Kamprapporter

Real Madrid 4-1 Valencia

Det var Los Blancos som dominerte fra start lørdag kveld, og tok fortjent ledelsen like før hvilen etter at Karim Benzema var iskald fra krittmerket. Før timen var passert hadde Vinícius Júnior lagt på til både 2-0, og 3-0, før Guedes reduserte til 3-1 da han satte returen fra sitt straffespark i mål. Like før slutt fastsatte Karim Benzema resultatet til 4-1 med en flott scoring.

4-1 Karim Benzema (88′) – Assist: Ferland Mendy

Det ble en skuffende start på året for Real Madrid med tap mot byrival Getafe på bortebane. I midtuken rettet de omsider opp inntrykket, resultatmessig med sin seier over Alcoyano i Copa del Rey. Lørdag kveld var det et nytt lag fra Valencia-regionen som stod for tur, nemlig den gamle stormakten Valencia. Laget fra østkysten kom på besøk til Santiago Bernabéu for å bryne seg på serielederen i LaLiga Santander, hvor også de tapte første kamp etter juleferien. Los Blancos stilte tilnærmet full tropp lørdag kveld, og det meste var på deres side for et godt resultat.

Real Madrid: Courtois – Lucas (Nacho 87′), Militão, Alaba, Mendy – Modric (Ceballos 70′), Casemiro (Camavinga 70′), Kroos – Asensio, Benzema (Isco 89′), Vinícius Júnior (Valverde 87′)

Valencia: Cillessen – Piccini (Iranzo 78′), Diakhaby, Alderete, Gaya – Costa (Koindredi 66′, Vallejo 83′), Guillamón, Wass, Guedes – Gómez (André 66′), Musah (Cheryshev 66′)

STARTELLEVER: Følgende elleve spillere spilte fra start mot Valencia lørdag kveld.

Iskaldt straffespark

Det var vertene som åpnet oppgjøret best, og kom til kampens første sjanse etter fem minutter da Kroos svingte et frispark inn som Militão steg til værs, og stanget mot mål, men Cillessen gjorde en god redning. Om lag fem minutter etter dette kom gjestene på sin første visitt hvor Guedes fant Guillamón i feltet, men Courtois holdt heading i fast grep. Et kvarter ut i kampen var Guedes frempå igjen, hvor han dro seg innover i banen, og sendte mot lengste hjørne, men Courtois var hurtig nede, og reddet flott. Like før halvspilt omgang fant Mendy sin makker på den venstre siden, Vinícius Júnior i feltet med et innlegg, men headingen til brassen endte en meter utenfor lengste stolpe.

En halvtime ut i oppgjøret ble Asensio spilt i bakrom, og kantspilleren tok ned ballen før han sendte mot mål, men Cillessen parerte. Kun et par minutter senere var Real Madrid frempå igjen, hvor de rullet opp fra Vinícius Júnior til Lucas, og inn i feltet mot Casemiro, men headingen endte en meter over mål. Fem minutter før hvilen fikk Real Madrid en stor sjanse da Vinícius Júnior vridde spillet mot Modric som dro seg innover i feltet, og klemte kula i tverrliggeren med venstre fot, nesten. Et minutt senere drev Casemiro fremover i banen, og ble felt like innenfor 16-meteren, hvor dommeren pekte på krittmerket. Karim Benzema gjorde seg klar, og var iskald da han klemte ballen i krysset til 1-0, hvilket også var stillingen til pause.

I KRYSSET: Karim Benzema smalt ballen iskaldt i krysset på sitt straffespark mot slutten av første omgang.

Fullstendig overkjøring

Det skulle ikke gå mange minutter i den andre omgangen før ballen lå i mål på ny, og igjen var det Real Madrid. Vinícius Júnior kombinerte med Benzema etter syv minutter, fikk ballen tilbake, og forbi et par motspillere før han vakkert sendte Cillessen feil vei, og scoret 2-0. En god blanding av flaks, og kvalitet der. En time ut i oppgjøret scoret Real Madrid igjen, og det kom etter et nytt flott angrep hvor Benzema sendte gjennom Asensio som klemte til på mål. Cillessen redder avslutningen, men måtte gi en retur som Vinícius Júnior enkelte løpte i mål til 3-0.

DOBBEL: Vinícius Júnior scorer to ganger, og på det første sendte han Cillessen feil vei med en kald avslutning.

Valencia våknet litt til liv etter det tredje baklengsmålet, eller nærmere bestemt Daniel Wass. Først klemte han til på halv-volley hvor Courtois ute i full strekk gjorde en flott redning, og kort tid senere klemte han en retur fra et hjørnespark mot mål, men ballen sklei like over tverrliggeren. Tjue minutter før full tid kom tidligere Real Madrid-spiller til avslutning, da Cheryshev dro seg inn i banen, og sendte ballen rett i klypene til Courtois. Noen minutter senere stormet Real Madrid i angrep, hvor Vinícius Júnior sendte til Kroos som fant Benzema som videre fant Asensio, men Gaya gjorde en mesterlig blokkering på avslutningen.

Et kvarter før slut laget Ferland Mendy straffespark da han dro ned innbytter André i feltet. Gonçalo Guedes gjorde seg klar for å ta straffesparket, hvor Courtois gikk riktig vei, og reddet, men returen gikk rett tilbake til Guedes som stanget inn 3-1. Kun et minutt senere var Wass frempå igjen, og på ny sendte han mot mål, men nok en gang like utenfor. Fem minutter før slutt kom Valencia til avslutning igjen, men igjen reddet Courtois. To minutter før full tid sendte Ceballos en flott pasning gjennom til Mendy som fant Benzema i feltet, og franskmannen vendte rundt før han limte ballen i hjørnet til 4-1. Flere sjanser ble det ikke, men Real Madrid smadret Valencia på Santiago Bernabéu lørdag kveld.

SPIKEREN I KISTA: Karim Benzema satte inn kampens siste mål to minutter før full tid.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (8): Kanskje rart at sisteskansen får 8 i en kamp Real Madrid vinner 4-1, men belgieren var god lørdag kveld. Ikke bare har han tre veldig gode redninger på skudd fra utsiden av 16-meteren, men han redder også straffesparket til Guedes. Returen ender riktignok i mål, men utenom dette så stopper han alt som kommer hans vei. Er også trygg med ballen i beina, og løser oppgavene sine særdeles godt.

Lucas Vázquez (6): Backen jobber knallhardt gjennom samtlige minutter på banen, og begynner sakte, men sikkert å posisjonere seg litt bedre defensivt enn han har gjort tidligere. Offensivt er han med ved enkelte anledninger, og er ofte involvert tidlig i angrepet. Innleggene kommer ikke alltid frem, men har noen gode kombinasjoner, og gjør seg ikke bort.

Eder Militão (7): Nære å starte oppgjøret med en scoring da han stiger til værs etter fem minutter. Uten om dette er han ikke fremover i banen, men defensivt skinner han som vanlig. Klemmer til i duellene, og er umulig å utfordre på tempo. Gruser Guedes i løpsduell ved flere anledninger, og har generelt stålkontroll bakover. Jobber godt med resten av forsvaret, og oser trygghet.

David Alaba (6): Den spillende av de to bak, men er faktisk noe mindre involvert enn sin makker i kveld. Har noen gode baller fremover i banen, og avanserer tidvis fremover med den selv. Ikke like markant som Militão, men også han får vist frem hurtigheten ved et par anledninger.

Ferland Mendy (7): Langt mer involvert i dette oppgjøret enn han har vært den siste tiden. Stormer opp og ned den venstre siden som et uvær, og dersom han ikke blir involvert i kombinasjoner så er han alltid spillbar. Skaper ofte rom for Vinícius Júnior, og er et pasnings-alternativ dersom brassen ikke lykkes. Får med seg en målgivende pasning mot slutten etter et godt innlegg.

Luka Modric (7): Kroaten så ut til å kose seg lørdag kveld hvor han er mye involvert både i oppbyggingen av spillet, og ikke minst i siste fase. Har et helt enormt skudd mot slutten av andre omgang med «feil» fot, men blir nok en gang hindret av tverrliggeren. Det er andre kamp på rad at metallet står i veien for Modric. God med ballen, og briljerer tidvis, spesielt med utsiden av foten.

Carlos Casemiro (6): Gjør egentlig en del rart i dette oppgjøret, og er svært hissig i åpningen av kampen. Pådrar seg et tidlig gult kort, og blir bedt om å roe seg ned i tiden etter. Er involvert offensivt på et par dødballer, og skaffer straffesparket mot slutten av første omgang. En kamp på det jevne, men får pluss for å skaffe straffespark.

Toni Kroos (7): Tyskeren leverer nok en gang trygt, og solid spill. Nesten alt går gjennom den tyske maestroen som kan vise til hele 99 pasninger i kampen. I tillegg til å være mye involvert så har han også en treffprosent på 95% som er ganske enormt når du er så mye involvert. Svært viktig i fasen hvor Real Madrid bygger opp, og/eller vender mot områder hvor det er plass.

Marco Asensio (7): Spiller en av sine bedre kamper på lang tid. Virker ganske pigg fra start, og er involvert i en rekke kombinasjoner både med midtbanen, Lucas, og sine to makkere i angrepet. Har en avslutning som resulterer i mål på returen, og er langt mer aggressiv enn tidligere. Blir tatt ganske ofte i dette oppgjøret, og det er veldig merkelig at gjestene ikke har flere gule kort etter taklingene på nettopp Asensio.

Karim Benzema (8): Franskmannen var på i kveld, og har noen avslutninger som er gode, i tillegg til solid kombinasjonsspill, spesielt med Vinícius Júnior. Scorer kampens første mål etter et utsøkt straffespark som han setter i krysset. Rett før slutt viser han også klasse da han mottar, vender, og smeller kula i mål til 4-1. Er tidvis veldig godt i kombinasjonsspillet, og finner flere gode løsninger.

Vinícius Júnior (9 BB): Den unge brassen var tilbake på banen igjen, og det med et smell. Var leken gjennom samtlige minutter på banen, hvor han finter, utfordrer, og skaper kombinasjoner med Benzema, Mendy og Kroos. I tillegg til å skape kombinasjoner så scorer han også to mål, hvor det første er en blanding av magi og hell, mens på det andre så er han på rett sted til rett tid. Banens beste i kveld, og man så hvorfor han har vært savnet!

Innbytterne:

Dani Ceballos (7): Så litt irritert ut da han ble byttet inn sent i cupen, men lørdag kveld var smilet tilbake igjen. Kommer inn for å avlaste de på midten, og den jobben gjør han meget godt. Er en del involvert, jobber godt, og har en svært god pasning gjennom til Mendy på det siste målet. Viser at han kan, og kan bli en viktig brikke i sesonginnspurten om han holder formen ved like.

Eduardo Camavinga (5): Får en del minutter på banen igjen, og denne gang i dypet. Viser mye energi, og jobber knallhardt, men tidvis så spiller han på litt for høy risiko. Drar gjerne av en mann for mye, eller bruker litt for mye tid med ballen, og det ender derfor i noen balltap. Får han luket vekk småfeilene, så sitter det meste av det andre.

Nacho Fernández (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Federico Valverde (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Isco Alarcón (N/A): Spiller fort kort tid til å få noen vurdering.