Wales 0-4 Danmark
Johan Cruiijff Arena, Amsterdam
16-dels finale
Lørdag 26.06, klokken 18

Dermed var EM-drømmen knust for Wales. I et overbevisende tap for Danmark er waliserne sendt rett ut av turneringen. Hele 4 mål i mot og utrolig få offensive muligheter er en god oppsummering av kveldens Wales. Bale bidro like lite og pådro seg samtidig gult kort helt på tampen.  EM er dermed over for Wales for denne gang.

Det var faktisk Wales som startet best. Innen de første 15 minuttene skapte de noen halv sjanser, samt at Bale var nære med et godt skudd. Danmark tok dermed kontroll defensivt og startet sin offensiv like etter. Dermed står Kasper Dolberg for første scoring og omgangen roer seg. 1-0 til pause. Scoring nummer 2 kommer like etter pausen. Wales ser ut til å våkne litt og skaper noen muligheter, uten resultat.  Danmark ser dermed komfortable ut resten av kampen, men skrur på når oppgjøret nærmer seg slutten.  Danmark får to mål helt på tampen, samt at Harry Wilson utvises. 4-0 blir konklusjonen.

For Bale har mesterskapet vært godt. I gruppespill-kampene var han viktig og var egenhending ansvarlig for Wales sitt avansement. I kveldens oppgjør var han nære ved noen tilfeller, men Danmark hadde full kontroll defensivt. Dermed er det sommerferie for Bale og tiden er snart inne for å ta noen vanskelig valg. Konklusjon får vi i løpet av sommeren.