Spillervurderinger: Real Madrid 5-2 Borussia Dortmund

Etter en skremmende første omgang, blir kveldens seier en av de store høydepunktene så langt.

Real Madrid 5–2 Borussia Dortmund
Santiago Bernabeu, Madrid
Champions League, runde 3
Tirsdag, 22. oktober 2024

Det er igjen duket for Champions League og også omkamp mellom fjorårets finalelag. Real Madrid er avhengig av en god kamp, spesielt etter tapet for Lille sist gang.

Hjemmelaget kommer inn i kampen i relativt grei form, men det er mange usikkerhetsmomenter. Blir mest spennende å se hvordan forsvaret håndterer dagens kamp og om Ancelotti klarer å ta bedre grep om både denne og helgens kamp. Dortmund, med eks-Madridista Nuri Sahin bak spakene, har fått en ok start på sesongen. Den største blemmen så langt er 5-1 tapet for Stuttgart, men de har også en solid 7-1 seier over Celtic.

Kampen åpner litt begge veier, men det Real Madrid som starter best. De står i en tydelig 4-4-2 med lite rom i mellom. Åpner også med god intensitet denne gang! Etter 15 minutters spill er det Real Madrid som styrer kampen, men tyskerne er gode til å holde unna. Deretter kommer det en lengre periode der Dortmund triller ball, men vi ser tydelig hva taktikken til vertene er. God kontroll fra Los Blancos her! Men ikke lenge etter glipper det. Malen får ballen servert alene mot Courtois og setter kontrollert forbi. Her burde Vazquez klarert i forkant! Desto viktigere med intensitet fremover nå. Men verre skal det bli. Og igjen er det Vazquez som sover. Gittens sniker seg inn i bakrom og setter 0-2. For en marerittstart! Men Real Madrid slår nesten tilbake umiddelbart! Først setter Rodrygo ballen i tverliggeren, før Bellingham gjør det samme på returen! Her burde det stått 1-2. Hjemmelaget setter opp tempoet mot slutten av kampen, men sliter med å komme til muligheter. Både Mbappe og Vini må kraftig opp i 2.omgang!

De hvitkledde tar avspark for 2.omgang og går rett i strupen på gjestene. Ser tydelig at man vil, men Dortmund er flinke til å holde roen. Men sjansene kommer. Vazquez er nære ved å utlikne etter 51 minutter. Rodrygo flytter seg også over på venstre-kanten etterhvert. Og reduseringen kommer! Real Madrid presser på i boks og Mbappe slår inn mot Rudiger, som stanger ballen i mål! Bokstavelig talt rett etterpå får vi utligningen! Mbappe får ballen inne i boksen, men ballen blir sparket vekk, mot Vinicius, som setter ballen i åpent mål! 2-2 og ny snuperasjon er et faktum! Kampen roer seg litt etter dette, men det er Real Madrid som har kontrollen. Dortmund virker slitne. Dermed er det Real Madrid sin tur til å lede! Og det er selveste Vazquez som gjør det! Han banker ballen forbi Kobel og setter 3-2 kontant. Og det skal ikke gå lang tid før det skjer igjen. Vinicius tar med seg ballen og løper igjennom hele Dortmund laget, før han setter kontrollert forbi Kobel. 4-2! Vinicius er på igjen, 2 minutter på overtid, og setter 5-2. For en kveld og for en spiller!

Det endte heldigvis meget godt i kveld, men må gjøre noe med nivået i 1.omgangen. En slik omgang mot Barcelona blir umulig å ta igjen.

Courtois(6): Ingen ting å si på 0-1 og 0-2 scoringen. Varter opp med en skikkelig redning på skudd fra Brandt! Blir arbeidsledig i 2.omgang.

Vazquez(5): Dette blir en viktig sesong for Vazquez. Starter 1.omgang godt og er ofte inne i motsatt boks. Burde klart å klarere vekk ballen før 0-1 scoringen! Sover også på 0-2 scoringen. Nære redusering tidlig i 2.omgang. Gjør opp med en fantastisk 3-2 scoring, men har en jobb å gjøre defensivt!

Militao(5): Byr på en pen langball mot Rodrygo tidlig i kampen. Ingen direkte feil på scoringene. God til å lese motstanderen ved flere anledninger.

Rudiger(6): Fantastisk lang-ball opp mot Vinicius etter 3 minutter. Ingen direkte feil på scoringene. Nydelig redusering på 1-2!

Mendy(4): Lite involvert tidlig i kampen, da de fleste angrep skjer på motsatt side. Skal sies at han slipper til to farlige innlegg i 1.omgang, der en leder til scoring. Ellers god kontroll i 2.omgang.

Valverde(5): Er den som ligger dypest på midtbanen, men god til å støte ut. Mye god løping og jobbing på midten gjennom kampen.

Modric(5): Spennende å se kroaten fra start i dag. Slår flere gode dødballer og god til å føre ballen ut. Er kanskje litt treg med å reagere til tider. Er arkitekten bak 2-2 scoringen. Ut for Camavinga etter 70 minutter!

Bellingham(6): Starter på venstresiden, men trekker seg ofte inn i midten. Er litt altmuligmann og er overalt. Setter nesten 1-2 med stolpetreff, på retur fra Rodrygo sitt stolpetreff. Mye god jobbing på midten i dag og godkjent kamp.

Rodrygo(7): Jobber godt defensivt fra en litt dypere posisjon. Setter nesten 1-2 scoringen med stolpetreff! Involvert i flere gode kombinasjoner og jobber godt over hele angrepet. Byttes ut for Tchouameni etter 84 minutter, muligens med en liten plage.

Mbappe(7): Flere gode sekvenser med ball tidlig i kampen, men blir overmannet. Skaper ellers lite i 1.omgang. Godt løst og pen assist på goalen til Rudiger. Hockey-assist på 2-2! Kommer også til flere gode skuddmuligheter ila kampen. God kamp av franskmannen i dag!

Vini Jr(9): Har litt trøbbel mot Ryerson tidlig i kampen. Får til lite og mister mye ball. Tar grep i 2.omgang med enorm intensitet. Setter også 2-2 på sikkert vis! Fantastisk scoring løp og scoring på 4-2. Setter lekent 5-2 også. For en avslutter han har blitt!

Innbyttere:

Camavinga(6): Inn for Modric etter 70 minutter. Kommer inn med god ro og legger seg relativt høyt på banen.

Tchouameni: Inn for Rodrygo etter 84 minutter. For liten tid til vurdering.

Ceballos: Inn for Mbappe etter 89 minutter. For liten tid til vurdering.

Guler: Inn for Bellingham etter 89 minutter. For liten tid til vurdering.