Legender

No player photo found.
1
Agustín
Rodríguez
Pos:Keeper
Høyde/Vekt:/
Født:10. september 1959
Periode:1980 - 1990
Nasjonalitet:Spania

Player Bio

Tidlig liv og karriere

Agustín Rodríguez Santiago kom til verden 10. september 1959 i den lille byen Marín, nærme Pontevedra. Da Agustín var ung flyttet familien hans til Vigo av jobbrelaterte årsaker. Han begynte tidlig å spille fotball, og det var aldri noen tvil om at hans posisjon på banen var keeper. To av onklene hans hadde begge spilt fotball, og disse var også keepere. I hans profesjonelle karriere så møtte faktisk Agustín sin ene onkel, Carlos Santiago Pereira, på banen. Carlos var nemlig førstevalg mellom stengene for Real Madrids byrival Atlético Madrid en periode. Som 15-åring i 1974 kom Agustín på prøvespill til Real Madrids akademi, og etter flere treningskamper ble det bestemt at han skulle returnere til Vigo, før han i februar 1975 ble en del av klubbens akademi.

Etter å ha gått gradene i Real Madrid-akademiet fra 1975 til 1978 ble Agustín en del av Real Madrid Castilla. Her skrev han spansk fotballhistorie, for han var nemlig del av det Castilla-laget som nådde Copa del Rey-finalen i 1979/80-sesongen, etter at de slo ut Hércules, Athletic Club, Real Sociedad og Sporting Gijón, som alle spilte i LaLiga på dette tidspunktet. Finalen ble spilt på Santiago Bernabéu, mot Real Madrid, som vant 6-1. Dette er den eneste gangen en klubbs reservelag har kommet til finalen i Copa del Rey. Til tross for at førstelaget vant finalen så feiret spillerne sammen på banen etter at dommeren blåste av kampen. 

Real Madrid 

Etter en god 1979/80-sesong var Agustín en av flere Castilla-spillere som ble hentet opp til førstelaget i forkant av 1980/81-sesongen. I hans første sesonger med førstelaget hadde Agustín rollen som andrekeeper, men han fikk sin debut for Real Madrid i LaLiga 4. april 1981, i en bortekamp mot UD Salamanca. Førstekeeper Mariano García Ramón ble skadet, og Agustín fikk sine første minutter for førstelaget i en kamp Real Madrid vant 1-3. Noen dager senere fikk han sin første start for Real Madrid, i Europacupen på Santiago Bernabéu mot Inter. Agustín grep sjansen med begge hender, og etter gode prestasjoner tok han over førstekeeper-plassen og Mariano García Ramón ble plassert på benken. Samme sesong fikk han tillit i finalen av Europacupen, mot Liverpool i Paris. Men laget de røde fra Liverpool ble for sterke og vant 1-0.

I 1981/82-sesongen vant han sitt første trofé med Real Madrid, etter at Sporting Gijón ble slått 2-1 i Copa del Rey-finalen. Fra 1981 til 1983 hadde Agustín rollen som førstekeeper i Real Madrid, og i 1982/83-sesongen vant han Zamora-trofeet for færrest innslupne mål i LaLiga. Til tross for en gode prestasjoner igjennom hele sesongen, så ble Agustín møtt med kritikk fra den kravstore Santiago Bernabéu-fansen. «Det smerter meg at det er fans som kun ser mine dårlige sider. (…) Jeg er 23 år gammel, jeg er den yngste av de tre keeperne våre. Du får erfaring med årene. Jeg har fortsatt mye igjen å lære», var noe av det målvakten hadde å si da han ble konfrontert med kritikken. 1982/83-sesongen var sesongen Real Madrid nådde alle mulige finaler, men tapte samtlige. Real Madrid-laget på dette laget ble gjerne kalt «la Quinta del Buitre», noe som var et Real Madrid-mannskap hvor mange spillere kom fra eget akademi, men et lag som underpresterte da det gjaldt som mest.

Til tross for en god 1982/83-sesong ble Agustín plassert på benken i 1983/83-sesongen, og denne sesongen spilte han kun fem kamper etter at førstekeeper Mariano García Ramón hadde vunnet tilbake plassen som førstekeeper. Høsten 1984 pådro Agustín seg en alvorlig skade, en skade som holt han ute i totalt 14 måneder. I forkant av 1985/86-sesongen kjempet Agustín mot José Manuel Ochotorena om førstekeeperplassen, og det var sistnevnte som startet første seriekamp. Våren 1986 fikk Agustín en runde som førstekeeper etter at nevnte Ochotorena pådro seg en skade, men når den baskiske målvakten kom tilbake fra skade så ble Agustín henvist tilbake til benken. I forkant av 1986/87-sesongen hentet Real Madrid den spanske landslagskeeperen Paco Buyo fra Sevilla, og han ble det definitive førstevalget i Real Madrid-målet. Agustín hadde rollen som andrevalg frem til 1990, da forlot han klubben etter 123 kamper, til fordel for Tenerife.

Etter Real Madrid

Sommeren 1990 skrev Agustín under for Tenerife, der han skulle bli førstevalget mellom stengene. I 1992 fikk han sin tidligere Real Madrid-lagkamerat, Jorge Valdano, som sjef i Tenerife. Samme år hentet øy-laget nok en keeper til klubben, nemlig José Manuel Ochotorena. Dette var keeperen som i sin tid hadde utfordret, og tatt, førstekeeperplassen i Real Madrid fra Agustín, og nok en gang skulle de kjempe om spilletid. I 1992/93-sesongen var Agustín det ubestridte førstevalget, før han måtte returnere til tilværelsen som backup i forkant av 1993/94-sesongen, da han nok en gang mistet førstekeeperplassen til nevnte Ochotorena. Etter 1993/94-sesongen, der Agustín kun spilte to kamper i LaLiga, bestemte den 35 år gamle målvakten for å legge hanskene på hylla, og han la opp som profesjonell fotballspiller. 

Etter karrieren

Etter karrieren så ble Agustín keepertrener for Tenerife en periode, før han så gikk over til jobben som fotball-kommentator. Etter dette endret karrierekursen til den tidligere Real Madrid-keeperen seg, og han gikk inn i buisness-verden. I 2006 var han en del av president-kandidaturet til Arturo Baldasano, som tapte valget for Ramón Calderón.

Meritter for Real Madrid

2 UEFA Cup

5 LaLiga

2 Copa del Rey

1 Copa de la Liga

2 Supercopa de España