Kamprapporter

Real Madrid 3–2 Alavés: Spillervurderinger

Real Madrid vant 3-2 over Alavés på Santiago Bernabéu tirsdag kveld, og dermed står laget med fem seire på rad i alle turneringer.

3–2 (85′) Kike García – Assist: Carlos Protesoni

Etter en tøff sesongstart virker Carlo Ancelotti å ha snudd skuta den siste tiden. Nå står Real Madrid med fire seire på rad i alle turneringer, og alle forventet at denne rekken skulle bli forlenget til fem etter kveldens hjemmekamp mot Alavés.

Real Madrid fikk virkelig en pangstart på denne kampen! Før minuttet var spilt driblet Vini Jr. seg ned til dødlinjen og fant Lucas Vázquez i boksen, som enkelt satte inn 1-0. Etter scoringen fortsatte hjemmelaget å dominere, og det virket som et spørsmål om tid før ledelsen ble doblet. Det skjedde før bare noen minutter før pause, da Mbappé disket frem en drømmescoring etter flott samarbeid med Bellingham. Dermed ledet Real Madrid 2-0 til pause.

Real Madrid startet andre omgang på samme måte som den første – med scoring! Rodrygo fikk ballen på midtbanen og gjøre like godt alt selv. En praktscoring av brasilianeren. Real Madrid virket å ha full kontroll, i hvert fall frem til Lucas Vázquez ga bort en enkel redusering. Noen minutter senere kom Alavés igjen til en mulighet på samme side, der Vallejo nå hadde erstattet Militão. Kike García var suveren i duellen og banket inn 3-2. Heldigvis var tre scoringer akkurat nok, for 3-2 ble til slutt resultatet i matchen.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (6): Courtois ble knapt satt på noen prøver i dag, men han hadde en god redning i første omgang. Da alt gikk galt mot slutten av matchen var det lite han kunne gjøre med scoringene.

Lucas Vázquez (6): Lucas erstattet Carvajal i laget i dag, og leverte en litt merkelig kamp. Når han får lov til å kun fokusere fremover i banen er han god, og det fikk han i dag. Må likevel trekkes for en håpløs feilpasnsing som førte til 1-3. Fikk med seg en «billig» assist på Rodrygo sin scoring, men også gøy at han skrev seg på scoringslisten!

Éder Militão (7): Det ble lite å gjøre for Real Madrids stopperduo i kveld, så det er lite å kommentere. Én observasjon er riktignok at Militão overhodet ikke virker å mistet noe av tempoet sitt etter skaden. Lynrask!

Antonio Rüdiger (6): På lik linje med Militão ble det aldri noen utfordringer for Rüdiger i kveld. God kontroll på det lille som kom fra Alavés angrepsspillere. Fikk en større rolle i slutten av matchen, der han var god til å stange unna.

Ferland Mendy (6): Det ble en klassisk Mendy-kamp i dag. Full kontroll defensivt, uten å ha blitt satt på noen store prøver. Samtidig var det svært begrenset hvor mye han bidro offensivt. Solid, rett og slett.

Aurélien Tchouaméni (7): Det har blitt litt varierende prestasjoner fra Tchouaméni denne sesongen, men i kveld var han god. Sterk i luften, god i duellene og pasningssikker. Mer av dette fra franskmannen.

Federico Valverde (6): Fede Valverde har spilt samtlige minutter for Real Madrid denne sesongen, så mange var nok overrasket over å se han i startoppstillingen. Han løp mye og spilte en bra kamp, uten å dominere.

Jude Bellingham (8): Bellingham har virkelig funnet seg til rette i sin litt dypere rolle. Han er mye involvert, skaper ting fra dypere i banen og leverer strålende defensivt arbeid. Også i kveld leverte han en strålende match.

Rodrygo Goes (8): I første omgang forsvant han litt i skyggen av Bellingham, Mbappé og Vinícius, men fra start i andre omgang gjorde han noe med det. En strålende scoring minner oss absolutt på hvor viktig Rodrygo er for dette laget.

Vinícius Júnior (7): Vini Jr. fikk en del rom i denne kampen, og da blir han kjempefarlig. Allerede før det var spilt ett minutt leverte han en flott assist. Kombinasjonene med Mbappé blir også bedre og bedre. God match!

Kylian Mbappé (8 BB): Mbappé begynner virkelig å komme til sin rett nå. I kveld leverte han en helt strålende scoring, kombinerte flott med lagkameratene sine og ledet angrepet. Gøy å se!

Innbytterne:

Luka Modric (7): Svært viktig når Real Madrid plutselig måtte forsvare en ettmålsledelse i sluttminuttene. Trygg med ball.

Endrick (5): Endrick kom til noen gode sjanser de minuttene han var på banen, og virket absolutt farlig. Et godt innhopp, som kanskje burde endt med scoring.

Jesús Vallejo, Arda Güler og Fran García: Spiller ikke nok til å få karakter.