A-laget

No player photo found.
20
Vinícius
Júnior
Pos:Ving
Høyde/Vekt:176 cm/73 kg
Født:
Periode:
Nasjonalitet:Brasil

Player Bio

Vinícius José Paixão de Oliveira Júnior ble født i São Gonçalo, en drabantby i utkanten av Rio de Janeiro. Som seksåring ble Vinicius en del av Flamengos ungdomsakademi, den gang beskrevet som venstreback. Her fikk han sin seniordebut som 17-åring i mai 2017, etter at Real Madrid hadde lagt 45 millioner euro på bordet for å sikre seg den dribleglade brasilianeren. Avtalen var at Vinicius skulle komme til Real Madrid så fort han hadde fylt 18 år, som ville være etter 12. juli 2018.

Vinicius hadde prestert meget godt i det Sør-Amerikanske U-17-mesterskapet i mars, og det var disse prestasjonene som fikk Real Madrid til å legge omtrent en halv milliard norske kroner på bordet for unggutten allerede før han hadde rukket å debutere for Flamengo.10. august 2017 scoret Vinicius Jr sitt første profesjonelle mål for Flamengo i en 5-0-seier mot Palestino i Copa Sudamérica. Etter en god sesong hos Flamengo så kom unggutten til den spanske hovedstaden sommeren 2018, og spørsmålet nå var hvorvidt han skulle fortsette i Real Madrid eller lånes ut.

Etter gode prestasjoner i pre-season ble det besluttet at Vinicius Jr skulle bli værende i Real Madrid, spille med Real Madrid Castilla og trene med førstelaget. Imidlertid ble det kun fem kamper og fire scoringer på brasilianeren i Segunda División B, før han ble tatt inn i varmen under Julen Lopetegui. Vinicius fikk sin debut for Los Blancos 29. september 2018 da han ble byttet inn mot Atlético Madrid, og for mange var Vinicius Jr det eneste lyspunktet i en ellers mørk 2018/19-sesong for Real Madrids del.