Real Madrid 3 – 0 Real Valladolid: Spillervurderinger

Real Madrid – Real Valladolid
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
LaLiga EA Sports, runde 2
Søndag, 25. august 2024

Det var duket for andre runde av LaLiga 24/25, og Real Madrid hadde virkelig noe å revansjere etter uavgjorten mot Mallorca sist helg. På motsatt banehalvdel sto nyopprykkede Real Valladolid, som ga et hyggelig gjensyn med deres klubbpresident Ronaldo.

Med den legendariske spissen smilende og vinkende på tribunen var scenen satt, og Real Madrid kunne starte jakten på sesongens første trepoenger.

Tidligere i uken kom de kjipe nyhetene om at Jude Bellingham hadde dratt på seg en muskelskade. Det ga samtidig muligheten til en annen gullgutt, og Arda Güler fikk sjansen fra start i engelskmannens fravær. En sjanse han utnyttet godt.

Men mer om det senere. Den første omgangen var relativt lite spektakulær. Real Madrid holdt i ballen i store deler av omgangen, men stjernetrioen på topp klarte ikke skape de aller største sjansene. Bortelaget var heller ikke i nærheten av å straffe det sjansefattige Real Madrid-laget.

Faktisk måtte vi helt til andre omgang før ballen lå i nettet for første gang. Real Madrid vant et frispark på rundt 25 menter, og vår egen veddeløpshest Federico Varverde klinket til lavt langs bakken. Ballen suste mot mål, og stoppet ikke før den lå i nettet bak Valladolid-keeper Karl Hein. 1-0 til vertene.

Og det virket som Real Madrid hadde litt mer energi etter målet. Antallet sjanser økte, og Valladolid hadde mer enn nok med å holde unna. Nevnte Arda Güler noterte seg for flere gode sjanser, og fikk også fyrt av mot mål både én og to ganger, men målet uteble til hans store frustrasjon.

Tempoet i kampen sank litt igjen helt til Real Madrid igjen tråkket på gassen etter rundt 80 minutter. En lang ball over forsvaret fra Militão fant Brahim Diaz som på nydelig vis kjempet med seg den sprettende ballen. Alene med keeper var han iskald og lobbet ballen i lengste hjørnet.

Og helt på tampen får også debutant Endrick lov til å henge seg på moroa. Den unge brassen tres igjennom av nettopp Diaz, og kliner deretter ballen i det nærmeste hjørnet. For en måte å presentere seg for publikumet på Bernabéu!

Det var også det siste som skjedde, som betyr at Real Madrid tar med seg alle poengene, og slår tilbake etter forrige helgs dårlige resultat.

Courtois (6): Har ikke en veldig vanskelig arbeidsdag. Noterer seg for nøyaktig null redninger, men får kjenne litt på ballen i det oppbyggende spillet. Helt streit dag på jobb.

Carvajal (5): Skaper ikke all verden i forhold til hva han pleier, og er litt bakpå i noen situasjoner.

Militao (8): En veldig god kamp. Vinner alle dueller og taklinger i dag, og har kontroll i midtforsvaret.

Rudiger (7): Ikke like god som sidemannen sin. Slurver ved noen tilfeller, men rydder også opp igjen.

Fran Garcia (6): Bidro ikke massivt – litt her og der, men var tryggere bakover enn backmakkeren sin. Helt grei kamp.

Fede (8 BB): Løper som vanlig i stykker motstanderen. Er overalt på banen og åpner ballet med en fantastisk frisparkskåring. Veldig bra kamp og dagens beste spiller.

Tchouameni (6): God i 50-50 duellene, og var stødig bakover. En ganske god kamp på den dype midtbanen.

Arda (6): Sprudlet mer i andre omgang, og satte tre skudd på mål som ga noen ganske gode sjanser. Noe av kombinasjonsspillet hans manglet imidlertid litt presisjon.

Rodrygo (6/7): En ganske god kamp. Kommer seg ofte i gode posisjoner og gjør gode løp. Mangler litt fortsatt i de avgjørende øyeblikkene. Kunne blant annet gitt Vini en åpenbar skåringsmulighet men bommer totalt på pasningen. Likevel best av de på topp.

Mbappe (6): Prøver og er full av energi, men klarer ikke utnytte seg av sjansene han skaffer seg. Er ikke helt der han skal være, men har stadig bare spilt tre kamper, så dette må vi gi ham litt tid på.

Vini (6): Han er som vanlig aktiv på venstrekanten. God i 1 mot 1, men kommer ikke til gigantsjanser. Virker å ha tatt litt inspirasjon fra sin skadede venn Camavinga når han fronter en ny, fresh hårstil! Den hjalp dessverre ikke foran mål i dag 🙂

Brahim (7): Var så vidt nær ballen etter innhoppet. Likevel noterer han seg for både mål og assist. Et meget spesielt innhopp! 😀

Modric (6): Blir veldig lite involvert, men det han gjør er bra.

Ceballos (N/A): Spiller ikke nok

Endrick (N/A): Spiller ikke nok, men skårer. Meget god presentasjon!