A-laget

No player photo found.
23
Ferland
Mendy
Pos:Venstreback
Høyde/Vekt:180 cm /73 kg
Født:
Periode:
Nasjonalitet:Frankrike

Player Bio

Ferland Sinna Mendy ble født i en liten fransk by med navn Ecquevilly, nord-vest for Paris. Den unge franske gutten av senegalesiske aner fattet tidlig interessen for fotball, og han begynte faktisk sin fotballkarriere som spiss. Som 14-åring fikk Mendy en alvorlig hofteskade, og det var i det hele tatt tvil om unggutten ville kunne gå igjen – og fotballkarriere var i alle fall utelukket. Etter et halvt år i rullestol så kom en 15 år gammel Ferland Mendy seg på beina igjen, og etterhvert kom han seg også tilbake på fotballbanen.

Allerede i 2004, som 9-åring ble Ferland Mendy en del av Paris Saint-Germains akademi. Det ble åtte år hos den franske gigantklubben før hofteskaden satte en stopper for videre spill for Les Parisiens. Etterhvert havnet Mendy i klubben Le Havre, hvor han fikk sitt store gjennombrudd på fotballbanen. I 2016/17-sesongen, tre år etter å ha skrevet under for Le Havre, fikk Ferland Mendy sitt virkelige gjennombrudd i Ligue 2. 40 kamper, 2 mål og 5 målgivende pasninger ble fasiten etter en god sesong, noe som endte med at Lyon la fem millioner euro på bordet og hentet spilleren som hadde blitt kåret til sesongens beste back i Ligue 2.

Venstrebacken ble en stor suksess i Olympique Lyonnais. Med sin enorme fart, gode defensive ferdigheter og utrettelige stå-på-vilje ble han en skikkelig hit i Lyon, og det ble kun to sesonger før Real Madrid banket på døren. I 2018/19-sesongen imponerte Mendy stort i Champions League-kampene mot blant annet Manchester City, og han ble tatt ut på årets lag i Ligue 1. Dette førte til at Florentino Pérez la 50 millioner euro på bordet for å oppfylle ønsket til Zinedine Zidane og hente venstrebacken til den spanske hovedstaden.

I november 2018 fikk franskmannen sin debut for Les Bleus da hans navnebror Benjamin Mendy måtte trekke seg fra troppen med skade. Det endte med at 20. november 2018 fikk Ferland Mendy sin debut for Didier Deschamps mannskap da han spilte hele vennskapskampen mot Uruguay hjemme på Parc des Princes i Paris. I sin første sesong i Real Madrid imponerte Mendy stort, der han til tider danket Marcelo ut av startelleveren, og det ser ut til at Zinedine Zidane har funnet en venstreback Real Madrid kan satse på i en tiårsperiode.

F