Nyheter

Real Madrid leverer rekordresultat utenfor banen

Real Madrid skal være første fotballklubb som når 1 milliard i omsetning

Klubben har sluppet de finansielle resultatene for 23/24-sesongen. Tallene inkluderer alle finansielle inntekter for sesongen, ekskludert spilleroverganger. I år som i fjor leverer klubben solide tall og nyter godt av suksessen på banen.

Omsetning er opp 27% fra i fjor, fra 843 millioner EUR til 1073 millioner EUR. I følge klubben selv er det første gang en fotballklubb når milliarden, spesielt inntekter fra operasjonelle aktiviteter. Klubben peker på sportslig suksess for både fotball og basketlaget, som også vant både liga, cup, supercup og sølv i EuroLeague. Klubben melder om lavere kringkastingsinntekter fra ligaen, men økte sponsorinntekter(HP) og inntekter fra kampdag og stadion generelt. Klubben viser også til en egenkapital på hele 574 millioner EUR, en økning på ca 20 millioner fra i fjor. Debt/equity ratioen er fortsatt på 0, utenom renonveringsprosjektet, som betyr at klubben kan dekke all utestående gjeld med egenkapitalen.

Et annet viktig tall er forholdet mellom personalkostnader, inkludert spillerlønninger, og inntekter. La Liga tillater ikke er en ratio over 70%, som betyr at lønninger ikke kan overstige mer enn 70% av klubbens omsetning. Her ligger klubben på smale 47%, ned fra 54% i fjor. Det betyr at klubben har 23% margin på lønninger før varsellampene begynner å blinke. Dette inkluderer også lønninger til øvrige ansatte, ikke bare spillere.

Utenom renoveringsprosjektet, har klubben kun 8 millioner EUR i gjeld når bøkene lukkes. Klubben ramser opp 267 millioner EUR investert, inkludert spilleroverganger og ett parkeringsplass-prosjekt utenfor stadion. Gjeld/EBITDA, som måler forholdet mellom utestående gjeld og profitt, viser en ratio på 0.1%. Klubben leverte ca 16 millioner EUR i profitt for 23/24-sesongen.

Stadiumprosjektet er også verdt å se på. Klubben har investert totalt 1162 millarder EUR så langt, der 1154 millarder EUR er lån. Klubben skriver at de regner stadionprosjektet som ferdig i løpet av neste år, når VIP-område, tour-område samt restauranter og butikker er helt klart. Klubben har til nå bare betalt renter på lånet, men betalte inn et avdrag på 15 millioner EUR i løpet av året. Planen er å begynne nedbetaling fra neste år, da det også ventes at omsetningen vil økte ytterligere, mest på grunn av økte inntekter fra stadion.

Legg inn en kommentar