LOSC Lille 1–0 Real Madrid: Spillervurderinger

Stade Pierre-Mauroy, Lille
Champions League, runde 2
Onsdag, 2. oktober 2024

1-0 (45′) Jonathan David – straffespark

Onsdag kveld var det duket for Real Madrids andre kamp i Champions League da de møtte Lille på Stade Pierre-Mauroy i Frankrike. Ancelottis mannskap fikk en god start på sesongen i Europa med seier mot Stuttgart i den første kampen, til tross for en langt ifra overbevisende prestasjon. I kveld var det langt tøffere oppgave som ventet i en vanskelig bortekamp.

Første omgang i Lille var av det lite innholdsrike slaget. Lille var gode og påskrudd, mens Real Madrid kom på noen farlige overgangsmuligheter. Nærmest var Jonathan David, men en fantastisk dobbeltredning av Lunin hindret mål i mot. For Real Madrid kom den største sjansen etter et fantastisk soloraid fra Endrick, men brasilianeren klarte ikke å omsette sekvensen til scoring. Helt mot slutten av omgangen kom kampens første mål. Camavinga blokkerte et frispark med armen, og dermed fikk hjemmelaget straffespark. En iskald Jonathan David sørget for 1-0 til pause.

Der man nok hadde håpet på en reaksjon fra Real Madrid i andre omgang skuffet de enormt. Det var passivt, tregt, lite initiativ og alt for upresist i mange situasjoner. Mot slutten av kampen klarte laget å skape noen sjanser, men det ble aldri nok. En forferdelig omgang av Real Madrid, som helt fortjent taper i Frankrike. Dermed er også rekken på 36 kamper uten tap over. Katastrofe.

Andriy Lunin (6 BB): Lunin sto i mål i dag i Courtois’ skadefravær, men det vet vi veldig godt at ikke er en stor nedgradering. Også i kveld hadde noen strålende øyeblikk, blant annet en fantastisk dobbeltredning mot David i førsteomgang. Ikke hans feil at Real Madrid tapte i dag.

Dani Carvajal (4): Real Madrid hadde langt bedre kontroll på sin høyreside enn på venstre, og mye av det er på grunn av Carvajal. Han løp mye og prøvde å finne pasningsmuligheter, men i likhet med alle andre ble han ofte for upresis i avleveringene.

Éder Militão (4): Militão løp opp mye med sitt store tempo, men slet i duellene med David og ble for upresis i pasningsspillet. I tillegg virket det som at han pådro seg en skade. Får håpe det ikke er noe alvorlig.

Antonio Rüdiger (5): Rüdiger var stopperen som klarte seg best mot David i dag og alltid trøkket til i duellene. Tyskeren var solid i pasningsspillet og farlig fremme på et par dødballer. En av få med godkjent i dag, men det sier ikke så mye dessverre.

Ferland Mendy (2): En forferdelig kamp av Mendy. Rundspilt av Zhegrova i 45 minutter og for upresis og lite kreativ i på siste tredjedel. Det virket rett og slett helt riktig å bytte han ut i pausen.

Aurélien Tchouaméni (4): Tchouaméni ble brukt både som midtbaneanker og midtstopper i kveld, og han klarte seg greit begge steder. Også i kveld ble det for tynt med med vertikale pasninger, og det meste gikk frem og tilbake.

Federico Valverde (5): Løp mye og arbeidet hardt, men i dag så vi alt for lite fra Valverde i siste tredjedel. Han ble også for upresis i pasningsspillet.

Jude Bellingham (5): Langt ifra Bellinghams beste kamp fremover i banen, men defensivt var han kjempeviktig. Han hadde flest taklinger og vant flest dueller, så det er ingen tvil om at han bet godt fra seg.

Eduardo Camavinga (5): Camavinga fikk sine første minutter for sesongen i kveld, og bortsett fra å gi bort en klønete straffe på tampen av førsteomgang leverte han en god match. Touchet er der og taklingene sitter som alltid.

Vinícius Júnior (3): I kveld leverte Vinícius Jr. en svak kamp. Touchet satt ikke, driblingene lyktes i det hele tatt, og han la seg ned alt for lett i mange situasjoner. Vi trengte mer fra en av verdens beste spillere i dag.

Endrick (4): Real Madrid-supporterne har bedt om det lenge, og i kveld fikk endelig Endrick sin debut fra start. Han hadde et fantastisk soloraid i første omgang som fort kunne endt med scoring, men utover det ble det litt fort tynt fra brasilianeren.

Fran García (3): Fran kom innpå i pausen for å bidra med mer offensivt enn Mendy, men det klarte han overhodet ikke. Real Madrid fikk heller ikke noe bedre kontroll på Zhegrova i andre omgang enn de hadde i den første. Skuffende kamp.

Kylian Mbappé (3): Mbappé har scoret elleve ganger mot Lille tidligere, men i kveld var han helt usynlig. Kunne like godt aldri vært byttet inn, og man lurer på hvorfor Rodrygo ble sittende på benken så lenge.

Luka Modric (4): Modric skulle bidra med trygghet, kontroll og kreativitet, men det gjorde han ikke.

Arda Güler (6): Eneste fra benken som bidro positivt. Han skapte noen sjanser, slo gode dødballer og var nære ved å score med hodet to ganger. Må spille mer!