A-laget

No player photo found.
14

Casemiro
Pos:Defensiv midtbane
Høyde/Vekt:185 cm/84 kg
Født:
Periode:
Nasjonalitet:Brasil

Player Bio

Carlos Henrique Casimiro ble født i São Paulo, og allerede som tiåring ble Casemiro en del av akademiet til byens storklubb, São Paulo. Casemiro, eller Carlão som han ble kalt i sine yngre dager, var som regel kaptein på São Paulos yngre lag. Som 18-åring fikk Casemiro sin debut for São Paulo, og med sin kompromissløse spillestil fanget han fort oppmerksomheten i den brasilianske toppdivisjonen. Han var en del av U20-landslaget til Brasil som vant det sør-amerikanske mesterskapet og FIFA U20-VM i 2011. Samme år fikk han sin første A-landskamp for sitt hjemland.

I januar 2013 ble Casemiro lånt ut til Real Madrid fra São Paulo, med den hensikt at han skulle spille for Real Madrid Castilla. Det endte med 15 kamper for Real Madrid Castilla i LaLiga 2, i tillegg til at brasilianeren fikk sin debut under José Mourinho, i LaLiga-kampen mot Real Betis 20. april. Los Blancos var fornøyd med det de så av Casemiro, og han ble hentet på permanent basis til den spanske hovedstaden for den nette sum av seks millioner euro.

I hans første sesong i Real Madrid ble det ikke noe særlig med spilletid og han ble sendt på utlån til Porto i 2014/15-sesongen, der Julen Lopetegui var hovedtrener. Der hadde han en fin utvikling og ble raskt blant de beste spillerne i den portugisiske ligaen. Siden ble det besluttet at han skulle tilbake til Real Madrid, og han har ikke sett seg tilbake. Et av Zinedine Zidanes store trekk da han kom inn i januar 2016 var å gi Casemiro en viktig rolle, og dette har i ettertid blitt sett på som en genistrek.

Siden han fikk tilliten har ikke Casemiro sett seg tilbake. Han er en av Zinedine Zidanes viktigste spillere og var direkte avgjørende i at Real Madrid vant tre Champions League-titler på rad fra 2016 til 2018. Brasilianeren er en spiller som er godt likt av de fleste på grunn av sin uredde og oppofrende spillestil. Brassen bidrar med balanse på midtbanen og er aldri redd for å gå i en duell, noe som Bernabéu-fansen vet å sette pris på.