Mats Hermansens spesialer

Zidane håndterer skadeproblemene godt

Skadeproblemene bare baller på seg for tiden, men Zidane ser ut til å ha sakene godt i orden

Ny dag, nye skader. Marcelo er den seneste spilleren som settes ut av spill for 3-4 uker fremover. Militao, Ramos, Carvajal, Odriozola, Valverde, Hazard, Rodrygo og Vázquez er de andre på skadelisten. Fasiten er at  9 av 24 førstelags spillere er ute av spill i en god tid fremover. Dette kan jo ikke beskrives som noe annet enn en mini-katastrofe og mange andre lag ville møtt på store problemer hvis situasjonen var tilsvarende. Allikevel makter Zidane å presse frem resultater, godt hjulpet av spillere som gir alt.

Gårsdagens seier over Getafe var overbevisende. Madrid var gode defensivt og klarte å trenge igjennom et lavtliggende Getafe. Ferland Mendy spilte en av sine aller beste kamper, samt at Marvin Park gjorde en god profil fra start. Gårsdagens formasjon var også interessant. Marcelo startet kampen som ving-back, Mendy, Nacho og Varane utgjorde en god bakre treer, samt at både Vinicius og Benzema leverte godkjent. Asensio viser også at han gir det lille ekstra og var ved flere anledninger «backup» back når Park var ute av posisjon. Laget gjorde en stor innsats og det er nettopp dette som skal til fremover. I perioder der viktige spillere er ute og resultater er viktigere enn noen gang, kan man stole på at gårsdagens ellever gir alt. Dette skal også Zidane ha sin del av æren for. Moralen er muligens lavere enn på lenge, men det vises ikke på banen. Han er tydeligvis en god motivator, samt at han viser taktisk teft med gårsdagens formasjon. Spillere jobbet rett og slett livet av seg, så det er ingen tvil om at Zidane har effekt i garderoben.

En lignende kamp vil vi se på søndag. På søndag møter Real Madrid Valencia og situasjonen vil ikke bedre seg til da. Zidane har kun 3 forsvarsspillere tilgjengelig, nå som Marcelo er ute. Med innsatsen Madrid viste i går, bortsett fra noen dårlige posisjoneringer defensivt, bør Madrid være godt rustet til å slå formsvake Valencia. Et annet aspekt er at flere Castilla spillere kan få prøve seg på førstelaget. Marvin Park gjorde et godt inntrykk i går. Han jobbet godt på midten, plukket opp flere baller og slo noen gode innlegg. Nå er også Marvin Park ute med skade, så han blir muligens ikke å se på søndag. Men helt til slutt, det er mye positivt å plukke med seg fra gårsdagens kamp og selvom situasjonen er problematisk, er både Zidane og troppen godt nok rustet til å håndtere det meste.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.