Kamprapporter

Real Madrid 2–0 Villarreal: Spillervurderinger

To supreskåringer fra Real Madrid sørget for tre poeng på hjemmebane mot Villarreal. Så ble resultatet overskygget av en ekkel skade.

Real Madrid 2–0 Villarreal
Santiago Bernabéu, Madrid
LaLiga EA Sports, runde 9
Lørdag, 5. oktober 2024

Real Madrid trengte å slå tilbake etter det pinlige tapet mot Lille i midtuken, og selv om det ikke var overbevisende leverte de det som trengtes mot Villarreal.

14 minutter inn i kampen fikk Real Madrid en corner. Luka Modric slo den 45 grader ut til en ventende Valverde, som brukte ett touch før han klinte til. Ballen gjør en touch innom en Villarreal-spiller før den finner veien inn i nettet bak Villarreal-keeper Diego Conde. En skpring i kjent Valverde-stil.

Det var egentlig gjestene som hadde det meste av banespillet resten av omgangen, og sett bort i fra en heading i tverrliggeren skapte de likevel få og heller ikke de største sjansene.

En spiller som har til gode å komme ordentlig i gang er Kylian Mbappé. Det så ut til at han hadde begynt å få vann på mølla før han ble skadet i kampen mot Deportivo Alaves. I denne kampen som tidligere ser man at Real Madrid sliter med å finne en god løsning for å spille Vini sammen med franskmannen. Begge liker seg aller best på venstresiden.

Det var muligens en kombinasjon av dette og av at han startet for første gang etter skaden, men superspilleren måtte takke for seg etter 70 minutter og en stille kamp da han ble byttet av for Rodrygo.

Og etter dette åpnet også spillet seg mer for Real Madrid. Det bar frukter nærmest umiddelbart, for Vini fant seg litt rom i lykken, og som sin lagkamerat forsøkte også han lykken fra distanse. En kanon fra brassen skøt opp i hjørnet, og dagens andre drømmeskåring var et faktum.

Real Madrid fikk litt mer kontroll over kampen etter skåringen, og Villarreal kom ikke til de store sjansene. Kampen ebbet ut i en komfortabel 2-0-seier til Real Madrid, men resultatet skulle overskygges av en skade helt på tampen av kampen.

For da Carvajal skulle ta en halvvolley på en ball førte sparket til umiddelbare smerter i kneet til høyrebacken. Reaksjonen hans gjorde det tydelig at skaden var av det alvorlige slaget.

Båret ut på båre og i tårer ble kampet avsluttet til stor frustrasjon for de oppmøtte på Santiago Bernabeu. I skrivende stund er det ingen rapporter om skaden, men vi får håpe det ikke er like alvorlig som det så ut som.

Spillervurderinger:

Lunin (6): Blir ikke satt på de største prøvene i kveld, og fikser det meste som kommer hans vei godt.

Carvajal (7): Leverer i det hele en god kamp. Får denne fæle skaden på slutten som legger en skygge over kampen i Real Madrid sine øyne.

Rudiger (7): Rüdiger var en pasningsconnoisseur i dag. Traff på 98% av pasningene sine og hadde også god kontroll i forsvar. En meget god kamp av tyskeren.

Tchouameni (5): Tchouamen startet på stopperplassen i dag, og til tross for at han i det store og hele gjorde en god figur så man også at han var litt utilpass i rollen. Fungerer bedre når han er lenger fram i banen.

Mendy (6): Som vanlig er Mendy langt bedre defensivt enn offensivt. Likevel en helt grei kamp.

Camavinga (6): Fungerer godt som dyp på banen. Veldig god defensivt, men sliter som sin landsmann Mendy også offensivt i dag. En del balltap. Gjør opp med det defensive.

Valverde (8 BB): Valverde tilbake i storform. Først klinker han til med en fantastisk skåring fra 25 meter, og følger opp med det som jo må sies å være en enkelt assist på skåring nummer to. Likevel to målpoeng.

Modric (6): Kroaten starter annenhver kamp om dagen. I kveld spilte han ganske så bra. Skapte flest sjanser på banen og noterte seg også for assisten på den første skåringen.

Bellingham (5): En kamp under pari fra engelskmannen. Har noen flotte detaljer, men klarer ikke helt skape det store og binde sammen leddene. Får håpe han finner tilbake til godformen snart.

Mbappe (5): Som nevnt sliter han med å finne rollen sin i laget sammen med Vini. I dag forsøkte de seg på fjorårets suksess 4-1-2-1-2, men det hjalp lite. Ancelotti må finne en god løsning på dette i løpet av landslagspausen.

Vini Jr. (7): Som vanlig er han i disco-humør, og i kveld lyktes han med mer enn han pleier om dagen. Målet han skåret var a det nydelige slaget, så absolutt en godkjent kamp.

Innbytterne:

Militao (6): Byttet inn for Camavinga etter 71 minutter. Gjør ingen feil, men er heller ikke så involvert i kampen.

Rodrygo (6): Det løsnet litt mer etter at Rodrygo kom inn for Mbappe. Det var nok aller mest fordi han og Vini er bedre på å åpne rom for hverande, og ikke for hans seks touch på ballen!

Vazquez (N/A): Spilte ikke nok til vurdering.

Güler (N/A): Spilte ikke nok til vurdering.

Legg inn en kommentar