Site icon Real Madrid Norge

Er det smart av Real Madrid å hente tilbake Ødegaard?

Når undertegnede la seg for å sove i går, var det ingenting som tydet på at en «bombe» var i ferd med å bli sluppet. Etter litt i underkant av åtte timer søvn, og en rask tur på kjøkkenet for å få i seg litt næring, var det på tide å sjekke Twitter.

BOOOM!

Ene store spanske avisen etter den andre; Martin Ødegaard er på vei tilbake til Madrid.

Den norske juvelen har hatt en varierende debutsesong i Real Sociedad. Det første halvåret av sesongen var han helt fantastisk, og blant de beste midtbanespillerne i LaLiga. Etter nyttår har dessverre hans prestasjoner falt i takt med resten av laget, som har slitt med å levere på det nivået de har inne. Han har i tillegg slitt med en kneskade, og det virker som at han ganske lenge nå har spilt med smerter og ubehag.

I utgangspunktet skulle Martin Ødegaard ta fatt på en ny sesong i idylliske Baskerland. Real Madrid og Real Sociedad hadde en muntlig avtale sommeren 2019, som tilsa at lånet offisielt sett ville være på ett år, men at den kunne forlenges med ytterligere ett år, dersom klubbene og spillerne mente at det ville være det beste for Ødegaard. Derfor kom disse nyhetene i dag som en stor overraskelse. Real Madrid er altså i ferd med å bryte den muntlige avtalen for å bringe drammenseren hjem.

Det er bred enighet i de spanske mediene om at det er Zinedine Zidane som har pushet for å få Ødegaard tilbake til Madrid. Franskmannen har ikke mulighet til å hente inn forsterkninger eksternt på grunn av dagens korona-situasjon. Han har stor tro på 21-åringens ferdigheter, og mener at han har kvaliteter som kan heve laget, spesielt etter City-tapet. Siden han er Real Madrid-eiendom vil dette også bli gratis for klubben, noe som gjør ting enklere økonomisk sett.

Det store spørsmålet her er bare hva som er best for utviklingen til Martin Ødegaard. Det er et vanskelig spørsmål, og noe det ikke finnes fasit på før man har sett resultatet. I Real Sociedad ville han gått løs på en ny sesong, som en av de viktigste brikkene i et lag som også skal ut i Europa. Han har en enorm standing i Baskerland, og mye av det offensive spillet går gjennom han.

Men.

Et år i Real Madrid, er som fem år andre steder, er det mange tidligere Real Madrid-spillere som har sagt. Det finnes flere ting som tilsier at Ødegaard gjør lurt i å komme tilbake til den spanske hovedstaden:

 

 

 

Det er uten tvil mye som tilsier at Ødegaards retur til Madrid kan gå bra, men som med enhver signering, er det også flere spørsmålstegn rundt 21-åringen, som er verdt å ta en titt på.

 

 

Dette er undertegnedes umiddelbare tanker vedrørende Ødegaards mulige retur. Det flere ting som tilsier at dette vil være bra både for klubben og for han selv, men som alltid er det også flere punkter som gir grunn til skepsis.

Svaret på alle disse spørsmålene vil man få etter hvert, men det er utvilsomt historiske og spennende dager som nærmer seg.

Dette vil også gi supporterklubben en enorm løft, og bidra til økt interesse for Real Madrid og spansk fotball i Norge.

Exit mobile version