Mats Hermansens spesialer

3 spisser til en billig penge

Florentino Perez har uttalt at Joselu er sommerens siste signering, men sommeren har så vidt begynt. Her kommer 3 spissalternativer klubben kan signere, til en rimelig penge.

Siden det nå virker som at Perez har stengt inngangsdøra til klubben for sommeren, kan det fortsatt være muligheter på markedet. Om Real Madrid skal klare seg uten en «stjernespiss» i 1-2 år før Mbappe «kanskje» kommer, blir det for lite med Joselu på topp. Her kommer noen rimelige alternativer for mellomtiden.

 1. Firmino

Firmino har jeg skrevet om før, men det er fortsatt like aktuelt. Det er ingen som har kastet seg over brasilianeren ennå og han er fortsatt tilknyttet Liverpool, der kontrakten løper ut om en snau uke. Spissen som ennå bare er 31 år burde være aktuell for flere klubber og det er nesten rart at han knapt har vært ryktet til en ny klubb. Firmino ville vært perfekt som en reserve bak Benzema, men nå som franskmannen er borte og Joselu er eneste spissalternativ, er kanskje ikke Firmino den definitive «løsningen». Uansett, så besitter han en del egenskaper som Joselu ikke kan skimte med. Alle husker vel Liverpool trioen med Mane, Salah og Firmino? Bytter du ut Mane og Salah med Vinicius og Rodrygo, får du mye av det samme. Firmino er fantastisk i «link-up» spillet, eksepsjonell teknisk og god i boks. I tillegg kjenner han Rodrygo og Vinicius fra før, samt at han er brasilianer, så han ville nok enkelt funnet rytmen på topp. Real Madrid kan sikre seg Firmino gratis, i tillegg til en rimelig lønn. Firmino er kanskje den beste «gratis» spissen på markedet akkurart nå. Hvorfor ikke prøve, Perez?

2. Wilfried Zaha

Ivorianeren har tilbragt hele sin senior-karriere i Premier League og Crystal Palace, men har selv bekreftet at han vil vekk fra klubben. Ingenting er bekreftet ennå, selvom Saudi-Arabia virker å være nærmest, men Real Madrid kunne lett anskaffet seg 30-åringen. Zaha er oftest å se som venstre-ving på banen, men har både spilt og mestret spissrollen godt. Han er en mer tradisjonell spiss, men har enorm fart og teknikk å by på. Tenk deg kontringsmulighetene til Real Madrid med denne trioen? Ivorianeren leverer også et godt målsnitt, til tross for at han har spilt for en midt på-tabellen klubb, og har sjeldent vært skadet, så dette er en godkjent signering for Real Madrid. Zaha vil også kunne anskaffes gratis, i tillegg til en rimelig lønn. Spilleren selv ville nok også kastes seg på muligheten.

3. Kai Havertz

Det var tidligere ryktet at Real Madrid var interessert i tyskeren, men nå ser det ut til at Arsenal nærmer seg en avtale. I følge Fabrizio Romano er avtalen på omkring 60 millioner Euro, en sum det sies Real Madrid anså som akseptabel. Av alle andre spillere som må kjøpes ut, og som er av god nok kvalitet, er Havertz den rimeligste. Oshimen, Kane og Martinez vil uansett koste omkring 100 millioner EUR eller mer. Juventus-spiller Vlahovic vil nok ligge omkring 60-70 millioner EUR, men har vært vanvittig svak så langt i år. Kai Havertz er dermed den rimeligste blant disse, i tillegg til at han også er god nok. Tyskeren vil igjen tilføre mye bra oppbyggende spill med trioen på topp, samtidig som han innehar en vanvittig fysikk og disiplin. Havertz er ikke en naturlig målmaskin, men har vist i Chelsea at han kan levere mål. Om Real Madrid først skal punge ut for en spiss i år, er ikke Havertz den beste spilleren, men han kan fåes rimelig og vil kunne levere godt nok. Problemet med denne signering er hva man gjør om Mbappe kommer om et 1-2 år. Skal man selge han unna eller benke han til fordel for franskmannen? Havertz kan heldigvis brukes som et offensivt tilskudd på midtbanen, noe som også vil være nyttig om 1-2 år når både Kroos og Modric mest sannsynlig er historie i klubben. Dette er ikke en «rimelig» signering i kroner og øre, men av alle alternativene som må kjøpe er nok Havertz den mest økonomiske.

Hva tenker dere?

5 comments

 1. Kai Havertz er ung, og holder verdensklasse på det beste, og kan formes. De andre to er svakere, etter min mening. Skal man gå for en ny spiss, så bør Harry Kane være nr 1, og Kai Havertz nr 2. Mbappe har jeg ingen tro på at kommer.

 2. Victor Osimhen er det eneste alternativet slik jeg ser det denne sesongen. Han komer til å være en mål maskin.

  Å hente Firmino som knapt scorer mål, er ekstremt gammel mtp kjøps politikken til Real, og at han i tillegg ikke er han ikke god nok om. Dersom man skal ha en spiss som scorer viktig mål, mot god motstand då er ikke Firmino riktig mann.

  Havertz går til Arsenal, noe som er helt greit. Han er god, men han er ikke god nok for Real.

  Kane har kvalitet og ville gjort det fantastisk i en sesong, to eller tre. Når det er nevnt, så er ikke Kane en spiller som vil være like god som han som han er i Spurs. Der er han stjernen, mens i Madrid blir presset for stort.

  Haaland kommer forhåpentligvis nesten sommer. Det er verdt å vente et år til den nye stammen med unge spillere får etablert deg.

  I tillegg bør det ses litt på backplassene, samt stopperene.

 3. Over en uke siden det har kommet en sak, bra man kan lese på den danske Real Madrid siden…

 4. Sadio Mane er et godt alternativ etter min mening. Bayern virker dessuten villige til å selge for en billig sum.

Legg inn en kommentar