A-laget

No player photo found.
7
Eden
Hazard
Pos:Ving
Høyde/Vekt:175 cm/74 kg
Født:
Periode:
Nasjonalitet:Belgia

Player Bio

Tidlig liv og karriere

Eden Michael Hazard ble født i en liten by med navn La Louvière i vest-Belgia. Som sønn av to tidligere fotballspillere var det skjebnen at belgieren skulle være gudbenådet med ballen i beina, og allerede som fireåring begynte han å spille fotball for det lokale fotballaget Royal Stade Brainois. Her spilte han i syv år før han gikk til Tubize i 2003, hvor han spilte i to år. I 2005 bestemte foreldrene til Hazard seg om å flytte til Frankrike, for å gi sønnen bedre muligheter til å følge drømmen om å bli profesjonell fotballspiller.

Her skrev unggutten under for Lille, der han skrev under på sin første profesjonelle kontrakt i 2007. 24. november samme år fikk en 16 år gammel Eden Hazard sin offisielle debut for den franske klubben, og derfra gikk det bare oppover. I 2012 var Eden Hazard en ettertraktet spiller, og hele fotball-Europa jaktet vingen. Til slutt falt valget på den regjerende Champions League-mesteren Chelsea, og Hazard skrev under for de lyseblå etter at de hadde betalt 35 millioner for belgierens tjenester.

Etter over 350 kamper og over 100 mål for de blå fra London så skulle Eden Hazard endelig få oppfylt sitt store ønske: spille for Real Madrid. Belgieren hadde lenge flørtet offentlig med Los Blancos, og sommeren 2019 var tilfellet at belgieren kun hadde et år igjen av kontrakten sin med Chelsea. For London-klubben handlet det dermed om å la vingen gå gratis om 12 måneder, eller selge han denne sommeren. Valget falt på sistnevnte, og Eden Hazard ble tidenes dyreste Real Madrid-signering da Los Blancos bekreftet å ha signert vingen for 100 millioner euro.