A-laget

No player photo found.
10
Luka
Modric
Pos:Sentral midtbane
Høyde/Vekt:172 cm/66 kg
Født:
Periode:
Nasjonalitet:Kroatia

Player Bio

Luka Modric ble født i den kroatiske byen Zadar, som ligger ved kysten sør-vest i landet. Det var også i NK Zadar unge Modric spilte sine første fotballkamper, allerede som 5-åring. Her var han frem til han var 16 år gammel, da han skrev under for den kroatiske storklubben Dinamo Zagreb. Det skulle imidlertid ta noen år før unge Modric fikk sitt gjennombrudd for storklubben, og etter en rekke utlån kom gjennombruddet som 20-åring for storklubben. I 2005/06-sesongen skrev Modric under på en tiårskontrakt med Dinamo Zagreb, og han bidro sterkt til at klubben vant ligaen tre sesonger på rad fra 2005 til 2008.

2008 var også året Luka Modric tok et steg videre i fotballkarrieren hans, da tidligere Real Madrid-manager Juande Ramos hentet kroaten til London og Tottenham. Etter en treg start fikk Modric en ny vår da Juande Ramos ble byttet ut med Harry Redknapp høsten 2008, og etter fire fantastiske år i nord-London var den kroatiske midtbanespilleren på jakt etter en ny utfordringen. Ryktene gikk om at Chelsea var interesserte, men valget havnet til slutt på Real Madrid og i august 2012 skrev Luka Modric under for Los Blancos etter at Florentino Pérez hadde bladd opp 35 millioner euro for midtbanespilleren.

Som i Tottenham så fikk Modric en tøff start i den nye tilværelsen i den spanske hovedstaden, og i desember 2012 ble han kåret til «årets bomkjøp» av den velkjente Madrid-avisen MARCA. Men derifra gikk det kun oppover, våren 2013 scoret han på Old Trafford da Real Madrid slo ut Manchester United i Champions League, og når José Mourinho ble byttet ut med Carlo Ancelotti sommeren 2013 så ble det også starten på en ny epoke, både for Real Madrid og Luka Modric.

Kroatiske Modric ble et ubestridt førstevalg på midtbanen og var en av de aller viktigste spillerne da Real Madrid vant fire av fem mulige Champions League-titler fra 2014 til 2018. Som Real Madrid-spiller har Luka Modric vunnet det som vinnes kan, han har sågar vunnet Ballon d’Or som den første spilleren siden 2007 til å gjøre dette, som ikke var verken Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi. Modric har skrevet seg inn i Real Madrid-historien med gullskrift og blitt et ikon i klubbhistorien.