Kamprapporter

Real Madrid 2–0 Real Betis: Spillervurderinger

Real Madrid 2–0 Real Betis
Santiago Bernabéu, Madrid
LaLiga EA Sports, runde 4
Søndag, 1. september 2024

1–0 (67′) Kylian Mbappé – Assist: Fede Valverde
2–0 (75′) Kylian Mbappé – Straffespark

Real Madrid har fått en tøff start på LaLiga-sesongen med to poengtap på de tre første seriekampene. Søndag kveld skulle de spille den siste kampen før landslagspause, og intet annet enn seier hadde vært godt nok. Det skulle likevel aldri bli en enkel oppgave, for på motsatt banehalvdel sto Real Betis, et lag som ofte gir Ancelottis mannskap trøbbel.

I første omgang så man en tettspilt kamp mellom de to lagene. Real Madrid hadde brukbar kontroll på oppgjøret, men Betis fikk noen gode overgangsmuligheter som fort kunne endt med scoring. Real Madrid skapte en del gode muligheter i løpet av omgangen, men det ble aldri til de helt store målsjansene. Mbappé var nære ved et par anledning, mens Militão kom til en farlig heading fra et hjørnespark. Men mål ble det ikke før pause, og dermed gikk lagene i garderoben like langt.

Det fortsatte å lugge for Real Madrid også i andre omgang, men til slutt løsnet det endelig. Med en fantastisk hælflikk spilte Fede Valverde fri Mbappé alene med keeper, som enkelt satte ballen i mål. Det først av mange. Et historisk øyeblikk som kom når Real Madrid trengte det som mest. Noen minutter senere ble Vinícius spilt gjennom og felt, og Real Madrid fikk straffe. Mbappé var iskald fra elleve meter og satte sitt andre for dagen. Betis klarte aldri å få på plass en sluttspurt, og dermed endte det med 2-0-seier!

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (6): Det ble nesten ingenting å gjøre for Courtois i kveld. Han ble satt under press med ballen i beina noen ganger og slett til tider litt, men ellers full kontroll.

Dani Carvajal (6): Slitt litt i sesongstarten, men i kveld var Carvajal tilbake på sitt beste. Sterk i duellene, gode offensiv løp og farlige pasninger inn i boks. Det var godt å se!

Éder Militão (7): Nok en god kamp av Éder Militão. Sterk i duellene mot Ruibal, som var helt sjanseløs i kveld. I tillegg var han farlig fremme på noen dødballer. Han virker absolutt å være på topp igjen etter skaden.

Antonio Rüdiger (6): Rüdiger var som alltid svært solid i kveld. Ruibal ble ikke noen stor trussel, og han var sterk også mot en raskere Victor Roque i andre omgang. I tillegg hadde han flere gode pasninger fremover i banen.

Ferland Mendy (5): Ikke Mendys beste kamp. God kontroll på Betis sin høyreside, men alt for svak fremover i banen.

Aurélien Tchouaméni (8): Dette var et steg i riktig retning fra Tchouaméni! Solid i pasningsspillet, sterk i duellene og trygg under press. Viktig for han å få en slik kamp nå.

Federico Valverde (8): Fede Valverde fortsetter å levere på et helt skyhøyt nivå. Han var igjen veldig viktig i overgangsspillet og løp opp en del farlige kontringsmuligheter. Assisten til Mbappé på 1-0 var rett og slett helt magisk.

Dani Ceballos (6): Noe overraskende fikk Dani Ceballos muligheten fra start mot sin gamle klubb. Han klarte seg helt greit, men det var også tydelig at han ikke har spilt så mye fotball det siste året. God til å kombinere på venstresiden.

Rodrygo Goes (7): Rodrygo forsvinner litt i skyggen til de store stjernene i angrep, men i kveld var han strålende. Ingen skapte flere sjanser, ingen hadde flere driblinger, og han arbeidet godt defensivt. God kamp!

Vinícius Júnior (6): Vinícius prøvde og prøvde i dag, men dessverre lyktes han ikke ofte nok, særlig den første timen. Da var han også tydelig frustrert. Etter den første scoringen åpnet kampen seg mer, og han kom litt mer til sin rett. En godkjent kamp totalt sett, som han topper med å skaffe straffesparket som førte til 2-0.

Kylian Mbappé (8 BB): Mbappé er endelig på plass! Det var tydelig at han hadde fått beskjed om å involvere seg litt dypere i banen i dag, noe som gjorde at han fikk ballen oftere, og da fikk man se kvalitetene hans oftere også. Til slutt resulterte det også i scoringer! Spennende å se om det endelig løsnet for Real Madrids nye store stjerne nå.

Innbytterne:

Brahim Díaz (7): Satte virkelig fart på Real Madrids angrepsspill etter at han kom innpå. Det var selvsagt også han som låste opp Betis-forsvaret og var tredje sist på 1-0-scoringen.

Fran García (5): Et greit innhopp som bidro med litt ekstra støtte til Vinícius fremover i banen.

Endrick og Luka Modric : Spiller ikke nok til å få karakter.

Legg inn en kommentar