Real Madrid 3 – 1 Stuttgart: Spillervurderinger

Real Madrid har ikke helt fått ting til å sitte denne sesongen, men har fortsatt fått en god start resultatmessig. På tirsdag var de svake igjen, denne gangen mot Stuttgart i Champions League, men de klarte likevel å hale i land en 3-1 seier mot det tyske laget.

3-1 (90+5′) Endrick

Real Madrid har ikke helt fått ting til å sitte på banen denne sesongen, men har fortsatt fått en god start resultatmessig. På tirsdag var de svake igjen, denne gangen mot Stuttgart i Champions League, men de klarte likevel å hale i land en 3-1 seier mot det tyske laget.

Stuttgart startet best, og Courtois måtte redde Madrid flere ganger tidlig i kampen. Etter 28 minutter var det nesten krise for hjemmelaget da et skudd fra Undav traff tverrliggeren. Rett før pause trodde Madrid de hadde fått straffe da Rudiger gikk i bakken, men dommeren ombestemte seg etter å ha tatt en tur bort til VAR-skjermen. Det så egentlig ganske korrekt ut, og ingenting å klage på der.

Like etter pause straffet Real Madrid gjestene knallhardt da Tchouameni spilte Rodrygo fri, som travet nedover høyresiden før han slo ballen inn til Mbappe, som enkelt satte inn fra kloss hold.

Real Madrid klarte derimot ikke å bygge videre på målet, og selv om Courtois fortsatte å gjøre alt han kunne for å holde ballen ute av målet måtte han gi tapt etter 68 minutter, da et hardtarbeidende Stuttgart-lag utlignet. Helt fortjent utifra kampens perspektiv.

Selv om det ble spennende en stund, klarte Madrid å ta tilbake kontrollen. Mbappe skapte konstant trøbbel for Stuttgart-forsvaret, og Bellingham sto for noen fine detaljer som førte til gode sjanser.

Det var til slutt Rudiger som avgjorde kampen med en heading i hjørnet etter en corner fra Modric. Og fem minutter på overtid sørget et skudd fra Endrick 3-1, og gjorde ham samtidig til den yngste målscoreren i Real Madrids Champions League-historie.

Tre poeng etter den første kampen i årets Champions League, men på langt nær betryggende fotball. Laget må jobbe hardt på trening fremover for å luke ut barnesykdommene som har opparbeidet seg gjennom sesongen.

Thibaut Courtois (8 BB):

Hadde en veldig god kamp der han flere ganger var brikken som holdt Real Madrid inne i kampen. Lite han kunne gjort på baklengsmålet, også. Krones som banens beste!

Lucas Vazquez (3):

En fryktelig svak kamp. Det var lite som stemte på høyresiden bak denne kampen.

Dani Carvajal (6):

Spilte på stopperplass i første omgang og så ikke komfortabel ut i det hele tatt. Mye bedre etter pause tilbake i sin vante høyreback-posisjon.

Antonio Rüdiger (8:

Har mye bedre kontroll enn sin stoppermakker i første omgang. Prøver å skaffe seg en billig straffe som rettmessig annulleres, før han rager høyest i feltet og skårer 2-1.

Ferland Mendy (4):

Surrer mye rundt. Ute av posisjon støtt og stadig som gir Stuttgart mange farlige sjanser.

Aurelien Tchouameni (5/6):

En helt midt-på-treet-kamp av Tchouameni. Ingen store feil og ingen fantastiske involveringer heller. Heller kanskje litt mer mot skuffende enn den andre veien.

Jude Bellingham (6):

Ser ut som han ikke plages for mye av skadefraværet. Både offensivt og defensivt er han solid i kampen, selv om det ikke direkte fører til de største sjansene. Selvfølgelig en god vei å gå tilbake til toppnivået, men lovende takter etter et lengre skadefravær.

Federico Valverde (5):

Slet uvanlig mye. Fikk det ikke til å sitte, og ble løpende mye i feil rom. I duellspillet var han direkte svak. Heldigvis en sjeldenhet med disse kampene.

Rodrygo (8):

Sprudlet av energi, og fikk betalt umiddelbart etter pause da han fosset nedover høyresiden og noterte seg for en assist til Mbappe. Har kanskje vært den mest solide angrepsspilleren i innledningen av denne sesongen.

Kylian Mbappe (7):

Som vanlig full av initiativ, men får ikke ballen i nettet. Noterer seg samtidig for et mål (av det enklere slaget) og får håpe han bygger videre på det og får fart på mølla.

Vinicius Jr (6):

En helt grei kamp. Virker å trives dårlig i angrepet til Real Madrid denne sesongen. Mbappe og Vini må jobbe inn forholdet ytterligere for han får skinne, tror jeg. Prøver ofte å dra seg forbi en mann eller to ekstra istedenfor å gjøre det enkle og åpenbare.

Eder Militao (5):

Byttet inn for Vazquez i pausen. Er fortsatt ikke tilbake på nivået han hadde før skaden.

Luka Modric (7):

Hjalp med å få opp tempoet etter han kom innpå for Tchouameni i det 70. minuttet. Slo corneren Rüdiger skåret på.

Arda Guler (5):

Lite impact etter innbyttet i 75. minutt. Vanskelig å få til mye på 12 ballberøringer.

Fran Garcia (4):

Enda vanskeligere for Fran som var nær ballen ni ganger på sine 15 minutter. Traff på 3/5 pasninger…

Endrick (N/A):

Spilte ikke nok til vurdering, men skåret på overtid og ble med det Real Madrids yngste målskårer i Champions League-historien!