Real Madrid
vs
Real Betis
La Liga runde 33
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
24/04/2021
21:00
Strive Sport
William Gromstads spesialer

Zidane burde vurdere et klassisk Guardiola-trekk

Da Pep Guardiola ledet et Barcelona-lag som av mange regnes som tidenes beste, gjorde han noe vi sjelden ser i fotballen i dag. Han spilte uten spiss.

Etter at Mariano skadet seg, og Karim Benzema sannsynligvis ikke rekker Atletico-kampen, står Zidane ovenfor en vanskelig avgjørelse. Hvem skal spille spiss? Sannsynligvis gir han Rodrygo  muligheten, noe som trolig også er det lureste valget, men jeg vil foreslå noe helt annet. Jeg synes Rodrygo skal starte på en av kantene, og at Real Madrid skal spille med en falsk nier. Per dags dato er det spesielt én spiller i troppen med kvalitetene til å kunne løse en slik rolle; Isco.

Det har gått litt over åtte år siden den prestisjefulle prisen for Europas beste spiller gikk til Isco som briljerte for Malaga, ikke langt fra hjembyen Benalmádena. I den påfølgende sommeren signerte han for Real Madrid, i håp om å ta hovedstaden med storm. Til tider har han absolutt gjort det, men karrieren har vært en berg- og dalbane. På det beste har han vært helt utrolig, mens han til andre tiden har vært såpass dårlig at han har slitt veldig med spilletiden. Denne sesongen har han lenge vært helt fryst ut av laget, men i løpet av de siste to kampene har han fått sjansen, og imponert.

Isco
PRESENTASJON: Isco under sin presentasjon som Real Madrid-spiller på Santiago Bernabéu sommeren 2013.

Spesielt kampen mot Real Sociedad var overbevisende, og ferdighetene hans kan være akkurat det som trengs for å bryte ned ligaens beste forsvar på søndag. Som Real Madrid-trener sitter sannsynligvis tanken på å la seg inspirere av en tidligere Barcelona-trener litt langt inne, selv om Guardiola hadde enorm suksess når han spilte uten en klassisk spiss. I Barcelona var det Messi som var falsk nier, og Isco er naturligvis noen hakk under argentineren, men i Manchester City har blant annet Bernardo Silva spilt i fraværet av Agüero og Jesus. Klarer Silva det, burde en Isco i form det også.

Ironisk nok var Messis første kamp som falsk nier mot Real Madrid. Han beskrev selv rollen ved å si at han ikke skulle bli værende som spiss, men trekke seg tilbake i banen for å bli en del av midtbanen,  i håp om at midtstopperne skulle følge etter. Hvis de gjorde det, kunne raske kanter angripe rommet de etterlot seg, hvis ikke kunne den falske nieren motta ballen og vende om selv. I all tilfelle får laget en ekstra spiller på midtbanen, og kan totaldominere den delen av banen.

NY ROLLE: Selv om det på mange måter betyr å innrømme at Real Madrids største rival har gjort noe riktig, burde Isco vurderes i «Messi-rollen» som falsk nier.

Dette er grunnen til at Isco kunne passe til en slik rolle, spesielt med Vinicius og Rodrygo på kantene. Dersom Isco klarer å dra med seg en av, eller begge, stopperne til Atletico ut av posisjon, har brasilianerne mer enn nok fart til å kunne utnytte det. Isco er god til å holde på ballen, og har ferdighetene, blikket og pasningsfoten til å kunne gjøre mye spennende i en slik posisjon. Om han vender opp og utfordrer, spiller direkte ut på kantene, eller slår en enkel støttepasning, tror jeg likevel at Isco som falsk nier er noe Zidane absolutt burde vurdere. Kanskje tar han byrivalen på senga.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.