A-laget

No player photo found.
15
Federico
Valverde
Pos:Sentral midtbane
Høyde/Vekt:182 cm/78 kg
Født:
Periode:
Nasjonalitet:Uruguay

Player Bio

Federico «Fede» Valverde ble født i Montevideo i Uruguay i 1998. Han begynte i ung alder å interessere seg for fotball, og når han var 10 år sluttet han seg til Peñarol-akademiet. Der gikk han gradene og i 2015/2016-sesongen, i en alder av 17 år, fikk han sin offisielle debut for klubben fra Uruguay. Han ble også tatt ut i diverse ungdomstropper for det uruguyanske landslaget, og klubber som Arsenal, Chelsea, Barcelona og Real Madrid begynte å vise interesse for midtbanespilleren.

I juli 2016 skrev han under på en femårskontrakt hos Real Madrid, og sluttet seg til Castilla-troppen. Der gjorde han sakene sine meget godt og ble ofte sammenlignet med Toni Kroos. Etter en meget god sesong for Real Madrid Castilla ble det besluttet at Federico Valverde skulle lånes ut til Deportivo La Coruña i 2017/18-sesongen. I nord-vest Spania gikk ikke ting som planlagt. Klubben slet, Valverde fikk lite spilletid og slet ellers med skader, og i ettertid kan man si at unggutten returnerte til Madrid etter et mislykket utlån til den tidligere storklubben.

Sommeren 2018 ble Valverde med på pre-season under den Julen Lopeteguis ledelse. Uruguayaneren fikk etterhvert en plass i troppen, til enkelts overraskelse. Etter en varierende og turbulent sesong, med tre trenere, hadde allikevel unggutten imponert Zinedine Zidane. Franskmannen besluttet at også i 2019/20-sesongen skulle Valverde være en del av Real Madrid, og man kan si at midtbanespilleren fikk sitt store gjennombrudd da han fikk en overraskende sjanse fra start i El Derbi Madrileño, på Wanda Metropolitano, i november 2019. Siden den gang så har ikke Valverde sett seg tilbake, og han utvikler seg for hver dag som går.