Mats Hermansens spesialer

Benzema sikrer seg plass i Real Madrid-historien

Karim Benzema har levert 301 scoringer for Real Madrid og mangler 23 mål for å passere Raúl på nummer to.

Karim Benzema har i de siste sesongene utviklet seg til en av de aller sterkeste spissene i verden og det ser ikke ut til å stoppe ennå. Under helgens kamp mot Valencia leverte han sitt 300 og 301 mål. Det betyr at han foreløpig er på en 4 plass, 22 mål bak Raùl og hele 149 mål bak Christiano Ronaldo.  Man kan dermed med sikkerhet si at Benzema vil sikre seg 2.plassen på scoringslisten om ikke altfor lenge.

Benzema ankom Real Madrid i 2009, i samme overgangsvindu som både Ronaldo og Kaka. Det første året var Benzema først og fremst benyttet som innbytter, da Higuain var preferert førstevalg. Benzema ble tidlig kritisert for å ikke ha lært seg spansk og svake prestasjoner når han først fikk spille. Neste sesong, da Mourinho kom inn, startet Benzema sesongen på samme måte som sesongen før, men etter en langvarig skade på Higuain fikk han muligheten i startelleveren. Benzema avsluttet denne sesongen med 15 mål. Benzema ble også noe kritisert for vekten sin og i samråd med både Mourinho og Zidane, ankom franskmannen neste sesong hele 8 kilo lettere. Han tok også større grep for å trene opp muskelmassen sin. Transformasjonen ga umiddelbar effekt og Benzema leverte 21 scoringer den følgende sesongen.

Siden har det gått litt opp og ned med Benzema siden, har spissen utviklet seg til en fantastisk spiller. Mange var nok også spente når Ronaldo forlot klubben, da mange også ønsket seg ny spiss i denne perioden. Benzema har heldigvis tatt grep og har blitt klubbens nye målmaskin. Stå på videre Karim!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.