ifølge flere troverdige kilder sto det mellom Arsenal og Real Sociedad da Ødegaard bestemte seg for å dra på utlån. Han skal ha vært i samtaler med Arteta og sportsdirektør i Arsenal Edu, som har gjort at han ble overbevist om at Arsenal var et riktig valg.

– Jeg fulgte han veldig tett forrige sesong i Real Sociedad. Han var veldig imponerende der over en lengre periode. Det er en av grunnene til at jeg var overbevist om at vi måtte hente ham.

Arsenal spiller torsdag kveld 16. -delsfinale borte mot Benfica. Søndag venter det en godbit i Premier League når «The Gunners» er vertskap for oppgjøret mot Manchester City. Det er ventet at Ødegaard får spilletid i begge kamper.

Legg inn en kommentar