A-laget

No player photo found.
22

Isco
Pos:Offensiv midtbane
Høyde/Vekt:176 cm/79 kg
Født:
Periode:
Nasjonalitet:Spania

Player Bio

Francisco Román Alarcón Suárez vokste opp i den lille byen Benalmádena, rett utenfor Málaga. Allerede som femåring begynte Isco å spille for det lokale fotballaget, før han som syvåring gikk til Atlético Benamiel. Her spilte Isco fra 1999 til 2006, da han ble en del av akademiet til Valencia. Midtbanespilleren var en del av klubben frem til 2011, da han gikk til Málaga og ble han del av en virkelig opptur.

Málaga var ny-rike og hadde ansatt tidligere Real Madrid-trener Manuel Pellegrini, og Isco ble en nøkkelspiller i chilenerens mannskap. Kyst-laget presterte bra både i LaLiga og i Champions League, og Isco fikk hele Europas søkelys rettet mot seg. I desember 2012 vant han den prestisjetunge prisen «Golden Boy», en kåring for verdens beste spiller under 21 år. 6. februar 2013 fikk Isco sin debut for det spanske landslaget, og sommeren samme år spilte han en essensiell rolle i at det spanske U21-landslaget vant U21-EM i Israel.

27. juni 2013 kom bekreftelsen på at Real Madrid hadde signert den unge ballmagikeren. Los Blancos hadde betalt 27 millioner for å hente 21-åringen til den spanske hovedstaden, og han skrev under på en femårskontrakt. Dette skulle bli starten på et fruktbart samarbeid, og under sin tid som Real Madrid-spiller har Isco vunnet det som vinnes kan i den helhvite drakten. Han har ikke klart å etablere seg som et ubestridt førstevalg hverken under Carlo Ancelotti, Rafa Benítez, Zinedine Zidane, Julen Lopetegui eller Santiago Solari, men han har allikevel vært avgjørende for suksessen Real Madrid har hatt de siste årene.