A-laget

No player photo found.
2
Dani
Carvajal
Pos:Høyreback
Høyde/Vekt:173 cm/74 kg
Født:
Periode:
Nasjonalitet:Spania

Player Bio

Daniel Carvajal Ramos ble født i 1992 i Leganés, like utenfor Madrid. Allerede som 10-åring ble han en del av klubbens ungdomsavdeling, hvor han gikk gradene frem til promotering til Real Madrid Castilla i 2010. Der ble han etterhvert kaptein og ledet laget til Segunda División for første gang på fem år. Den sesongen spilte han blant annet med Lucas Vazquez, Jesé og Alvaro Morata. Carvajal begynte faktisk sin karriere som angriper, men han ble etterhvert omskolert til høyreback.

På grunn av sine gode prestasjoner som kaptein på Real Madrid Castilla, bestemte Real Madrid seg sommeren 2012 for å selge han til Bayer Leverkusen slik at han kunne fortsette å utvikle seg. Som en del av avtalen hadde Real Madrid lurt inn en utkjøpsklausul, som sa at man kunne hente han tilbake for 6.5 millioner euro etter én sesong, syv millioner etter to og 8.5 millioner etter tre. Det skulle vise seg å være et veldig smart trekk, for kun en sesong etter at Carvajal hadde forlatt den spanske hovedstaden så hentet Los Blancos han tilbake til Madrid etter strålende prestasjoner i Leverkusen.

Sommeren 2013 bestemte Real Madrid seg for å hente spanjolen tilbake til hovedstaden, og daværende trener Carlo Ancelotti hadde stor tro på krigeren fra Leganés. Etter at han returnerte hjem til Madrid og fikk realisert sin store barndomsdrøm. Han danket enkelt Álvaro Arbeloa ut av høyrebackplassen og imponerte Bernabéu-publikumet med sin store fart, innsatsvilje og dedikasjon. I hans debut-sesong med A-laget klarte han å vinne det etterlengtede La Décima-trofeet, og i årene som har fulgt har han vært et ubestridt førstevalg på høyrebacken.

Dani Carvajal har vært kjent som en spiller som nesten aldri er skadet, men han har hatt en liten vane for å bli skadet når det gjelder som mest. I to Champions League-finaler har spanjolen måttet forlate banen i tårer som følge av skade, og en av disse skadene gjorde også at han mistet muligheten til å spille EM for Spania i 2016. Carvajal fikk sin debut for La Roja høsten 2014, men han har ennå til gode å vinne noe med det spanske landslaget.

Dani Carvajal er en spiller som er meget godt likt av Real Madrid-supporterne. For det første er han en lokal gutt som har gått gradene i klubben, og for det andre har han gjort seg veldig godt bemerket gjennom måten han løper opp og ned flankene på i 90 minutter og virkelig gir alt for klubben. Han er et ansikt for klubben utad og en spiller samtlige i Real Madrid-akademiet kan se opp til, fordi Dani Carvajal er beviset på at hardt arbeid betaler seg over tid, og at de som venter på noe godt ikke venter forgjeves.