Legender

No player photo found.
36
Juan
Monjardín
Pos:Spiss
Høyde/Vekt:/
Født:24. april 1903
Periode:1919 - 1929
Nasjonalitet:Spania

Player Bio

Tidlig liv

Juan Monjardín Callejón ble født og vokste opp i den spanske industribyen La Coruña. Monjadrín spilte sine første fotballkamper i skolegården på Colegio del Pilar, der han tidlig utviklet det som skulle bli hans forse igjennom hele fotballkarrieren hans. Den unge spissen knakk nemlig tidlig koden med hodespill, og han regnes som den første spanjolen som virkelig hadde sin spesialitet med hodet. 16 år gammel kom han til den spanske hovedstaden i 1919, der han gikk rett inn på førstelaget til laget som da bare gikk under navnet Madrid Club de Fútbol.

Real Madrid

I Real Madrid ble Juan Monjardín blant annet lagkamerat med Santiago Bernabéu. Monjardín fikk sin debut for Real Madrid i i et oppgjør mot Racing de Madrid, en kamp som Real Madrid tapte 4-1. Monjardín var med på å vinne sin første tittel i 1920, da Los Blancos sikret seg den regionale tittelen. Monjardín ga Real Madrid en ny dimensjon i spillet sitt med sin enorme hodestyrke, i tillegg til at han hadde en personlighet som gikk hånd i hanske med klubbidealene. Monjardín var den typen spiller som aldri ga seg, og han som sto frem når det buttet imot. Til tross for sin unge alder så ble Monjadrín en av lederstjernene på dette klubblaget, og et av de første navnene på lagoppstillingen.

I 1923/24-sesongen jaktet Real Madrid sitt sjette Copa del Rey-trofé, og i kvartfinalen skulle de møte Natación Alicante. Monjardín scoret to mål i 4-0-seieren i Madrid, før han gjorde nøyaktig det samme da hovedstadslaget vant 2-3 i Alicante og tok seg videre til semifinalen, der ventet deres argeste rival på dette tidspunktet: Athletic Club. Los Blancos tapte 3-1 i Baskerland, før de vant med samme sifre i Madrid. Da skulle det spilles omkamp for å finne ut av hvilket lag som skulle gå til finalen, og der var det en scoring av Monjardín som avgjorde det hele og sikret Real Madrid en plass i Copa del Rey-finalen, der ventet Real Unión de Irún. Etter en tøff og jevn finale tapte imidlertid Los Blancos 1-0, og heller ikke denne gang skulle det lykkes å vinne Copa del Rey.1926/27-sesongen ble vanskelig for Juan Monjardín, mye grunnet vedvarende skadeproblemer. Monjardín spilte kun bortekampene for Real Madrid denne sesongen, og allerede som 24-åring vurderte han å legge opp som fotballspiller på grunn av skadene.

I 1927 skulle Real Madrid på en lengre reise i Amerika, en reise som varte fra juni til september dette året. Her var ikke Monjardín med som følge av skadene, og han hadde praktisk talt lagt opp som fotballspiller. Han skulle imidlertid spille en siste kamp for Real Madrid, da tidenes første LaLiga-sesong ble arrangert i 1928/29. Real Madrid slet stort med skader, og i forkant av oppgjøret mot Espanyol 6. februar 1929 ble Monjardín kontaktet og spurt om han kunne stille på en siste kamp slik at Real Madrid hadde et alternativ på spissplass. Dette gjorde han, og spanjolen spilte 90 minutter i Los Blancos’ 2-0-seier over den katalanske klubben, og det ble den siste av hans 74 offisielle kamper for Los Blancos, hvor han scoret 55 mål og vant seks regionale titler. Da han la opp så var Juan Monjardín tidenes nest mestscorende Real Madrid-spiller, kun bak Santiago Bernabéu som sto med 68 scoringer i Real Madrid-drakten.

Landslaget

Juan Monjardín fikk en kort, men suksessfull, landslagskarriere. Han fikk sin debut med flagget på brystet i en vennskapskamp mot Portugal i Lisboa 17. desember 1922, der han scoret den avgjørende scoringen i La Rojas 2-1-seier. Noen måneder senere scoret han sine to siste scoringer for det spanske landslaget i vennskapskampen mot Frankrike i Madrid, en kamp som Spania vant 3-0. Den siste kampen Monjardín spilte i den spanske landslagsdrakten fant sted under OL i 1924. Real Madrid-spissen spilte Spanias oppgjør mot Italia 25. mai 1924, en kamp Italienerne vant 1-0 og La Roja røk ut av mesterskapet. Juan Monjardín endte dermed opp med kun fire landskamper og tre mål for det spanske landslaget.

Etter karrieren

Etter å ha lagt fotballskoene på hylla så jobbet Juan Monjardín som aksjemegler, samme jobben som faren hans hadde hatt. I tillegg hadde han forskjellige roller innad i Real Madrid, ofte som direktør. Hans mening ble sterkt verdsatt i kontorene på Santiago Bernabéu, og i 1943 fikk han ble det avholdt en egen kamp for å hedre hans Real Madrid-karriere. Juan Monjardín var faktisk den første spilleren i Real Madrid-historien som fikk en kamp som en hyllest. 13. november 1950 var Juan Monjardín innblandet i en bilullykke utenfor Madrid, en bilullykke som kostet han livet.

Juan Modrín gikk bort 13. november 1950 i Madrid, 47 år gammel.

Meritter for Real Madrid

6 Regionale titler