A-laget

No player photo found.
25
Eduardo
Camavinga
Pos:Sentral midtbane
Høyde/Vekt:182 cm/68 kg
Født:
Periode:
Nasjonalitet:Frankrike

Player Bio

Eduardo Celmi Camavinga ble født 10. november 2002 i en flyktningsleir i Angola, dit foreldrene hadde flyktet fra krigen i hjemlandet Kongo. Etter å ha tilbragt sine første leveår i Angola så fikk familien muligheten til å flytte til Frankrike, og to år gamle Eduardo byttet ut Angola med nordvest-Frankrike da familien flyttet til Fougères. Camavinga drev både med judo og fotball i ung alder og syv år gammel ble han en del av den lokale fotballklubben.

I 2013 brant huset til Camavingas familie ned, og de mistet så og si alt de eide og hadde. Midtbanespilleren har i ettertid uttalt at dette var øyeblikket som virkelig gjorde at han bestemte seg for å satse på fotballen, slik at han kunne forsørge familien sin. I 2011 ble franskmannen en del av ungdomsakademiet til Rennes, og her skulle han raskt stige i gradene. 14. desember 2018, knapt en måned etter at han fylte 16 år så skrev Eduardo Camavinga sin første profesjonelle kontrakt med Rennes, og ryktene begynte å gå om et helt spesielt midtbanetalent i nordvest Frankrike.

I august 2019 tok Camavinga fotball-Europa med storm da han slo en assist og ble kåret til banens beste i 2-1-seieren mot Paris Saint-Germain. Ryktene begynte raskt og svirre om en potensiell overgang til de største klubbene i verden, og Real Madrid var tidlig på banen. I september 2020 fikk midtbanetalentet sin debut for det franske landslaget, da han ble byttet inn i 4-2-seieren mot Kroatia. Camavinga ble også den yngste spilleren på det franske landslaget siden 1914, 17 år, 9 måneder og 29 dager gammel.

Sommeren 2021 pekte alt mot at Camavinga ikke kom til å forlenge kontrakten sin med Rennes, og han måtte selges den sommeren om han ikke skulle forlate klubben gratis sommeren 2022. Da slo Real Madrid til på deadline day, og punget ut rundt 30 millioner euro for å hente 18-åringen, som på mange måter ble en erstatter for Martin Ødegaard som hadde blitt solgt til Arsenal. 12. september fikk midtbanespilleren sin debut for Los Blancos, da han ble byttet inn og scoret i 5-2-seieren mot Celta Vigo.