A-laget

No player photo found.
17
Lucas
Vázquez
Pos:Høyreback
Høyde/Vekt:173 cm/71 kg
Født:
Periode:
Nasjonalitet:Spania

Player Bio

Lucas Vázquez Iglesias ble født i Curtis, en liten by uten for A Coruña, 1. juli 1991. Som liten var Lucas en veldig aktiv gutt, og som 13-åring ble han en del av det lokale fotballaget Curtis. Her spilte han i fire år før han gikk til Ural. I 2007 ble han en del av Real Madrid-akademiet, og han var i Real Madrid frem til 2014. Etter en lengre periode med spill for Real Madrid Castilla ble Lucas Vázquez lånt ut til Espanyol, med en kjøpsklausul, i forkant av 2014/15-sesongen.

Etter en god sesong i Barcelona bestemte Espanyol seg for å aktivere kjøpsklausulen på 500.000 euro sommeren 2015, men den nye Real Madrid-manageren Rafa Benítez hadde likt det han så av Lucas i Espanyol-drakta, så Real Madrid aktiverte tilbakekjøpsklausulen på en million euro kun dager senere, og vingen ble en del av førstelaget for første gang. Vázquez debuterte i 6-0-seieren borte mot nettopp Espanyol 12. september 2015, før han fikk tillit fra start en uke senere i 1-0-seieren hjemme mot Granada.

Lucas Vázquez har vært offer for mye kritikk under sin tid som Real Madrid-spiller, grunnet sin noe begrensede spillestil. Til tross for dette har han vært en favoritt hos samtlige av managerne Real Madrid har hatt de siste årene, og han var den spilleren med flest kamper under beltet under Zinedine Zidane sin første periode som Real Madrid-trener. Lucas Vázquez har vunnet det meste siden han kom tilbake til Real Madrid sommeren 2015, og vært en spiller som alltid har prestert når han har fått sjansen.